Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:03, 24. 5. 2019.

| Sport

Kapiten Radničkog: Ovakav uspeh biće teško ponoviti

Autor:Milica JovanovićIzvor:Južne vesti

Skandiranje Aleksandru Jovanoviću na poslednjem meču Radničkog u sezoni delovalo je kao ispraćaj, ali dugogodišnji kapiten niškog fudbalskog kluba kaže da će o tome hoće li igrati još koju godinu ili okačiti kopačke o klin odlučiti nakon odmora. Najuspešniju sezonu u klupskoj istoriji Nišlije su završile na vicešampionskoj poziciji, a Jovanović smatra da se ovakav uspeh teško može ponoviti.

Četa Nenada Lalatovića ove sezone oborila je brojne rekorde, a posebno je za ponos podatak da “Čair” nije video nijedan poraz svog tima - čak ni od izraelskog gorostasa Makabija ili Crvene zvezde, tima koji je savladao finalistu Lige šampiona Liverpul.

Iskreno, mislim da ne možemo više od ovoga, možda da uđemo u finale Kupa. Ali i pre par godina smo pričali da niko ne može da razdvoji Zvezdu i Partizan, pa smo uspeli, zašto ne bismo išli na titulu. Kad kažem da klub ne može više, ne mislim igrački, već na uopšte stvari u fudbalu u našoj zemlji. Mislim da su Zvezda i Partizan daleko izpred nas, a očekujem i sledeće godine mnogo jači Partizan. Biće zaista teško ponoviti ovaj uspeh i biti drugi - ispičao je Jovanović.

Ipak, uspehu na terenu nije parirao broj publike na tribinama, a kapiten kaže da ne zna šta je uzrok, ali se nada da će se situacija već sa narednom sezonom popraviti.

Kada imamo ovakve rezultate i ovakvu sezonu, a nemamo navijače, nekako nismo ispunjeni. Kada izađemo na teren i vidimo prazne tribine, nije to fudbalski ambijent i nekako smo malo razočarani. Možda smo i mi krivi, možda i nismo pružali baš najbolje partije, možda naša igra nije blistava, ali velika je šteta što nisu došli u većem broju - priča Jovanović.

Sem manjka publike senku na minulu sezonu bacili su i komentari o tome da su Nišlije filijala Crvene zvezde, kao i da imaju pomoć sudija.

To da smo filijala Crvene zvezde, to je velika glupost. Mi nismo imali nikada naklonost sudija, u poslednje vreme sudije nas ne oštećuju. Imamo dobro suđenje, nekada možda i malo više na našoj strani. Međutim, sudije su živa bića i imaju pravo da greše. Grešili su i na našu štetu, priznali su gol Crvenoj zvezdi iz ofsajda - rekao je kapiten niškog kluba.

Poput Danijelea de Rosija, Frančeska Totija i Stivena Džerarda, Jovanović je čitavu karijeru proveo u rodnom gradu, a poslednjih 8 sezona je u Radničkom.

Žal možda samo u finansijskom smislu postoji, znamo svi da u Nišu može samo da se preživljava. Meni fudbal predstavlja zadovoljstvo i ja sam stvarno uživao i u OFK Nišu i u Sinđeliću i u Radničkom, zaista mi je bilo lepo i ne žalim sada ni malo - ispričao je Jovanović.

Šta Jovanović misli o izmeštanju finala Kupa, koji mu je najdraži gol u karijeri, a koji najlepši trenutak, ko je bio zadužen za dobru atmosferu u ekipi ove sezone, šta se dogodilo prošle sezone kada mu je tadašnji šef struke Dragan Antić na mesec dana skinuo kapitensku traku, ali i zašto će navijati za Liverpul u finalu Lige šampiona pogledajte u emisiji 15 minuta.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Miloš

    12:08 // 25. 5. 2019.

    Navijači ne dolaze jer vide da je sve veštački! Tako da imamo primer da RN ostvaruje najveće "uspehe" u istoriji ligaškog takmičenja a na tribinama manje od 2000 ljudi. Isto tako, Vardar, rukometna sila i prvak Evrope dolazi u halu Čair a tribine puste, 500 ljudi, u Nišu, ej gradu rukometa!?
    Ljudi nisu slepi, vide da je Želja isiljena priča političara kao i da RN 70% utakmica dobija kako dobija!

    • Bruno

      17:41 // 25. 5. 2019.

      Navijači ne dolaze jer se unapred zna prvak, zvezda ili partizan, a ova liga i liga ex Yu su neuporedive. Koga da gleda publika?

    • Tranzicija

      22:14 // 25. 5. 2019.

      @Milos - verovatno si navijac zvezde ili partizana. Ovako - imala je i zvezda fantasticnu sezonu, pola Srbije navija za istu, a na tribinama nema vise od 15k gledalaca. A sta tek reci o partizanu? Druga polovina Srbije navija za njih, u vrhu su tabele, a na tribinama oko 2k gledalaca. Radnicki i Zelja nisu gledani jer vecina Nislija navija za Topciderske blizance, to je problem...

  • Milan

    15:57 // 24. 5. 2019.

    I ovakvo suđenje teško da će vam se ponoviti.

    • Tranzicija

      01:30 // 25. 5. 2019.

      Ima li ista bednije nego ne navijati za svoj grad i svoj klub? Radnicki je kod sudija,ove sezone, imao tretman kao sto zvezda i partizan imaju godinama. E to je vas problem, mogu samo zvezda i partizan i vise niko...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: