Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:58, 2. 7. 2022.

| Sport

Kari Pešić: Jokić je jedan od retkih koji je poželeo sreću reprezentaciji

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
Nikola Jokić
Jokić počeo individualne pripreme; foto: FIBA

"Mi smo procenili, pošto nam je Nikola Jokić potreban za Evropsko prvenstvo, da on počne pripreme 4. avgusta sa timom i da ne igra u ovom prozoru", rekao je selektor Srbije Svetislav Pešić pred meč sa Belgijom koji se u nedelju igra u Nišu. Jokić je jedan od retkih, dodaje Pešić, koji je poželeo sreću pred meč sa Letonijom u četvrtak i podržao ekipu.

Na konferenciji za medije pred meča Srbije i Belgije, koji se igra u nedleju, 3. jula od 21 sat u hali "Čair" u Nišu, najmanje je bilo reči o predstojećoj utakmici. Selektor Srbije Svetilsav Pešić dotakao se mnogih tema, od kulta reprezentacije, odnosa klubova i igrača prema reprezetaciji i objasnio koji igrač zašto nije sada u timu.

Često se povlači paralela između najboljeg igrača Slovenije Luke Dončiča i jednog od naših najboljih košarkaša Nikole Jokića, MVP-a NBA šampionata. Zašto Donćić igra za reprezentaciju, zašto Jokića nije bilo, a to je pojasnio selektor Srbije Svetislav Pešić.

Postoji 28 dana između NBA i FIBA tokom kojih igrači mogu da budu na raspolaganju reprezentacijama u trenignu. Ovi prozori koji se igraju sada i prozor u avgustu u zadnjoj nedelji avgusta, NBA i FIBA ne priznaju kao zvanične utakmice. Ako bi igrao ovde, Jokić bi kasnije počeo pripreme za Evropsko prvenstvo. Da bi počeo pripreme 4. avgusta za Evropsko prvenstvo, mi smo procenili da ne igra ovaj prozor i da se pripremi - kaže Pešić.

svetislav kari pesic Kari Pešić o igračima; foto: JV / Ljubica Jocić

Jokić je, prema rečima selektora, počeo individualne treninge.

Jedan od retkih koji je poželeo sreću pred Letoniju, podržao ekipu, napisao mi u poruci "sretno večeras" - dodao je Kari.

O brojnim igračima, kojih sada nema u reprezentaciji, a imaju zavidne karijere, selektor je rekao:

Mi nememo ostale, Bogdanović je povređen, krajem jula se vraća sa rehabilitacije, Pokuševski bio ovde, ali nije dobio dozvolu tima da igra. Lučić je imao koronu, pa mu je pukao mišić i da li će biti operisan, Teodosić se povredio, Micić se povredio na početku, pa obnovio povredu. Na utakmici u Rigi zigubili smo tri igrača, za Avramovića ne znamo da li je slomio ruku, Bjelica je obnovio povredu, Kuridža se povredio, a svi oni nisu trenirali. Tu su Marjanović i Bjelica, treba napomenuti - dodao je Pešić.

On je dodao da kontinuiteta u reprezentaciji nema jer na prethodnih pet utakmica, od 23 igrača koja su bila u sastavima, samo su Avramović, Kuridža i Ristić bili na svim.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Luka

    23:23 // 2. 7. 2022.

    Zna li su opste ko je u sastavu...?

  • Pera

    18:47 // 2. 7. 2022.

    Nisi ti Kari procenio, nego si dobio instrukciju šta sme i kada sme da igra Jokić. Ja da sam na tvom mestu ne bih ga zvao nikad u reprezentaciju. Pokazao se patriota na prethodnom prvenstvu. Ćao, zdravo!

  • Smuk II

    17:16 // 2. 7. 2022.

    I Kara /i/ Djordjije Petrović im je poželEo sreću !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA
Pronađite nas na: