Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

18:13, 17. 2. 2012.

| Sport

KRK: Zvezda pobedila BKK Radnički

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
foto: Petar Stošić
foto: Petar Stošić

Košarkaši Crvene zvezde Diva pobedili su rezultatom 88:74 (31:18, 25:17, 18:14, 14:25) BKK Radnički i tako se plasirali u polufinale Kupa Koraća u Nišu.

U trećem četvrtfinalnom meču košarkaši Crvene zvezde Diva savladali su ekipu iz Košarkaške lige Srbije i tako postali treći polufinalisti Kupa Koraća.

Ekipa BKK Radničkog nije bila ravnopravni protivnik ekipi iz Jadranske lige, osim u poslednjoj četvrtini. Crvena zvezda će u polufinalu igrati protiv boljeg iz duela između Hemofarma i Radničkog FMP. Zvezda je imala preko 500 svojih navijača koji su neprekidno bodrili svoje ljubimce, ali je u četvrtoj četvrtini na toj tribini iizbila tuča. Policija je brzo intervenisala, ali nije još poznato da li je neko od navijača priveden.

- Zahvaljujem se navijačima. Dobro smo otvorili utakmicu. Prvo poluvreme smo odigrali dobro, kasnije smo malo pali - rekao je Branko Lazić, košarkaš Zvezde.

- Čestitao bih ekipi Crvene zvezde. Ušli smo u meč sa dozom respekta i straha. Malo smo igrali u grču, a Zvezda je odigrala odlično. Fizički su dominantiniji od nas - rekao je Miroslav Tomić, košarkaš BKK Radničkog.

- Mislim da smo odigrali dosta dobro prvih 30 minuta, onako kako smo planirali. Igrači su bili koncentrisani i agresivni. Malo smo počeli da mislimo na sledeću utakmicu. Ekipa BKK-a je talentovana, imaju dosta dobrih šutera sa strane. Mi smo im dozvolili da igraju tako. Moji igrači su bili angažovani, a to je važno kada igrate 3 dana zaredom. Sada razmišljamo o narednom protivniku i polufinalu - rekao je Svetislav Pešić, trener Crvene zvezde Diva.

- Hvala gradu Nišu na svemu pruženom. Ovo je lepo urađeno, pravi je pogodak što je Kup u Nišu. Drago mi je što smo deo srpskog krema košarke, svi znaju šta je Radnički bio, ali ne znaju šta će biti. Biće opet onaj stari Radnički. Mogu da buem zadovoljan igrom. Bili smo u svačinici do Zvezde i na plus 21 za Zvezdu Pešić je "grmeo" na igrače. Ja sam svojim momcima rekao da se tako pravi pobednički duh - rekao je Dragan Nikolić, trener BKK Radničkog.

Crvena zvezda Diva: Čović 4, Cvetković 3, Ilić 9, Lazić 8, Nedović 7, Lešić 5, Subotić 6, Nikolić 2, Thomas 8, Milutinović 20, Popović B. 6, Popović P. 10.

BKK Radnički: Micović , Osmokrović 8, Tomić 15, Petronić 2, Rakonjac 14, Boltić 5, Ilić, Kitanović 9, Petrović 5, Gacić 6, Mijović 6, Lalić 4.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: