Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:09, 11. 10. 2020.

| Sport

KLS: Napredak nije mogao protiv 41 poena Raška Katića, Pirot slavio

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
kk napredak aleksinac, foto jv vanja keser
I ovog puta Aleksinčani bili akteri duela koji je privukao pažnju domaće košarkaške javnosti; foto: JV / Vanja Keser

Iako ga manje od dva meseca dele od pete decenije, nekadašnji reprezentativac Srbije Raško Katić uspeo je da ubaci čak 41 poen aleksinačkom Napretku i povede svoj Radnički do trijumfa u 3. kolu Košarkaške lige Srbije. Drugi predstavnik juga Srbije - Pirot umalo da ostane bez već viđene pobede protiv beogradskog Dinamika, ali je u poslednjim minutima uspeo da se "izvuče" i slavi.

Piroćanci su u hali "Kej" gubili tokom prve deonice, ali su u drugoj uspeli da povedu i na poluvreme otišli sa jednim poenom prednosti - 42:41. Po povratku na parket su domaćini zaigrali mnogo sigurnije, ubedljivo dobili 3. četvrtinu i pred poslednju imali prednost od +12 (64:52).

Međutim, nije se ni Dinamik predavao tako lako i za sedam minuta uspeo da izjednači (70:70). Trojka Ivana Pendića prekinula je seriju od šest vezanih poena gostiju, a do kraja su domaći ponovo ušli u ritam i priveli meč kraju. Krajnji rezultat bio je 79:75.

Napredak je tokom prvog poluvremena u hali "Jezero" bio bolji rival i na poluvremenu vodio sa 53:45. Vođstvo je uspeo da održi i do sredine treće četvrtine, ali naletima strašno raspoloženog Katića više nije mogao da odeleva. Samo u ovoj deonici nekadašnji reprezentativac Srbije ubacio je 12 poena, jedan manje od ukupnog broja poena Napretka u ovom kvartalu.

Tako je pred odlučujući kvartal Radnički poveo sa 68:66. U dva navrata su Aleksinčani uspeli da izjednače (72:72 i 74:74), ali su posle drugog izjednačenja stali. Do kraja su Kragujevčani ubacili 17 poena, dok su od košarkaša Napretka pogodili samo po jednom Slaviša Bogavac i Nikola Raičević, što nikako nije bilo dovoljno, iako su u pitanju bile trojke. Na kraju - 91:80.

KK Pirot sada ima dve pobede i jedan poraz, a Napredak jednu pobedu i dva poraza. U sledećem kolu i jedni i drugi će igrati kod kuće - Aleksinčani će dočekati Tamiš iz Pančeva, a Piroćanci Vojvodinu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Iako je bilo tvrdo
probijeno brdo.
Probiće i rokove
uz cenovne skokove .

Tvrdo čitalac

Tekst: Probijeno brdo kod budućeg niškog bulevara, kraj radova do juna

Pronađite nas na: