Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:44, 25. 10. 2016.

| Sport

KMF Radnički pobedom započeo takmičarsku eru

Autor:Aleksandar NikolićIzvor:Južne vesti
Oni će u premijernoj sezoni braniti boje futsal sekcije "Reala sa Nišave"; foto: FB profil Nenada Veljkovića

Pobedom nad Akademcem sa 4:2 Klub malog fudbala Radnički trijumfovao je u prvoj takmčarskoj utakmici u svom postojanju i uknjižio 3 boda na premijeri u Trećoj ligi Srbije - grupa sever.

Dominantnom partijom osiguran je trijumf na premijeri, pa se najmlađi član porodice Radničkog javnosti predstavio u najboljem mogućem svetlu.

Kao strelac prvog gola za niški klub u istoriji biće upisan Viktor Vasić, koji je već u prvom napadu doveo svoj tim u vođstvo. Posle nekoliko trenutaka prednost je duplirao Đorđe Stojanović, a sa tim rezultatom se otišlo na veliki odmor.

U drugom delu gosti su smanjili zaostatak na 2:1 preko Obradovića, a novu prednost od 2 gola Radničkom je doneo kapiten i jedan od osnivača tima Nenad Veljković Kempes, da bi na 4:1 povisio Stefan Obradović.

Konačan rezultat meča postavio je igrač Akademca Marinković 4:2.

Trener-igrač niškog tima Nenad Veljković priznao je da je u timu pre početka prve utakmice vladala određena tenzija.

Iskreno govoreći ništa sem 3 boda na premijeri nije dolazilo u obzir. Poznavajući protivničkog trenera znali smo da će ekipa Akademca biti  skoncentrisana isključivo na odbranu na maksimum 8 metara od svog gola, ali smo utakmicu otvorili sjajnim presingom i već u prvih pola minuta vodili 2:0 tako da je posle toga bilo puno lakše igrati - istakao je on.

Što se ekipe tiče, popularni Kempes je generalno zadovoljan učinjenim, ali napominje da igrači moraju biti svesni da je to tek prvi korak i da ne sme biti opuštanja, jer su tek počeli da rade i dodao da je još uvek rano pričati o ulasku u viši rang takmičenja odmah nakon prvog meča.

Ne bih o napadanju pehara već nakon prve pobede, ovi momci na prvom mestu moraju da nauče pravila ove igre. Krenuli smo od slova A tako da do kraja azbuke ima još puno da se radi, ono sto je sigurno je da ce Radnički uvek igrati za gol više od protivnika - podvukao je alfa i omega Radničkog.

U narednom kolu Radnički će gostovati ekipi Ozrena u Sokobanji.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Lazar Boskovic

    23:57 // 25. 10. 2016.

    Zaista je bilo mucno gledati onu antipropagandu futsala u kojoj je Akademac stajao na sedam metara od gola iako gube 2:1 .
    Bravo momci! Igrajte za publiku ! Napred Radnicki !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: