Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:05, 30. 5. 2023.

| Sport

Kao pre 15 godina - Radnički u Inđiji igra prvi meč baraža

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
Andreja Stojanović, FK Radnički
Meč je u sredu od 15:55; foto: Jelena Mišić

Pre skoro 15 godina Radnički i Inđija su igrali mečeve baraža za dopunu Prve lige, a sada će igrati za mesto u Superligi naredne godine. I tada je prvi meč igran u Inđiji, domaćin je slavio sa 2:0, a da li će sada biti drugačije, biće poznato u sredu, 31. maja kada je prvi duel dvomeča. Trener Nišlija Dragan Šarac kaže da njegova ekipa ide da odigra meč bez kalkulisanja i proba da ostvari povoljan rezultat pred revanš na "Čairu".

Osvajanje 13. mesta nakon plej-auta Superlige fudbalere Radničkog dovelo je u situaciju da se kroz baraž izbore za elitu. Protivnik je četvrtopaslirani tim Prve lige Inđija, ekipa koja je ostvarila 13 pobeda, 15 remija i pretrpela 9 poraza. Trener Radničkog Dragan Šarac ističe da ih očekuje težak meč protiv ekipe koja odlično igra na svom terenu.

Pokazali su to u poslednjih pet kola, kada su zabeležili tri pobede i dva remija. Zasluženo su izborili plasman koji im daje priliku da se bore za Superligu. U kratkom periodu u kom smo imali prilike da „skeniramo“ ekipu Inđije uvideli smo da imaju nekoliko iskusnih nosioca igre i talentovane mlade igrače. Tu je nekadašnji napadač Radničkog Slaviša Stojanović, koji donosi kvalitet ekipi. Mi svakako idemo da odigramo meč bez kalkulisanja i probaćemo da ostvarimo pozitivan rezultat pred revanš - rekao je Šarac.

Šef struke Radničkog, kako kaže, ima dosta problema da sastavi tim jer ima mnogo povređenih i suspendovanih igrača zbog parnih žutih kartona.

U delikatnoj smo situaciji, dva igrača ne mogu da nastupe zbog nakupljenih kartona, to su Petrov i Varga. Pored njih je i dosta povređenih – Frej, Jamkam, Marjanović i još nekolicina njih žale se na povrede tako da će biti veliki izazov osposobiti ih za ovaj meč. Međutim, sve nedaće, sve greške i promašaje iz sezone moramo da zaboravimo, da se koncentrišemo i da u ove dve utakmice pokažemo svoje najbolje lice i ostanemo u Superligi - dodao je Šarac.

Utakmica u Inđiji počinje u sredu u 15:55.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Sasa Bobic

    16:31 // 31. 5. 2023.

    Druga Liga....tamo vam je i mesto!!!

  • Milorad

    14:37 // 31. 5. 2023.

    Zašto se tragično doživljava I liga. I tamo se fudbal igra, i tamo se navijači okupljaju i bodre svoje. Drugo je, što Radnički prema svemu, posle godinu dana, može da zglajzne u II licu. Ne treba paničiti i uznemiravati se.

    • Razbibriga

      22:15 // 31. 5. 2023.

      Da, samo sto Radnicki nema navijace ...

  • dzoker

    10:40 // 31. 5. 2023.

    Paceri, u drugu ligu

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: