Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:26, 17. 6. 2016.

| Sport

Kapiten Naise karijeru nastavlja u Turskoj

Autor:Aleksandar NikolićIzvor:Južne vesti
Hristina-Nedeljkovic-2---Vanja-Keser.jpg
Posle 5 sezona odlazi iz Naise; foto: Vanja Keser

Levi bek, kapiten i jedna od najboljih igračica Naise prošle sezone Hristina Nedeljković novi je član turskog Ardešena sa kojim je potpisala jednogodišnji ugovor.

Drugi najbolji strelac niškog tima minule sezone i uz Anastaziju Đoković i Katarinu Radović pokretačka snaga Nišlijki do titule vicešampiona Srbije karijeru će nastaviti u jednom od najkvalitetnijih klubova turske Superlige i učesnika ovogodišnjeg polufinala plej-ofa.

Novi klub, novi kontinent, novo iskustvo za mene. Prelazim u ekipu koja gaji visoke ambicije i u prvenstvu i u Evropi, tako da se nadam da ću se dobro uklopiti. Saigračice će mi biti 3 Srpkinje i 3 Hrvatice što će mi pomoći da što bolje prevaziđem period adaptacije - istakla je Nedeljkovićeva.

Hristina-Nedeljković-3---Vanja-Keser Mnogo važnih golova postigla je za Naisu ove sezone; foto: Vanja Keser

Odlazak u Tursku smatra kao korak napred u karijeri, a u klub je dovedena da popuni upražnjeno mesto na poziciji levog beka, koje je do skoro popunjavala reprezentativka Srbije Tamara Georgiev.

Pre tri sezone Naisa je igrala u Čelendž kupu protiv Ardešena, tako da sam imala priliku da vidim uslove za trening. Na prvi pogled sam oduševljena, atmosfera u hali je predivna, na svakoj utakmici je krcata dvorana, tako da nemam apsolutno nikakvih zamerki - rekla je ona.

Hristina-Nedeljkovic----Vanja-Keser Turska korak napred u karijeri; foto: Vanja Keser

Nedeljkovića je izdanak niške škole rukometa, od svoje 11. godine je rukometnu veštinu sticala u Naisinoj školi, a već sa 16 postala deo prvog tima. Iz sezone u sezonu je postepeno napredovala, a u poslednjoj je sa 20 godina nosila kapitensku traku.

Iza mene je predivnih 5 sezona i mislim da je došlo pravo vreme da krenem dalje. Nikada neću zaboraviti svog prvog trenera Darka Cvetkovića koji me je uveo u prvi tim. Poslednja sezona je bila nezaboravna, osvojile smo 2. mesto i veliku zahvalnost dugujem Upravi kluba koja je omogućila da nesmetano treniramo i igramo - podvukla je bivša Naisina “jedanaestica”.

Ona je na kraju poručila da će se “jednog dana možda vratiti u Naisu i osvojiti titulu prvaka”.


Jovanović: Nedeljkovićeva je htela da ode

Šef stručnog štaba niškog tima Svetislav Jovanović rekao je da je odlazak bio želja 20-godišnje igračice.

Iako je bila pod ugovorom, tražila je da ode, tako da nije imalo smisla zadržavati je. Klub je dobio adekvatno obeštećenje, tako da smo već u pregovorima sa adekvatnim zamenama. Trebalo bi da klub do kraja prelaznog roka pojačaju dva beka, a možda i već u danima koji slede - istakao je popularni Beli.

Nedeljkovićeva je prošle sezone u plej-ofu prosečno postizala skoro 7 golova po meču.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Rukomet

    10:54 // 18. 6. 2016.

    Prosle godIne Marija Petrovic, pa sada Hristina Nedeljkovic a mi trazimo adekvatne zamene za nasu decu umesto da ih postujemo i zadrzimo..

  • Rada

    05:57 // 18. 6. 2016.

    Sigurno ima razloga,što želi da ode

  • Cvetkovic Darko

    00:37 // 18. 6. 2016.

    Zelim ti puno uspeha i da ostvaris svoje ciljeve koji su ostvarljivi .Sport je surov i uspece samo najbolji a ti si na tom putu

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: