Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:16, 2. 9. 2021.

| Sport

KK Zdravlje domaćin međunarodnog košarkaškog turnira

Autor:Lj. F.Izvor:Južne vesti
kosarka ilustracija foto jv vanja keser 2
Međunarodni turnir u Leskovcu; ilustracija; foto: JV / Vanja Keser

Mesec dana pre početka povratničke sezone u Košarkaškoj ligi Srbije košarkaši leskovačkog Zdravlja igraće na turniru čiji su domaćini, a na kojem će ugostiti ekipe Borca iz Čačka, Vršca i MZT-a iz Skoplja. Utakmice polufinala, finala i one za treće mesto igraju se u petak i subotu.

Nakon 13 godina najkvalitetnija domaća košarka igraće se u Leskovcu, a proveru igrača i uigravanje tima uoči početka sezone moći će da vidi i publika u dvorani Sportskog centra "Dubočica".

Košarkaški klub Zdravlje organizuje međunarodni turnir, a pored domaćina učestvuju i član ABA lige Borac iz Čačka, član ABA 2 lige i prvak Severne Makedonije MZT iz Skoplja i član Košarkaške lige Srbije KK Vršac.

U petak, 3. septembra, najpre će se od 17 sati sastati Zdravlje i MZT, dok će se u drugom polufinalu sastati od 19:30 Borac i Vršac.

Poraženi će se sastati u subotu 4. septembra u utakmici za 3. mesto koja počinje u 16 sati, dok je veliko finale zakazano za 19:30.


Dvojica Amerikanaca nova pojačanja Leskovčana

Posle Stefana Đorđevića, Dušana Buanje, Stevana Jovanovića i Marka Čakarevića, Leskovčani su se pojačali na pozicijama plejmejkera i beka šutera, pa su u klub stigli dvojica internacionalaca iz Amerike.

Ugovor sa Leskovčanima su potpisali 25-godišnji bek šuter Noa Blekvel koji dolazi sa univerziteta Fresno stejt i iskusni 31-godišnji Kevin Dillard koji igra na poziciji plejmejkera.

Od Dilarda se očekuje da bude jedan od vođa tima s obzirom na iskustvo i košarkaški pedigre koji ima - nakon NCAA lige, u Evropi igrao u Rigi u VTB ligi, u francuskim klubovima Po Ortez i Šole, grčkom PAOK-u i Apolonu iz Patre.

Nakon toga igrao je za turski Istanbul, a u Zdravlje dolazi iz mađarskog Soprona.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Gavra

    10:59 // 2. 9. 2021.

    Ekipa koja neće imati ni jednog jedinog igrača iz Leskovca jer skaut kouč Mesko tako želi . Hahaha,amerikanci u Leskovac,ma begaj !!!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: