Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:30, 22. 2. 2022.

| Sport

Kari Pešić: Košarkaške ekipe sa juga se bude, ali fali neka niška

Autor:Lj. F.Izvor:Južne vesti

Finalni turnir Kupa Radivoja Koraća u Nišu je završen, a na njemu opet nije bilo ekipa iz tog grada ili sa juga zemlje. Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Kari Pešić kaže za Južne vesti da se ipak ekipe sa juga zemlje bude, a da bi za Niš bilo dobro da se napravi jedna ekipa koja bi na pravi način predstavljala nišku košarku.

Da je Kup jedno od najznačajnijih takmičenja i da mu je drago što se održava u Nišu, rekao je Pešić u emisiji "15 minuta". Kaže da je organizacija iz godine u godinu podignuta na visok nivo, a da bi trebalo iskontrolisati navijačke strasti na utakmicama.

To što Niš i jug nemaju predstavnika ocenjuje kao problem, ali vidi pomak u razvijanju košarke na jugu.

To je velika šteta, svi bi voleli da kada se Kup već igra u Nišu, da tu bude i ekipa iz Niša ili iz jugoistočne Srbije. Leskovačko Zdravlje se vraća, Pirot stvara neku novu ekipu, ali fali neka niška ekipa. Dosta se razgovara o tome, traže se putevi da Niš dobije jedan kvalitetan klub. Pomoć sa strane je dobrodošla, ali prvo i osnovno je da ljudi iz Niša koji vole košarku da se ujedine i istaknu šta bi oni želeli. Da se zaborave uski klubaški interesi, da se napravi jedna ekipa koja će na pravi način predstavljati Niš i nišku košarku - kaže Pešić.

Rođeni Piroćanac se prošle godine vratio na mesto selektora košarkaške reprezentacije, a kaže da se iz više razloga odlučio na taj potez. knjiga Autobiografija promovisana u Nišu; foto: Lj. Jocić

Ja sam iz Srbije, uvek osećam potrebu da se uključim u našu košarku i uvek sam na neki način prisutan. Poziv je bio iznenađenje, želeo sam da radim neke druge stvari u životu. Ali kad uđem u dvoranu opet se probudi neka strast. U obavezi smo da dođemo do rezultata, a to traži neke nove puteve, stvaranje novog identiteta srpske košarke, stručni rad koji mora da se podigne na veći nivo, da se pruži podrška srpskim trenerima - kaže selektor.

“Moja igra, moj put” naziv je njegove autobiografije koju je pre nekoliko dana promovisao u Nišu i kaže da to nije autobiografija u pravom smislu te reči.

Dosta sam pisao o životu trenera, držao predavanja, od toga sam želeo da napišem knjigu dok sam još aktivan trener. Da podelim veliko iskustvo onima koji vole košarku - kaže Pešić.

O kvalifikacionom ciklusu, Kupu Radivoja Koraća i drugim temama o kojima je Pešić govorio za Južne vesti, pogledajte video pri vrhu teksta.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: