Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:40, 29. 6. 2022.

| Sport

Karađorđeva zvezda za Piksija i Karija Pešića

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
piksi i vucic, foto fss
Piksi: Hvala svima, hvala Srbijo!; foto: FSS

"Ovo su vremena jednog velikog i teškog svetskog istorijskog takmičenja, u kome Srbija može da ima povoljan rezultat samo ako bude dovoljno jaka, mudra i složna", rekao je Nišlija Dragan Stojković Piksi, selektor fudbalske reprezentacije, na svečanosti u Palati Srbije kada je primio orden Karađorđeve zvezde drugog stepena za naročite zasluge. Isti orden dobio je i Piroćanac Svetislav Kari Pešić, selektor košarkaša, koji kaže da na priznanje gleda kao na motiv više.

piksi, orden, foto fss Piksi: Iz sveg srca želim da Srbija svaki novi Vidovdan dočekuje u sve većoj slobodi, miru, blagostanju i uspesima", foto: FSS

Poslednji u nizu, ali ne i po važnosti, orden Karađorđeve zvezde drugog stepena je dobio selektor fudbalera Srbije Dragan Piksi Stojković, pa je njemu pripala čast da se obrati okupljenima:

Ako dozvolite da i u ovoj prilici primenim sportsku logiku rangiranja, ovaj dan i ovaj trenutak će sigurno ući u finalno takmičenje mojih najdražih životnih uspomena. Uveren sam da ovaj osećaj delim i sa svima onima koji danas priznanja primaju, pa ću iskoristiti ovu priliku da svim ostalim dobitnicima čestitam i da iskažem veliko lično poštovanje prema njihovim ostvarenjima i zaslugama - rekao je Piksi.

piksi i bora, foto fss Opušten razgovor laureata Piksija i Bore Milutinovića; foto: FSS

Priznanje koje je dobio, kaže Stojković, naslovljeno je na njegovo ime i prezime, ali ga "razume kao priznanje i svima onima koji su učestvovali u pobedama koje sam proslavljao, pa i porazima iz kojih je učio".

Odlikovanja su veoma često i izrazi podrške. U ovom trenutku, sa radošću želim da razumem, pa tako i prihvatam ovaj orden kao podršku celokupnoj fudbalskoj reprezentaciji Srbije da nastavi dosadašnje uspehe i na narednom svetskom prvenstvu postigne najbolje rezultate. Ta podrška, naravno, nije data samo meni, iako sam samo ja danas ovde pred vama. Stoga ću ja, u ime svih onih koji će Srbiju časno predstavljati na takmičenju koje predstoji, dati reč da ovu podršku koju smo danas i svi mi dobili nećemo izneveriti. Borićemo se i dati sve od sebe da Srbija bude ponosna na nas, koji predstavljamo sportsku čast i takmičarsku istoriju jedne male, ali za sve nas najveće zemlje - dodao je Piksi.

dobitnici, orden, foto kss Dobitnici vrednih priznanja; foto: KSS

On se, potom, okrenuo na predstojeće Svetsko prvenstvo na kom će krajem godine igrati reprezentacija Srbije.

Kao čovek koji je učestvovao u mnogim teškim utakmicama, uzeću tu slobodu da konstatujem da su ovo vremena jednog velikog i teškog svetskog istorijskog takmičenja, u kome Srbija može da ima povoljan rezultat samo ako bude dovoljno jaka, mudra i složna. Vidovdan nas stalno podseća koliko je važno da budemo tu, jedni za druge, a posebno onda kad je najteže. U ime svih nas, koji smo u ovoj globalno teškoj godini dobili priznanja i podršku da nastavimo dalje, zahvaljujem se na ukazanoj časti i iz sveg srca želim da Srbija – i svi ljudi u njoj i iz nje – svaki novi Vidovdan dočekuju u sve većoj slobodi, miru, blagostanju i uspesima. Hvala svima, hvala Srbijo – rekao je Dragan Stojković.

svetislav kari pesic i aleksandar vucic, orden, foto kss Pešić kaže da mu je velika čast; foto: KSS

Veliko priznanje dobio je još jedan trener sa juga Srbije - selektor košarkaša Svetislav Kari Pešić.

Velika čast i veliko lično zadovoljstvo je primiti orden svoje zemlje. Ipak, pošto dolazim iz kolektivnog sporta, moram da istaknem kako do ovoga verovatno ne bi došlo da nisam kroz karijeru imao dobre saigrače i saradnike. Veoma sam zahvalan što sam među dobitnicima Vidovdanskih nagrada. Ipak, na orden gledam pre svega kao na motiv više da na najbolji mogući način nastavim da radim i da zajedno sa igračima i mojim saradnicima predstavljam Srbiju - rekao je Pešić, prenosi KSS.

Pešić je trenutno u Nišu sa košarkašima Srbije koji će u nedelju, 3. jula od 21 sat, u hali "Čair" odigrati sa Belgijom poslednji meč prve runde kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • slavko

    22:38 // 29. 6. 2022.

    Cemu ovo, osim u propagandne svrhe predsednika?

  • Tajanstveni Alan

    19:26 // 29. 6. 2022.

    Kolika god zvezda bio, koliko god iza tebe rezultati stajali, koliko god si svetski poznat i priznat, kad ovde radis, neki drzavni posao, kleknes i udjes u sistem iako ne delis misljenje Prvorodjenog ! Krah karaktera i podilazenje sistemu, uz osmehe !

    • Zlobnik II

      20:51 // 29. 6. 2022.

      Jadni Kara Djordije ... po drugi put mu odsekoše glavu i obezvrediše mu zvezdu !

  • Dejan

    14:22 // 29. 6. 2022.

    Jako je važno i bitno da je odlikovanje dobio i onaj ko promoviše kockanje kao igru.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: