Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

KMF Pirot

  • tereni

    Pirotski sport u 2023. godini - basketaši osvajaju turnire, fudbaleri i košarkaši u borbi za viši rang

    Da je Pirot grad sporta, česta je izjava dugogodišnjeg gradonačelnika Vladana Vasića, poznat je taj grad i po Svetislavu Kariju Pešiću, ali ne i po klubovima u kolektivnim sportovima u najvišim rangovima takmićenja. Za klubove se godišnje iz budžeta izdvaja 100 miliona, uz još 150 miliona koji ide za finansiranje Sportskog centra Pirot i održavanje sportske infrastrukture.

    detaljnije
  • Prokuplje Kalča futsal

    Kup u futsalu: Prokupčani izbacili Kalču, prošao i Jastrebac

    Najveće iznenađenje u osmini finala Kupa priredio je četvrtoligaš Prokuplje, koji je izbacio niškog Kalču, tim koji se nadmeće u tri ranga višem takmičenju. Od južnjaka je u četvrtfinale prošao i Jastrebac, koji je deklasirao Smederevo, dok je Pirot izgubio od Novog Pazara.

    detaljnije
  • futsal

    Kup u futsalu: Prokuplje dočekuje Kalču u osmini finala

    U osmini finala futsal Kupa jug će imati četiri predstavnika, a jedan je siguran u četvrtfinalu, s obzirom na to da će Prokuplje dočekati niškog Kalču. “Fenjerašu” Prve lige Smederevu gostovaće Jastrebac iz Blaca, dok će Pirot ugostiti Novi Pazar. Svi mečevi bi trebalo da se igraju 6. marta.

    detaljnije
  • futsal

    Vranje novi prvoligaš u futsalu, južnjaci sa četiri predstavnika u eliti

    Iako su futsaleri Pirota pobedili u revanš meču plej-auta Prve futsal lige sa 5:3, prva utakmica, u kojoj je Vranje slavilo sa 5:0, ispostavila se kao presudna za to ko će se sledeće sezone naći među domaćom elitom. Pored Vranja, tu će se nadmetati i niški Vinter sport i Kalča, kao i Jastrebac iz Blaca.

    detaljnije
  • futsal Kalča

    Nišlije otvaraju revanš mečeve plej-ofa i plej-auta Prve futsal lige

    Hoće li Kalči poći za rukom da napravi iznenađenje i nađe se među četiri najbolje ekipe u Srbiji, kao i hoće li se još jedan niški tim Vinter sport naći sledeće sezone u najjačem domaćem šampionatu u futsalu, znaće se nakon duela ove dve ekipe u gostima, u plej-ofu i plej-autu, a oba su zakazana za petak, 11. maj od 18:30.

    detaljnije
  • Kalča Pirot

    Kalča iznenadio Novi Pazar u "Čairu", Vranje bliže Prvoj ligi

    Na početku plej-ofa najjače domaće futsal lige veliko iznenađenje napravio je Kalča, koji je pred oko 500 gledalaca u hali "Čair" savladao favorizovani Novi Pazar sa 7:4. Ubedljiviji od Nišlija bili su Vranjanci u plej-autu, pošto su kod kuće sa 5:0 pobedili Pirot i prišli na korak od plasmana u Prvu ligu.

    detaljnije
  • Kalča mali fudbal futsal

    Kalča dočekuje Novi Pazar u plej-ofu, Vranje Pirot u plej-autu

    Futsal ekipe sa juga Srbije danas će otpočeti borbu za titulu, kao i opstanak u Prvoj ligi. Niški Kalča će 7. maja od 19:30 u hali “Čair” u prvom meču četvrtfinala plej-ofa dočekati Novi Pazar. Što se tiče plej-auta Vranje će ugostiti Pirot od 19 sati, a niški Vinter sport je u drugom okršaju savladao beogradsku ekipu Samo pravo.

    detaljnije
  • Kalča futsal

    Prva futsal liga: Kalča u plej-ofu igra protiv Novog Pazara, Pirot u baražu

    Osnovni deo najjačeg domaćeg takmičenja u futsalu je završen. U poslednjem kolu Jastrebac iz Blaca nastavio je sa serijom poraza, ali je opstao u Prvoj ligi. U derbiju juga Kalča i Pirot su remizirali (1:1), pa će Nišlije u plej-ofu igrati protiv Novog Pazara, dok će Piroćanci za opstanak morati da se izbore u baražu.

    detaljnije
  • futsal

    Prva futsal liga: Jastrebac srušio Novi Pazar

    Uprkos tome što je Novi Pazar bio izraziti favorit u Blacu, gde je protiv Jastrepca igrao meč 19. kola Prve lige, domaći su sjajno odigrali u drugom poluvremenu i zasluženo slavili sa 4:1. I Kalča je nastavio pobednički niz, jer je napravio veliki preokret i slavio u Sremskoj Mitrovici, dok je Pirot ponovo izgubio.

    detaljnije
  • Kalča Pirot futsal

    Prva futsal liga: Kalči sve sigurniji plasman u plej-of

    I Jastrebac iz Blaca i niški Kalča zabeležili su pobede u 18. kolu Prve lige u futsalu, te su i jedni i drugi napredovali za po jednu poziciju na tabeli. Sa druge stane, Piroćanci su nastavili seriju poraza, pa je njihov nastup u baražu za opstanak u Prvoj ligi sve izvesniji.

    detaljnije
  • Pirot Kalca mali fudbal

    Polufinale Kupa u futsalu bez južnjaka, u ligi derbi juga

    Oba predstavnika juga Srbije eliminisana su u četvrtfinalu Kupa, jer je Jastrebac u Blacu poražen od Novog Pazara u veoma neizvesnoj utakmici rezultatom 4:3, dok je niškog Kalču u Kragujevcu deklasirao najbolji tim u državi Ekonomac sa 11:1. Sada se južnjaci okreću obavezama u Prvoj ligi, gde ih čeka međusobni duel.

    detaljnije
  • Pirot Kalca mali fudbal

    Prva futsal liga: Odlični Kalča poklekao u drugom poluvremenu

    Jedino je Jastrebac iz Blaca, od sva tri predstavnika juga Srbije u Prvoj futsal ligi osvojio bod u 16. kolu, jer je remizirao sa FON-om na svom terenu. Niški Kalča se odlično držao, na poluvremenu i vodio protiv najboljeg tima u Srbiji Ekonomca, ali taj tempo nije mogao da izdrži pa je poražen, kao i Pirot u Novom Pazaru.

    detaljnije
  • Kalča futsal

    U Blacu i Nišu derbiji kola Prve futsal lige

    Najbolji srpski tim kragujevački Ekonomac gostovaće Kalči u 16. kolu Prve futsal lige, a tri dana kasnije će Nišlije otputovati u Kragujevac, gde će igrati u četvrtfinalu Kupa. I pred blačkim Jastrepcem je težak zadatak i u Kupu i u ligi jer prvo u Blace stiže četvoroplasirani FON, a zatim u Kupu drugoplasirani Novi Pazar.

    detaljnije
  • Kalča Pirot

    Prva futsal liga: Svi južnjaci osvojili bodove

    Pobegli su Piroćanci sa poslednje pozicije pobedom nad Deusom iz Sremske Mitrovice, u 15. kolu Prve futsal lige. I Kalča je pružio odličnu partiju i u Beogradu savladao favorizovani FON, dok su Blačani iznenadili International, sa kojim su remizirali.

    detaljnije
  • Kalča mali fudbal futsal

    Prva liga futsal: Šansa Piroćanaca za beg od “fenjera”

    Seriju loših rezultata, zbog kojih su pali na poslednju poziciju, futsaleri Pirota imaće prilike da prekinu u 15. kolu Prve lige u petak, 9. marta, kada će ugosotiti Deus. Što se tiče ostalih predstavnika juga Srbije, dan kasnije će Jastrebac pokušati da ponovi uspeh iz Kupa na gostovanju Internationalu u Novom Sadu, a Kalča FON-u u Beogradu.

    detaljnije
  • Kalča futsal

    Prva futsal liga: Kalča dominantan, Blačani pobedili u derbiju juga

    Dobru formu, u kojoj su od početka godine, futsaleri Jastrepca krunisali su pobedom protiv Pirota kod kuće, u 14. kolu Prve lige. Odličnu partiju pružio je i Kalča u hali “Čair”, koji je sa 6:1 savladao beogradski tim Samo pravo.

    detaljnije
  • futsal

    Prva futsal liga: Porazi Kalče, Jastrepca i Pirota

    Najteži poraz u 13. kolu Prve futsal lige doživeo je Kalča, koji je izgubio od Internationala u Novom Sadu sa 9:4. Pirot je poražen kod kuće u poslednjim sekundama meča, dok se Jastrebac dobro držao protiv favorizovane Nove Pazove, ali je ostao bez bodova.

    detaljnije
  • futsal

    Prva futsal liga: Kalča slavio u “Čairu”

    Nakon više od dva meseca pauze, futsaleri sa juga vratili su se na terene, a najbolje izdanje imao je Kalča, koji je sa 5:3 savladao Smederevo. Jastrebac je remizirao na svom parketu, ali i popravio plasman na tabeli Prve lige, dok je Pirot poražen u Novom Sadu.

    detaljnije
  • Kalča

    Prva futsal liga: Remi u derbiju juga, Jastrebac izgubio od šampiona

    Minimalne šanse davane su Jastrepcu u duelu sa najboljim domaćim timom Ekonomcem i ekipa iz Blaca zaista nije uspela da ih ugrozi, ali su im dali 4 gola, što je mnogo više od onoga koliko Kragujevčani prosečno primaju. Sa druge strane, "komšije" Pirot i Kalča podelile su bodove, a taj meč završen je sa 1:1.

    detaljnije
  • Kalča Jastrebac futsal

    Prva futsal liga: Južnjački derbi u Pirotu, Blačani dočekuju šampiona

    Na zatvaranju jesenjeg dela Prve lige na programu je južnjački derbi, u kome će Pirot u nedelju, 10. decembra od 19:30 u hali “Kej” dočekati niškog Kalču. Treći predstavnik juga Srbije imaće najteži zadatak u petak od 19 sati u sportskoj hali u Blacu, jer dočekuje Ekonomac, ekipu koja uspešno nastupa ne samo u domaćem šampionatu, već i u Ligi šampiona.

    detaljnije
KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: