Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:21, 9. 12. 2012.

| Sport

KMF Kopernikus "srušio" Smederevo

Autor:Milena PavlovićIzvor:Južne vesti
kmf-kopernikus.jpg

Futsaleri Kopernikusa trijumfovali su nad ekipom Smedereva rezultatom 6:2 u okviru 3. kola Prve futsal Lige Srbije.

Nišlije su u sali Osnovne škole "Miroslav Antić" zabeležile prvu pobedu u prvenstvu, a najefikasniji igrač u domaćem timu bio je Jovan Đorđević koji je postigao 3 pogotka.

U listu strelaca upisali su se i Stepić (1), Janković (1) i Ivan Krstić sa brojem 10 (1), dok je u gostujućoj ekipi najefikasniji bio Ristić (2), jedini koji je uspeo da savlada golmana Stojkovića.

U prvom poluvremenu organizovaniji u napadu, alli ne i precizniji bili su Smederevčani. Đorđević Dragan je još u 1. minutu imao veliku priliku i pokušao da načne mrežu Nišlija, ali se golman Stojković našao na pravom mestu i zabeležio svoju prvu odbranu na meču. Iako se činilo da gosti sigurno streme ka vrhu, niški futsaleri su pružali otpor, a usledila je i nešto bolja igra u napadu domaćih. Nišlije su svoju prvu veliku šansu imali u 5. minutu kada je Ivan Krstić (10) pokušao da donese prvi gol svom timu, ali ga je golman Smederevčana sprečio u tome.

Na prvi pogodak čekalo se do 14. minuta kada je Stepić iz penala načeo mrežu Smederevčana i doneo Nišlijama prvi gol za rezultat - 1:0. Gosti su u nastavku imali odlične napade, ređali priliku za prilikom, a taj trud golom je krunisao Ristić šutem sa 10 metara i doneo gostima pogodak za izjednačenje - 1:1. 

Nisu se dugo radovali pogotku izabranici Petrović Nebojše. Naime, samo minut kasnije, u 18. minutu gol za domaće postiže Janković i tim pogotkom postavio novi rezultat na tabeli - 2:1. U poslednjem minutu igre usledila je znatno agresivnija igra obe ekipe, ali bez uspešnijih akcija. Na kraju prvog poluvremena ostaje minimalna prednost Nišlija.

U drugom delu igre nastala je je dezorganizacija u timu Smedereva, što su domaći i znali da iskoriste. Pretili su Smederevčani preko Ranisavljevića u 24. minutu kada je pokušao da se upiše u listu strelaca i donese novo izjednačenje gostima, ali je kao i tokom cele utakmice i ovoga puta sjajno branio golman Stojković.

U nastavku meča dominacija domaće ekipe se nastavlja. Odličnom igrom, niški futsaleri napravili su seriju od 4 gola. Najpre je Jovan Đorđević u 26. minutu preciznim šutem u donji levi ugao gola, povećao prednost niške ekipe na 3:1. Samo minut kasnije sa velike udaljenosti Ivan Krstić (10) savladava golmana Smedereva i postiže pogodak, za 4:1. Futsaleri Smedereva imali su 2 prilike da se rezultatski približe domaćima u 32. minutu, ali je organizacija u timu Šćekić Bojana bila odlična. Najpre je Ranisavljević pokušao da zabeleži svoj prvi pogodak, a zatim i Ristić da još jednim golom kruniše svoju izvanrednu igru, međutim, smetala im je odlična odbrana domaćih. U 34. minutu Jovan Đorđević postiže svoj 2. pogodak na meču.

Prelepim šutem, loptu šalje kroz noge golmana Smedereva, i donosi Kopernikusu vođstvo od 5:1 čime razrešava pitanje pobednika na utakmici.. Samo minut kasnije, Đorđević opravdava titulu najefikasnijeg igrača utakmice i postiže pogodak za novi rezultat od 6:1. Pokušavali su futsaleri Smedereva da se rezultatski približe Nišlijama, što i postižu samo 12 sekundi pre kraja meča. Gol za rezultat od 6:2 ponovo postiže Ristić.

- Bila je ovo stvarno jedna teška utakmica iako se na kraju ispostavilo da je ovo bila rezultatski laka utakmica. Ekipa Smedereva je vrlo organizovana i disciplinovana ekpa koja je u Niš došla po bodove i od samog starta je pokazala da joj je to i bio cilj. Mi smo podigli disciplinu u odbrani pa smo na kraju zasluženo i dobili ovu utakmicu - izjavio je najefikasniji fudsaler Kopernikusa Jovan Đorđević.

Posle 3. kola Prve futsal Lige, ekipa Kopernikusa zahvaljujući odličnoj igri protiv Smedereva ima 3 boda i nalazi se na 7. poziciji.

Kopernikus Vidre - Smederevo 6:2 (2:1)

Dvorana: OŠ "Miroslav Antić", Niš

Gledalaca: 100
Strelci: Aleksandar Stepić (u 14. minutu), Bojan Janković (u 18. minutu), Jovan Đorđević (u 26, 34, i 35. minutu), Ivan Krstić (u 27. minutu) za Kopernikus; Darko Ristić (u 17. i 40. minutu) za Smederevo;
Sudije: Aleksandar Jakšić (Gornji Milanovac) i Dragan Radisavljević (Kraljevo)
Žuti kartoni: Dušan Stanković (u 32. minutu)

Kopernikus Vidre: Dušan Stojković, Miloš Đorđević, Bojan Janković, Dušan Stanković, Aleksandar Stepić, Boris Jovanović, Jovan Đorđević, Ivan Krstić(10), Zoran Benić, Ivan Krstić(13), Milan Miljković, Pavle Pavlović. Trener: Bojan Šćekić.

Smederevo: Miloš Knežević, Nikola Ranisavljević, Dragan Đorđević, Jovan Cvetanović, Ivan Stoiljković, Dušan Miletić, Nikola Stevanović, Darko Ristić, Aleksandar Marašević, Bojan Filipović, Nikola Simić. Trener: Nebojša Petrović.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Futsal

    14:17 // 18. 12. 2012.

    Decko, dok je Kopernikus gazio sve redom u prvoj ligi vi ste igrali u drugoj ligi i gubili od Akademca Bujanovca itd itd... Smesni ste mnogo!

  • tuta bugarin

    22:26 // 9. 12. 2012.

    Ej ispravite nije Vik Naissus nego smederevo i nemojte da mesate. Vik Naissus je gazda grada nisa u futsala i Kopernikus ga nece nikad ama nikad pobedi sa 6 : 2

    • dzoni

      08:15 // 10. 12. 2012.

      prvo lepo naučiš pravopis pa onda komentarišeš,dogovoreno...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: