Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:14, 5. 9. 2022.

| Sport

Karakašević: Da sam znao da ću ovako biti dočekan, došao bih pre 20 godina

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
1662390366098
Karakašević u razgovoru sa gradonačelnicom; foto: JV / Ljubica Jocić

Prosperitet stonog tenisa, ali i približavanje sporta deci glavni su motivi Aleksandra Karakaševića, jednog od najboljih srpskih stonotenisera svih vremena kada je odlučio da pojača Železničar iz Niša. Veruje da Niš može da dobije prvog šampiona Srbije u istoriji stonog tenisa, a odluku da klub dovede veliko pojačanje pozdravila je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski kod koje je bio organizovan prijem za Karakaševića.

1662390352076 Visoke ambicije; foto: JV / Ljubica Jocić

Nemaju sportski klubovi iz Niša mnogo prilika da se zbog njihovih igrača pravi prijem u Gradskoj kući, ali i da se priča u superlativima, ali tu čast imao je Stonoteniski klub Železničar koji je odlučio da se ove sezone bori za titulu svim silama.

Te sile čine Aleksandar Karakašević, četvorostruki učesnik Olimpijskih igara, osvajač brojnih medalja, kao i ruski internacionalac Mihail Paikov i Bugarin Vladimir Petkov.

Da sam znao da će biti ovakav prijem i da će me ovako dočekati, potpisao bih još pre 20 godina. Hteo sam da završim karijeru, ali završio sam internacionalnu, međutim, obećao sam još pre dve godine da ću doći. Nisam mogao tada, ali sada dolazim da odigram poslednju sezonu. Nadam se da ću pomoći u prosperitetu stonog tenisa i da ćemo imati mnogo više dece i ove i sledeće sezone - rekao je Karakašević.

Aleksandar Karakašević Prijem za Karakaševića, foto: JV / Ljubica Jocić

Cilj je, kako kaže aktuelni predsednik Stonoteniskog saveza Srbije, da se stoni tenis vrati na staze stare slave koje je izgubio prethodnih 20 godina.

Imamo izuzetno dobru ekipu, borićemo se za titulu, ali liga je sve jača, jedna od pet najjačih u Evropi. Daćemo maksimum, ako budemo zdravi, imamo šansu da donesemo prvu titulu u Niš. Nije teško uskladiti igranje sa funkcijom predsednika Saveza, pogotovo što sada ne igram. Imao sam želju da se oprostim na Evropskom prvenstvu. Prija mi i treba da budem u sportu, a lakše mi je da igram stoni tenis nego da trčim - dodao je Karakašević.

IMG_20220905_113703 Aleksandar Karakašević i Dragana Sotirovski; foto: JV / Ljubica Jocić

Dolazak Karakaševića u Niš je velika čast za grad, kaže gradonačelnica Dragana Sotirovski.

Čast je što imamo takav klub u Nišu što može da motiviše jednog proslavljenog reprezentativca i osvajača brojnih medalja da bude deo našeg tima i grada. Verujem da će sva priznanja koja dolaze i koja će doći Niš, zahvaljujući njemu, našem gradu značiti, ali i mladim igračima da se odluče za stoni tenis. Iako možda nije toliko popularan sport, pomoći će da motiviše mlade da se bavi ovim sportom. Sada ćemo možda malo imati privilegije jer je gospodin Karakašević predsednik Saveza - našalila se Sotirovski.

Ulsedio je kratak odgovor od Karakaševića: "Sredićemo", a njegov dolazak obradovao je mnoge rekreativce i profesionalce u ovom sportu, pa su iskoristili priliku da ga pitaju za savet, utisak ili da razmene mišljenje:

IMG_20220905_113817 Karakašević deli savete; foto: JV / Ljubica Jocić

"Da li više volite da igrate bekhend ili forhend?", upitao ga je jedan dečak koji je dobio odgovor od Karakaševića da je on možda najbolji igrač bekhenda, ali da preferira forhend.

Dragan Đorđević, prvi čovek Železničara, kaže da su pregovori sa Karakaševićem trajali nekoliko godina, a sada su se stvorili svi uslovi za saradnju. Karakaševićevo ime privlači mnogo pažnje ljubitelja stonog tenisa i sporta, pa se tako očekuje i veće interesovanje za mečeve niškog kluba.

Imali smo već trening u rekonstruisanom Stonoteniskom domu, koji ima sve uslove, ali verovatno će biti potrebno da se nađe veći prostor. Videćemo sa Upravom za sport, Sportskim centrom koji je to prostor koji može da bude, verovatno sala škola "Dušan Radović" ili "Mika Antić" - rekao je Đorđević.

Nova sezona počinje za manje od mesec dana, prvog vikenda oktobra, a igraće se turnirski i svaka ekipa će imati 10 mečeva.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Niska verzija bajke II

    02:19 // 6. 9. 2022.

    Princ Karakasevic je naravno dobio kljuceve od socijalnog stana dok na nasu veliku zalost Pepeljuga ipak nije netragom nestala... Oprostite sto nisam covek od pera pa nisam umeo da bajku malo bolje uoblicim.

  • Niska verzija bajke

    02:13 // 6. 9. 2022.

    Pepeljuga je u ponoc potrcala ka slupanoj Skodi i na stepenistu gradske kuce joj je u zurbi spala cipelica. Panicno je uletela u slupanu Skodu i netragom nestala. Princ Karakasevic je jureci za princezom na stepenistu pronasao crvenu cipelicu i kod sluzbenika gradske kuce zahtevao da mu istu kako znaju i umeju zamene za kljuceve nekog od socijalnih stanova koji su bili namenjeni sirotinji...

  • Naissus

    19:50 // 5. 9. 2022.

    Sto bi rekao Ckalja, "Gospodine Karakukusuljevicu" ... sve sto se desi u gradu, bez SNS-a nikako. Samo jos da pocnu i vazduh da nam daju na kasicicu ....

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: