Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:32, 30. 3. 2024.

| Sport

Kada će biti završen stadion "Čair" - evo sa'će

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
JLM_9860
Na današnji dan, pre 13 godina počela rekonstrukcija; foto: Jelena Mišić

Moraće da se preradi projekat za rekonstrukciju stadiona "Čair", čija je rekonstrukcija počela pre tačno 13 godina i čiji će radovi neminovno početi, kaže gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski. Iz Ministarstva za javna ulaganja upućuju na Gradsku upravu odakle ne odgovaraju na pitanja kakve će promene projekat pretrpeti, kada bi počeli radovi i koliko će to građane da košta.

JLM_9888 Rušenjem istočne tribine počela je rekonstrukcija; foto: Jelena Mišić Na današnji dan, pre 13 godina, rušenjem istočne tribine počela je rekonstrukcija stadiona "Čair", čiji radovi ni danas nisu završeni - a kada će, nije poznato. Gostujući nedavno u jutarnjem programu Belamija gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski rekla je da je razgovarala sa Markom Blagojevićem, ministrom za javna ulaganja i da su zajedničkog stava da taj projekat mora da se preradi.

Prošlo je mnogo vremena, mi smo uložili, ako se ne varam, 35 miliona dinara za izgradnju projekta. Toliko je ukupno koštao projekat svih ovih godina. On mora da se doradi, kako bi bio jednostavno inoviran za ovo sadašnje vreme. Predsednik je u nekoliko navrata govorio, kada je bio u poseti Nišu, kako je država spremila novac za stadion. To je nekih 80 miliona evra. Neminovno je da će radovi početi. Neću da licitiram datumima, niti vremenom, ono što je najvažnije, država misli i zna da je to važan projekat - rekla je Sotirovski.

JLM_9910 "Čair" možda postane "Piksi"; foto: Jelena Mišić Ona je dodala da ima više državnih projekata u Nišu, ali i stadion je bitan za koji je krajem prošle godine rekla da veruje da ćemo 2024. godine dobiti novi stadion sa imenom Piksija.

Državni projekti su aerodrom, železnica, nastavak brze saobraćajnice do Merdara, ali se ne zaboravlja stadion koji je nama jako značajan i zbog Fudbalskog kluba Radnički i zbog toga što možemo da budemo domaćini, kao što su to Leskovčani, našoj reprezentaciji. Kao što su i Zaječarci i Lozničani dobili nove stadione - dodala je gradonačelnica.

JLM_9865 I dalje se čeka; foto: Jelena Mišić Kakve će promene pretrpeti projekat, kada bi radovi trebalo da počnu i koliko će to sve da košta građane, iz Ministarstva za javna ulaganja nisu odgovorili nego su uputili novinare na Gradsku upravu Niša odakle odgovori nisu stigli.

Podsetimo, Niš čeka fudbalski objekat koji će ispuniti sve uslove evropskih takmičenja. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je ranije najavljivao početak gradnje za mart prošle godine pa se onda izvinio i pomerio rok za maj. Prošla je i 2022. godina, a avgusta ove godine je ponovo najavio da "uskoro kreće izgradnja velelepnih stadiona u Nišu i Kragujevcu".

JLM_9906 "Fudbalska lepotica"; foto: Jelena Mišić Dobio je "Čair" od predsednika i epitet da je "fudbalska lepotica", a od gradonačelnice Niša Dragane Sotirovski da je na "stendbaju" i da je Niš strpljiv po pitanju rekonstrukcije stadiona. Strpljenje izgleda popušta jer je Sotirovski nedavno rekla da "kao grad zaslužujemo da radovi počnu što pre".

Ona je istakla da se "rekonstrukcija ne odlaže i da je Grad spremio svu neophodnu dokumentaciju".

Projekat je završen i nalazi se na stolu Ministarstva za kapitalne investicije, a da nema nema ništa novo, rekli su pre više meseci iz Ministarstva za javna ulaganja.

Nedavno je Vučuč rekao za "Čair" da je postao ruglo i niko se nije setio da ga uradi i da treba da se rekonstruiše i promeni.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Zeljko jovicic

    11:14 // 8. 4. 2024.

    Sve ce biti ali na kukovo leto...

  • Meda

    22:48 // 31. 3. 2024.

    Ne znate vi kad ste gladni

  • Ivan

    17:19 // 31. 3. 2024.

    Jel ste vi muzičar? Jesam... A jesi!? Ne kažem nisam!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Nema izlaz na njivu, pa protestuje. Skratio put, da uštedi za putarinu.

Dragan čitalac

Tekst: Traktorom vozio suprotnim smerom na auto-putu Niš - Dimitrovgrad

Pronađite nas na: