Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

18:54, 18. 2. 2012.

| Sport

KRK: Partizan pobedio Radnički KG

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
kup koraca, partizan, radnicki
foto: Petar Stošić

U prvom polufinalu Kupa Radivoja Koraća u Nišu košarkaši Partizana pobedili su Radnički iz Kragujevca rezultatom 96:75 (19:25, 23:18, 25:11, 29:21) i tako se plasirali u finale turnira.

Prvi finalista Kupa Koraća je branilac titule ekipa Partizana. Crno-beli su u punom niškom Čairu pobedili Radnički iz Kragujevca koji je u prvom poluvremenu pružio jači otpor nego u nastavku. Prva četvrtina pripala je kragujevačkoj ekipi. Partizan je u drugom delu igre zaigrao mnogo agresivnije i bolje u odbrani, ali nije uspeo da ode na odmor sa prednošću. U poslednjim sekundama prvog poluvremena Pavković iza Radničkog je positigao trojku i kragujevačka ekipa je na odmor otišla sa košem razlike (43:42).

Nastavak meča potpuno je pripao crno-belima koji su treću četvrtinu dobili sa 25:11. Radnički nije imao mnogo prilika ni da stigne zaostatak, a ne da preokrene rezultat. Na početku četvrte četvrtine isključen je trener Miroslav Nikolić, trener Radničkog zbog prigvora sudijama i to je dodatno uticalo na igru ekipe iz Kragujevca. Na kraju, Partizan je potvrdio ulogu favorita i plasirao se u finale gde brani trofej osvojen prošle godine u Železniku.

- Nismo hteli pre početka Kupa da preuzimamo ulogu favorita, ali je javnost sav teret prebacila na moje igrače. Drago mi je što su igrači odigrali utakmicu u visokom ritmu i u svim elementima smo nadvisili protivnika. Zasluženo smo pobedili. Forma mnogo znači, ali je želja važnija. Mi smo pokazali veu želju - rekao je Vlada Jovanović, trener Partizana.

- Čestitam na besprekornom ambijentu. Nismo mogli da pobedimo Partizan i četvrti put ove sezone. Želeli smo da dobijemo, ali nismo mogli. Partizan je bolja ekipa i borbenija u skoku. Razlika nije realna, pet puta smo igrali protiv njih, tri puta pobedili. Partizan je institucija, pokušavali smo sve. Očekivao sam neizvesnu utakmicu do samog kraja - rekao je Miroslav Nikolić, trener Radničkog.

 

Partizan čeka protivnika u finalu. U drugom polufinalu trenutno igraju Crvena zvezda i Hemofarm.

Partizan: Kecman 7, Raduljica 6, Lučić 5, Milosavljević 3, Bogdanović, Katić 16, Božić 11, Čakarević 7, James 17, Mačvan 8, Anđušić 16, Bertans.

Radnički KG: Pavković 14, Sinovec 14, Simon 14, Marković, Birčević 4, Bratić 7, Vuksanović, Marjanović 5, Scott 7, Mijatović 4, Stojačić, Bakić 6.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Webb

    14:50 // 19. 2. 2012.

    Bas je bilo sramotno... parizan igrao bez centara celu utakmicu jer su u prvoj cetvrtni raduljica i katic dobili 2-3 licne..
    U tom periodu Radnicki je pucao sam 16 slobodnih bacanje ..

  • Gradjanin

    11:30 // 19. 2. 2012.

    Kakvo sramotno sudjenje i favorizovanje Partizana! Bruka!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: