Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:23, 21. 1. 2013.

| Sport

KMF Naisus savladao Pirot

Autor:Milena PavlovićIzvor:Južne vesti
490x370-futsal-naisus.jpg

Fudbaleri Naisusa savladali su u 7. kolu Prve futsal Lige Srbije ekipu Pirota rezultatom 2:1 (1:0).

Na meču pred oko 1.000 gledalaca, pobedu Nišlijama doneli su Kostić u 5. minutu i Milačić u 24. minutu, dok je počasni gol za goste postigao Stoiljković u 34. minutu.

U prvoj deonici nešto uigraniji bili su domaći fudbaleri, pa su ovaj period zasluženo okončali rezultatom 1:0.

Prvu veliku šansu imao je Naisus u 2. minutu kada je Milačić pokušao da savlada pirotskog čuvara mreže Stojića, ali lopta je nažalost niške publike otišla preko gola.

Posle 3 dobrih prilika Milačića i Veljkovića u 2, 3. i 4. minutu, radost Nišlijama doneo je Kostić u 5. minutu kada je uspeo da iznenadi golmana pirotske ekipe i sprovede loptu u mrežu za rezultat od 1:0.

Nakon Kostićevog pogotka, gosti su nešto više iz kontri pokušavali da akcije realizuju golom, ali su fudbaleri Naisusa pružali snažan otpor, a izvanredna odbrana niške ekipe uvek bila na pravom mestu.

Prvu pravu priliku Piroćanci su imali u 8. minutu kada su preko Stankovića pretili da izjednače rezultat, ali je golman na radost većine prisutnih zabeležio svoju odličnu odbranu.

Iako se u nastavku igre vodila prava borba za loptu, domaći fudbaleri su je ipak imali nešto više u nogama. Pokušao je Tošić 2 puta u 16. minutu da se upiše u listu strelaca i poveća prednost  Nišlija, ali se odličnim na golu Piroćanaca pokazao Stojić. Trudili su se i gosti i pokušavali da dođu do pogotka do kraja poluvremena, međutim, bezuspešno. Prvi deo igre je zalsuženo pripao izabranicima Vojkana Vukmirovića.

U drugoj deonici, igra je bila rezultatski izjednačena. Na samom početku drugog poluvremena, u 24. minutu Milačić stavlja pečat na svoju odličnu igru, povećava prednost Nišlija i postavlja novi rezultat od 2:0. Imali su još nekoliko većih prilika domaći fudbaleri da se rezultatski odmaknu, ali bez preciznijih šuteva. U 34. minutu Stoiljković asistencijom Pejčića smanjuje rezultatsku prednost Naisusa, donosi Pirotu jedini pogodak na meču i postavlja konačan rezultat od 2:1.

Vodila se borba do kraja meča, ali fudbaleri Naisusa nisu dozvoljavali gostima da zabeleže još jedan pogodak i da iz Niša odu sa bodom više.

- Bila je ovo jedna veoma teška utakmica, to je jedna od onih utakmica koje su na papiru unapred dobijene. Ekipa Pirota je pokazala da je zasluženo na 3. mestu, večeras su i opravdali te bodove koje imaju, međutim, mi smo imali imperativ više - izjavio je golman i kapiten Naisusa Ivan Stojanović.

Naisus se sa 6 pobeda, 1 porazom i 18 bodova nalazi na 2. mestu, ispod Ekonomca koji je poražen u 7. kolu od Kolubare rezultatom 5:3, pa se sada zbog bolje gol razlike od Nišlija nalazi na 1. poziciji.

- Vest da je Ekonomac izgubio u Lazarevcu nam je dao motiv više da ih stignemo na tabeli, da opet delimo to prvo mesto, koje možda nekom zvuči nemoguće, međutim, mi težimo ka tome i nadam se da ćemo opravdati sva očekivanja koja nas čekaju na dalje - dodao je Stojanović.

Naredni meč 8. kola Prve futsal Lige Srbije KMF Naisus odigraće u Smederevu protiv istoimene ekipe u petak, 25. januara.

Naisus - Pirot 2:1 (1:0)

Dvorana: Hala Čair
Gledalaca: 1.000
Strelci: Miloš Kostić (u 5. minutu) za Naisus, Miloš Milačić (u 24. minutu) za Naisus i Miloš Stoiljković (u 34. minutu) za Pirot;
Sudije: Aleksandar Jakšić (Gornji Milanovac), Dragan Radisavljević (Kraljevo)
Žuti kartoni: Miloš Milačić (u 35. minutu)

Naisus: Igor Stojanović, Milan Tošić, Miloš Kostić, Bojan Živadinović, Miloš Milačić, Stefan Krstić, Nenad Veljković, Ljubiša Pešić, Nenad Rančić, Ivan Rajković, Nikola Micić, Marko Stevanović. Trener: Vojkan Vukmirović.

Pirot: Danijel Stojić, Srđan Potić, Miloš Stoiljković, Miloš Pejčić, Dušan Krstić, Jovan Jovanović, Miloš Jončić, Jovan Penčić, Milan Manić, Miloš Simonov, Nikola Stanković, Slobodan Ristić. Trener: Milan Tošić.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: