Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

KK Pirot

  • tereni

    Pirotski sport u 2023. godini - basketaši osvajaju turnire, fudbaleri i košarkaši u borbi za viši rang

    Da je Pirot grad sporta, česta je izjava dugogodišnjeg gradonačelnika Vladana Vasića, poznat je taj grad i po Svetislavu Kariju Pešiću, ali ne i po klubovima u kolektivnim sportovima u najvišim rangovima takmićenja. Za klubove se godišnje iz budžeta izdvaja 100 miliona, uz još 150 miliona koji ide za finansiranje Sportskog centra Pirot i održavanje sportske infrastrukture.

    detaljnije
  • spasić

    Marko Spasić ponovo prvi trener košarkaša Pirota

    Manje od dve godine Zoran Milovanović proveo je na mestu trenera seniorskog tima Košarkaškog kluba Pirot, a na kraju sezone u kojoj je osvojeno 4. mesto u Drugoj košarkaškoj ligi, kako kaže predsednik, sporazumno je raskinuta saradnja. Novi trener biće Marko Spasić, koji je na tom mestu bio nekoliko sezona, do polovine novembra 2020. godine, kada je smenjen.

    detaljnije
  • košarka ilustracija

    Zdravlje ubedljivom pobedom izbacilo Pirot iz Kupa

    Košarkaši leskovačkog Zdravlja ne samo da su opravdali ulogu favorita, nego su na vrlo ubedljiv način iz drugog stepena Kupa izbacili ekipu Pirota, pošto su u hali ”Kej” slavili sa 97:64 (24:16, 22:16,28:16, 23:16). Prolaz u naredno kolo obezbedili su i košarkaši Morave iz Vladičinog Hana, dok su nastup u najmasovnijem takmičenju porazom u Boru okončali košarkaši niškog Konstantina.

    detaljnije
  • košarka lopta

    Derbi na startu košarkaškog Kupa - Pirot dočekuje leskovačko Zdravlje

    Prvo kolo drugog stepena košarkaškog Kupa biće odigrano sutra, 2. novembra, a derbi će biti odigran u hali ”Kej”, gde će ekipa Pirota od 17:30 pokušati da se suprotstavi ekipi iz KLS-a, košarkašima leskovačkog Zdravlja.

    detaljnije
  • Jovan Tomanović

    In memoriam: Jovan Tomanović, jedan od najboljih košarkaša u istoriji pirotske košarke

    Jovan Tomanović Tomanke, nekadašnji proslavljeni košarkaš Pirota, preminuo je, usled srčanog udara, u 61. godini života. Osim dresa kluba u kome je ponikao, Tomanović je u svojoj bogatoj karijeri nosio dres čačanskog Borca, sarajevske Bosne, ali i mnogih klubova širom bivše Jugoslavije.

    detaljnije
  • ranđelović

    Novi predsednik KK Pirota protivzakonito na toj funkciji

    "Tradiciju" da se na čelu najpopularnijih sportskih klubova u Pirotu, iako suprotno zakonu, nalaze funkcioneri, nastavio je i gradski većnik Bojan Ranđelović, nedavno postavljen za predsednika Košarkaškog kluba Pirot. On za Južne vesti nije želeo da komentariše imenovanje na predsedničko mesto košarkaškog kluba, ni to da li će podneti ostavku na jednu od funkcija.

    (2) detaljnije
  • ranđelović

    Gradski većnik novi predsednik KK Pirota

    Košarkaški klub Pirot imenovao je novi Upravni odbor i za novog predsednika imenovan je Bojan Ranđelović, član Gradskog veća u tom gradu. On je 25. predsednik tog kluba i na tom mestu nasledio je Dušana Dimitrijevića.

    (1) detaljnije
  • košarka lopta

    Druga košarkaška liga: Pobede Radnika i Konstantina, porazi Pirota i Napretka u poslednjem kolu

    I pre poslednjeg kola plej-ofa košarkaši ”Pirota” izgubili su šanse za povratak u KLS, a u poslednjem ovosezonskom meču oni su na gostovanju u Čačku poraženi od ”Železničara”. Pobedom nad ekipom ”Mladosti” iz Smederevske Palanke, košarkaši ”Radnika” oprostili su se od svojih navijača, a po pobedu i poraz su upisali i timovi koji su igrali u plej-autu. Aleksinački ”Napredak” je poražen od ”Žitko Basketa”, dok je niški ”Konstantin” slavio na gostovanju ”Beovuku”.

    (1) detaljnije
  • KK Konstantin

    Druga košarkaška liga: Pobede Konstantina, Pirota i Napretka, poraz Radnika

    U 6. kolu plej-ofa košarkaši "Pirota" na gostovanju su savladali ekipu "Hercegovca", dok je tim surduličkog "Radnika" na svom parketu poražen od "Čačka 94". Važnu pobedu u borbi za opstanak upisao je niški "Konstantin" u Zrenjaninu, a radovali su se i košarkaši aleksinačkog "Napretka" pošto su bili bolji od imenjaka iz Kruševca.

    detaljnije
  • košarka lopta

    Druga liga: Pobede Pirota, Napretka i Konstantina, poraz Radnika

    Tri pobede i jedan poraz, učinak je ekipa sa juga u plej-ofu i plej-autu Druge košarkaške lige Srbije. Pobede su zabeležili Pirot, Napredak i Konstantin, dok je poražena ekipa Radnika iz Surdulice.

    detaljnije
  • kosarka ilustracija foto jv vanja keser 2

    Druga košarkaška liga: Poražene sve ekipe sa juga

    Nakon jednomesečne pauze, utakmicama 13. kola nastavljena je Druga košarkaška liga Srbije, a sva četiri predstavnika juga zemlje pretrpele su poraze. Konstantin je poražen od Hercegovca (64:57), Napredak od Železničara iz Čačka (73:80), surdulički Radnik izgubio je od ekipe Borca iz Zemuna (88:98), dok su košarkaši Pirota izgubili od subotičkog Spartaka (77:109).

    detaljnije
  • kosarka ilustracija foto jv vanja keser 2

    Druga košarkaška liga: Pobede Radnika i Pirota, porazi Konstantina i Napretka

    Dve pobede i isto toliko poraza, učinak su "južnjaka" u 10. kolu Druge košarkaške lige Srbije. Do nova dva boda došli su košarkaši Pirota i surduličkog Radnika , dok su poraženi niški Konstantin i Napredak iz Aleksinca.

    detaljnije
  • konstantin

    Druga liga: Napredak bolji od Konstantina u Nišu, pobede Radnika i Pirota

    U međusobnom duelu košarkaša niškog Konstantina i aleksinačkog Napretka , uspešniji su bili gosti koji su ubedljivo slavili sa 79:67. Ubedljive pobede u 9. kolu Druge košarkaške lige zabeležili su i košarkaši Radnika iz Surdulice i Pirota .

    detaljnije
  • konstantin

    Druga košarkaška liga: Pobede Radnika i Pirota, porazi Konstantina i Napretka

    Košarkaši surduličkog Radnika došli su do treće pobede u sezoni Druge košarkaške lige tako što su savladali novosadski Star (89:60). Pobedu u 5. kolu ostvarili su i košarkaši Pirota protiv Žitko Basketa (81:69), dok su ekipe niškog Konstantina i aleksinačkog Napretka poražene.

    detaljnije
  • Kosarka lopta KOSTA

    Druga liga: Pobede Konstantina, Pirota i Radnika, poraz Napretka

    Košarkaši niškog Konstantina savladali su u 3. kolu grupe A Druge košarkaške lige Srbije ekipu Stara iz Novog Sada (67:65), i tako došli do druge pobede u ovoj sezoni. U istoj grupi pobedu je zabeležio i Radnik iz Surdulice, dok je aleksinački Napredak poražen na gostovanju u Gajdobri (91:67). Košarkaši Pirota koji se takmiče u grupi B na domaćem terenu pobedili su kruševački Napredak (73:69).

    detaljnije
  • kosarka ilustracija foto jv vanja keser 2

    Druga košarkaška liga: Napredak bolji od Konstantina

    U derbiju juga košarkaši aleksinačkog Napretka savladali su niški Konstantin (84:73) i tako došli do prve pobede u sezoni, istovremeno nanevši prvi poraz Nišlijama. U istoj grupi drugi poraz zabeležili su košarkaši Radnika iz Surdulice, dok su do prve pobede u grupi B došli Piroćanci u meču sa Beovukom (73:83).

    (2) detaljnije
  • kosarka ilustracija foto jv vanja keser 2

    KLS: Napredak i Pirot ispali iz lige

    Iako je pre samo nekoliko nedelja bilo teško izvodljivo da ekipa iz Aleksinca ispadne iz lige, spletom neočekivanih rezultata u poslednjih nekoliko kola iz Košarkaške lige Srbije definitivno ispadaju oba tima sa juga, pošto je već bilo jasno da će i košarkaši Pirota ispasti iz lige. Napredak je sinoć u direktom okršaju za opstanak poražen od ekipe Dunava rezultatom 92:90.

    detaljnije
  • kosarka ilustracija, foto jv vanja keser

    KLS: "Južnjaci" sumnjaju u regularnost lige

    Do kraja Košarkaške lige Srbije ostalo je još jedno kolo, ali zbog pojedinih odloženih utakmica zbog virusa korona, neke od ekipa imaju da odigraju i dva meča. Ekipe sa juga Srbije, Napredak i Pirot se bore za opstanak, a u foto-finišu prvenstva obratili su se javnosti u vezi sa poslednjim, po njima, sumnjivim rezultatima drugih ekipa koje se zajedno sa njima bore da i naredne godine budu članovi KLS-a.

    detaljnije
  • kosarka ilustracija foto jv vanja keser 2

    KLS: Pobeda Pirota u zaostalom meču sa Tamišom

    U odloženom meču 24. kola Košarkaške lige Srbije košarkaši Pirota savladali su ekipu Tamiša sa 83:76. Nakon ovog meča Piroćanci su na 16. poziciji sa 36 bodova, a u narednom kolu gostuju u Zemunu gde igraju protiv Mladosti .

    detaljnije
  • Kosarka lopta KOSTA

    KLS: Piroćanci u derbiju savladali Napredak

    Ubedljivim rezultatom (102:74), košarkaši Pirota savladali su goste iz Aleksinca u 28. kolu Košarkaške lige Srbije, a pobeda ni jednog trenutka nije dolazila u pitanje jer su Piroćanci bili u prednosti od početka do kraja meča.

    detaljnije
KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: