Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:13, 24. 12. 2022.

| Sport

Kajakaš Marko Đorđević najbolji sportista Niša za 2022. godinu

Autor:S. N.Izvor:Južne vesti
44 Izbor sportiste godine Nisa, foto jv Jelena Misic 15
Marko Đorđević najbolji ove godine; foto: JV / Jelena Mišić

Pod oblacima i kišom u parku Svetog Save u Nišu održan je 44. Izbor sportsite Niša, a priznanje najboljeg primio je Marko Đorđević, član Kajak-kanu klub Gusar. Za najbolji kolektiv, prema mišljenju žirija koji čine legende, dosadašnji dobitnici nagrade "Najbolji sportista Niša" i sportski novinari, članovi Sekcije sportskih novinara Niša, izabran je Fudbalski klub Radnički, a najbolji mladi sportista je Mihajlo Stefanović, takmičar Streličarskog kluba Niš.

44 Izbor sportiste godine Nisa, foto jv Jelena Misic 1 Na otvorenom ove godine; foto: JV / Jelena Mišić Bez tradicionalnog Sprotskog bala, bez kafane, muzike, hrane i pića, koje su često zamerali pojedini ,odražan je 44. Izbor sportiste Niša. Tradicija je nastavljena - pod oblačnim nebom, uz kišu, ali i brojne legende, aktivne i bivše sportiste, proglašeni su najbolji 2022. godini u sportu. Okupljenima se prvo obratio predsednik Sekcije sportskih novinara Niša Dušan Jocić koji je pojasnio zašto je ove godine okupljanje na otvorenom:

44 Izbor sportiste godine Nisa, foto jv Jelena Misic 4 Dušan Jocić, predsednik Sekcije sportskih novinara Niša; foto: JV / Jelena Mišić Sportski bal je jedna fešta i proslava sporta, a trenutno u niškom sportu nema razloga ni za kakvo slavlje. Živimo u vreme svojevrsne prohibicije sporta i sportskih uspeha sa najvišeg nivoa u našem gradu pa su rezultati u 2022. godini bili uglavnom poražavajući. Ali, prevladao je stav da tradicija mora biti očuvana, a oni koji su i u ovakvim uslovima postigli zapažene rezulate posebno zaslužuju da budu nagrađani. Nakon što je u prethodne 43 godine Grad svaki put bio pokrovitelj manifestacije, prvi put nije finansijski podržao Izbor sportiste godine Niša - rekao je Jocić.

44 Izbor sportiste godine Nisa, foto jv Jelena Misic 16 Najbolji u ovoj godini; foto: JV / Jelena Mišić Za najboljeg sportistu Niša proglašen je član Kajak-kanu kluba Gusar Marko Đorđević koji je ove godine osvojio prvo mesto na Prvenstvu Srbije u olimpijskoj disciplini kajak-slalom za seniore, kao i prvo mesto na Prvenstvu Srije u disciplini 3xK1.

Mnogo mi ovo znači i biće mi motiv više jer me čekaju važna takmičenja, Svetsko i Evropsko, kao i traženje norme za Olimpijske igre - kaže Đorđević.

U najužoj konkurenciji za ovo priznanje bili su i Ognjen Nedeljković, član Streličarskog kluba Niš i Andrija Stankovć, karatista Elida.

44 Izbor sportiste godine Nisa, foto jv Jelena Misic 21 foto: JV / Jelena Mišić Najbolji mladi sportista je Mihajlo Stefanović koji je ove godine imao uspeha i u juniorskoj i u seniorskoj konkurenciji. Prvo mesto na Dvoranskom državnom prvenstvu za seniore, prvo mesto kao junior na Dvoranskom državnom prvenstvu za mlade i veterane, prvo mesto kao junior na Državnom prvenstvu za mlade i veterane na otvorenom, deveto mesto na Mediteranskim igramau Alžiru, prvomesto kao junior na Centralnoevropskom kupu u Budimpešti, treće mesto kao junior na Mediteranskom Afrodita kupu u Larnaki samo su deo njegovog ovogodišnjeg opusa.

Prijatno je iznaneđenje, imali smo napornu sezonu. Olimpijski komitet nam je dao opremu i to je dosta uticalo da ostvarimo dobre rezultate. Imamo pripreme za narednu sezonu i nadamo se uspesima - kaže Stefanović.

U najužem izboru bili su i džudista Kinezisa Andrija Stošić i Ognjen Mitrović, kik-boker Vukova 018.

44 Izbor sportiste godine Nisa, foto jv Jelena Misic 20 foto: JV / Jelena Mišić Fudbalski klub Radnički, na proleće četvrti u Superligi sa mestom u kvalifikacijama za Ligu konferencije, na jesen u borbi za opstanak, najbolji je sportski kolektiv Niša. Priznanje je primio sportski direktor Aleksandar Jovanović, nekadašnji kapiten kluba, koji se obratio ispred cele ekipe koja je bila na dodeli:

Ova nagrada nam mnogo znači jer dolazi od ljudi koji su bili najbolji sportisti Niša. Moram da budem iskren, nismo bili na zavidnom nivou cele godine, početkom godine mo bili bolji, a u drugoj polovini malo i nismo imali sreće. Imamo dobar tim, igrači su zaslužili ovu nagradu. Znam, naredne godine ćemo biti bolji jer imamo motiv više, a to je 100 godina kluba - rekao je Jovanović.

Pored Radničkog, u najužem izboru bili su Gimnastički klub Niš i Kajak-kanu klub Gusar.

44 Izbor sportiste godine Nisa, foto jv Jelena Misic 9 Branislav Ignjatović (desno) najbolji sportski novinar; foto: JV / Jelena Mišić Najbolji sportski novinar je Branislav Ignjatović, urednik portala Sportjuga i osnivač produkcijske mreže South media. Specijalna priznanja dobili su i proslavljeni rukometaš i trener Zoran Tuta Živković, trener u streličarstvu Miljko Čolović, selektor paraolimpijske reprezentacije Kine na Zimskim olimpijskim igrama Jurica Stanković i Marko Aleksandrović, profesor Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja za rad u sportu osoba sa invaliditetom.

Izbor najboljih sa ove tradicionalne manifestacije je već 10 godina u Odluci o ostvarivanju potreba i interesa građana u oblasti sporta u Gradu Nišu prema kojoj Grad dodeljuje za postignute rezultate i doprinos razvoju sporta.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Sotirović Draganče

    18:39 // 24. 12. 2022.

    Neverovatno u kakvom je kolapsu niški sport.Steta za ,,našu decu,, .

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: