Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:54, 19. 2. 2021.

| Sport

KLS: Napredak iznenadio Pazarce, Pirot izgubio od Zlatibora

Autor:Lj. F.Izvor:Južne vesti
košarka ilustracija
Polovičan učinak južnjaka; ilustracija; foto: Vanja Keser

U 22. kolu Košarkaške lige Srbije aleksinački Napredak savladao je favorizovani Novi Pazar sa 84:80, dok je drugi predstavnik juga Srbije u najkvalitetnijem domaćem košarkaškom takmičenju, ekipa Pirota, poražena na domaćem terenu od ekipe Zlatibora iz Čajetine rezultatom 88:76.

Bili su "južnjaci" autsajderi pred mečeve ovog kola, ali da u sportu ne pobeđuje uvek favorit, pokazali su košarkaši Napretka koji su došli do velike pobede koja će im puno značiti u borbi za opstanak.

Pred praznim tribinama u Aleksincu, domaćini su tokom većeg dela susreta bili u vođstvu, ali su Pazarci držali rezultatski priključak, pa se odlučivalo u poslednjim minutima meča.

Tu su bolje odigrali Aleksinčani, pokazali reakciju nakon serije poraza, te došli do iznenađenja i značajne pobede.

Najefikasniji u Napretku bio je Dikson sa 17 poena i 10 skokova, a dvocifreni učinak imali su i Ćirković sa 12 poena, a Karter, Raičević i Stanković zabeležili su po 11 poena.

Do iznenađenja ipak nisu mogli košarkaši Pirota, iako su dobro počeli meč, naročito drugu četvrtinu. Na poluvremenu su vodili domaćini sa 9 poena razlike, ali nakon pauze gosti iz Čajetine zaigrali su mnogo bolje i pre svega trojkama preokrenuli rezultat u svoju korist.

Treću četvrtinu dobili su gosti sa 24:9, a do kraja meča su uvećavali svoju prednost i Piroćanci nisu imali snage za preokret.

Bolji od ostalih u redovima Pirota bili su Vraneš sa 15 i Pantić sa 14 poena.

Piroćanci već za vikend igraju u Kragujevcu sa Radničkim, u meču direktnih protivnika za beg iz zone ispadanja, dok Aleksinčani svoj meč igraju tek narednog vikenda sa ekipom Mladosti iz Zemuna.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: