Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:15, 1. 2. 2020.

| Sport

Kapiten futsal reprezentacije: Niška publika nije pozorišna, neka tako bude i sada

Autor:Milica JovanovićIzvor:Južne vesti

Niš je grad futsala, kaže kapiten Srbije u ovom sportu Miloš Simić, pa u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, koje se od danas od 4. februara održavaju u hali "Čair", očekuje samo da se publika ponaša kao i ranije - da bude "živa" i učestvuje na utakmici. Simić smatra da će tako uspeti da savladaju Ukrajinu, te da će onda sve ići kako treba, a u emisiji "15 minuta" govorio je i o stanju u domaćem futsalu, čarima seoskih turnira, te dobrim i lošim stranama ulaska Crvene zvezde na futsal scenu.

Danas od 16:30 futsaleri Srbije otvoriće "grupu smrti" u kvalifikacijama, duelom sa Ukrajinom. Pre četiri godine upravo je Simić golom u poslednjoj sekundi doneo "orlovima" pobedu nad Ukrajinom i plasman u prvo i zasad jedino polufinale Evropskog prvenstva.

Od niške publike očekujem da nas podrži kao uvek do sada, zato što su zaista šesti igrač na terenu. Jako živa publika, zaista učestvuje u utakmici, nije pozorišna publika, što nama jako odogovara. Mislim da ako otvorimo turnir na najbolji način, pobedom protiv Ukrajine, onda će sve ići svojim lepim tokom. Niš je futsal grad. Preozbiljna je podrška ovde, narod je, rekao bih, živ - priželjkuje Simić.

Dosta se toga promenilo u timu Srbije u odnosu na sastav koji je savladao Ukrajinu 2016. godine, a neke izmene ispraćene su optužbama na relaciji selektor - igrači. Ipak, kapiten "orlova" kaže da to nije uticalo na atmosferu u timu.

Svi smo mi prijatelji, ali ne bi smelo da utiče na nas na sportskom planu, zato što smo mi potpuno fokusirani na ovo, jer je prilika da se ode na Svetskom prvenstvo kruna svake sportske karijere. Posebno kada je ovakav sistem kvalifikacija - ide samo sedam ekipa iz Evrope, uz to je jedna domaćin. Tako da je uspeh samo se plasirati - priča Simić.

Govoreći o počecima profesionalne karijere i prelasku iz velikog u mali fudbal, Simić je ispričao kako je rešio da odustane od fudbala zbog zaostajanja na fakultetu. Počeo je da se bavi futsalom amaterski, na turnirima u malim mestima, što je preraslo u prijateljske utakmice sa Ekonomcem i pozivom iz njegovih redova. Tako je počeo i dobar deo njegovih kolega koji su sada uveliko u profesionalnim vodama, priča Simić, ali su im seoski turniri ostali u srcima.

Velika prijateljstva su se stvorila i ojačala kroz te turnire, druženje, česta putovanja. Realno, sad malo ređe to činim, zbog obaveza u Mađarskoj i zbog porodičnih obaveza, ali svakako da vrlo rado idem na te turnire kada imam vremena - kaže kapiten.

O tome šta Simić misli da je potrebno malom fudbalu kako ne bi zapadao u poluamaterizam i zašto se on dešava u Srbiji, zašto je Mađarska u prednosti, iako Srbija ima talentovanije igrače, kada će futsal konačno u olimpijske vode i šta srpski kapiten očekuje od duela sa Francuskom i Španijom u "Čairu", pogledajte u emsiji "15 minuta".

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Zahav

    14:54 // 1. 2. 2020.

    Ima nas i kulturnih, za pozorište. Nismo svi sirovine kao Danilo. A to što ti mladi čoveče ne vidiš kulturne i tihe govori o tebi a ne o gradu.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: