Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:48, 29. 11. 2016.

| Sport

Kalča u finišu meča savladao Novi Pazar

Autor:Aleksandar NikolićIzvor:Južne vesti
Ristić otvorio goleadu u drugom poluvremenu; foto: Vanja Keser

Iako je do 32. minuta rezultat bio nerešen i ishod meča krajnje neizvestvan, futsaleri niškog Kalče sa četiri postignuta gola u finišu utakmice savladali su Novi Pazar sa 6:2 i zadržali 3. mesto na tabeli.

Het-trik za niški tim postigao je Bojan Živadinović, a po jednom su se u strelce upisali Vladimir Ristić, Nikola V. Stanković i Bojan Janković. Golove za Pazarce postigli su Sadović i Mutavdžić.

U prvom poluvremenu viđen je po jedan gol na obe strane, a domaći su poveli u 3. minutu preko Živadinovića, koji je iskoristio kiks protivničkog golmana i sa centra terena šutem na prazan gol doveo svoj tim u vođstvo.

Smislenom akcijom u 9. minutu gosti su izjednačili rezultat. Pazarci su razmenili nekoliko pasova, ispala je cela Kalčina odbrana, a Sadović je prosledio loptu u praznu mrežu.

Na poluvreme se otišlo sa rezultatom 1:1, a obe ekipe su se propisno ispromašivale, naročito gosti.

Samo 20 sekundi bilo je potrebno niškim futsalerima u drugom poluvremenu da dođu do gola. Posle kontranapada Ristić je iz situacije 1 na 1 sa golmanom izašao kao pobednik i po drugi put na meču doveo svoj tim u vođstvo.

Zbog drugog žutog kartona u 24. minutu Nikola D. Stanković, Kalča je 2 minuta igrala sa igračem manje i odbranila se, ali je ubrzo nakon toga Novi Pazar ponovo izjednačio. Posle kiksa Vrzića, iz drugog pokušaja golmana niškog tima je matirao Mutavdžić.

Pazarci su zatim imali tri odlične šanse za kratko vreme da dođu do vođstva, ali nisu uspeli, a onda je usledio furiozan finiš niškog tima koji je za 6 minuta postigao 4 pogotka i prelomio meč u svoju korist.

Golovi Živadinovića, Nikole D. Stankovića i Jankovića otklonili su sve dileme oko pobednika, a tačku na ovaj meč stavio je ponovo Živadinović svojim 3. golom na meču.

Kalča je tako i dalje nepobediv na domaćem terenu, a posle petog trijumfa u sezoni i dalje su trećeplasirani tim lige sa 18 osvojenih bodova.

U poslednjem kolu prvog dela sezone Nišlije će za vikend u Sremskoj Mitrovici odigrati meč protiv domaćeg Deusa.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: