Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:16, 24. 4. 2017.

| Sport

Kalči samo bod u "Čairu"

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Marko Ilić je tri puta bio strelac, a Nikola D. Stanković dva; foto: Vanja Keser
Marko Ilić je tri puta bio strelac, a Nikola D. Stanković dva; foto: Vanja Keser

Koliko je, sudeći po stanju na tabeli, Kalča bio izraziti favorit u hali "Čair", toliko su se futsaleri ekipe Leteći Holanđanin borili i igrali organizovano i kreativno, pa su Nišlije u 20. kolu Prve lige uspele da osvoje samo bod, a krajnji rezultat bio je 7:7.

Mali broj igrača koji je iz Vrbasa doputovao u Niš, svega njih 7, govorio je dovoljno o stanju u timu Leteći Holanđanin, koji je ove sezone pružio nekoliko dobrih partija, ali je mnogo više bilo onih lošijih, na pretposlednjem mestu, bez šanse za opstanak u ligi.

Niški tim je bio svestan svoje nadmoćnosti pa su od samog početka konstantno napadali, a njihova polovina terena stalno je bila prazna. Ovo su futsaleri iz Vrbasa znali da iskoriste, pa su sve polagali na kontranapade, što im je polazilo za rukom i uskoro je bilo 0:2.

Sredinom utakmice su Nišlije zaigrale efikasnije, pa su 6 minuta pred kraj imali 2 gola prednosti, ali i 5 faulova. Kapiten Letećeg Holanđanina Željko Ačanski lobovao je golmana niškog tima Milana Đorđevića za smanjenje prednosti, nakon čega je Davor Samardžić iz slobodnog udarca postigao pogodak za izjednačenje.

Poslednjih minuta nije bilo promene rezultata, iako je u domaćem timu kao 5. igrač ušao Bojan Janković, što je Nišlijama donelo nekoliko šansi, ali nisu iskoristili nijednu, pa su su morali da se zadovolje jednim bodom.

Do kraja Prve lige ostalo je još 2 kola, a u sledećem će četvrtoplasirani Kalča gostovati Novom Pazaru, ekipi koja se nalazi na poziciji ispod njih i od koje imaju 3 boda više. I nerešen rezultat u ovom meču osigurao bi niškoj ekipi 4. poziciju na kraju sezone, dok bi u slučaju poraza poslednje kolo odlučilo o njihovom plasmanu.

Prva futsal liga, 20. kolo: Kalča - Leteći Holandjanin 7:7 (2:3)

Hala: Čair, Niš

Gledalaca: 100

Sudije: Aleksandar Minić, Dejan Stajić i Goran Radulović

Strelci: Samardžić (3. i 36. minut), Pokrajac (9. minut), Đorđević (12. minut), Nikola D. Stanković (17. i 32. minut), Ačanski (18. i 34. minut), Ilić (21, 28 i 34. minut), Đukić (26. minut), Raičević (27. minut), Živadinović, (31. minut)

Kalča: Milan Đorđević, Nikola D. Stanković, Janković, Ilić, Matejev, Pavlović, Miloš Đorđević, Ristić, Živadinović, Miljković, Stamenković, Ivečić, Jovan Đorđević

Leteći Holanđanin: Marinković, Pokrajac, Aćanski, Samardžić, Đukić, Raičević, Peković.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: