Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:34, 25. 12. 2014.

| Sport

Katarina Biserčić najbolji sportista Niša

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
katarina bisercic
Katarina Biserčić; foto: Vanja Keser

Članica Streljačkog kluba Niš 1881 osvojila je nagradu za najboljeg sportistu Niša u 2014. godini u izboru Sekcije sportskih novinara. Najbolji mladi sportista je strelac Andrija Milovanović, a sportski kolektiv Rukometni klub Železničar. Stefan Jović dobio priznanje za sportsku ličnost.

Na 36. Izboru najboljeg sportiste Niša dodeljene su nagrade onima koji su ove godine najviše pokazali i najbolje predstavljali grad i državu.

Katarina Biserčić je član reprezentacije Srbije koja je osvojila treće mesto u disciplini vazdušna puška na Svetskom prvenstvu u Španiji (pojedinačno 62. mesto u konkurenciji 130 takmičarki). Osvajala je prva mesta u ekipnoj konkurenciji na Prvenstvu Srbije u disciplinama trostav i ležeći MK puškom. Na Svetskom kupu u Americi zauzela je 18. mesto.

Ova nagrada dolazi kao kruna na uspešnu sezonu i nadam se da će sledeća biti uspešnija jer je bitna pošto se osvajaju vize za Olimpijske igre - kazala je Katarina Biserčić.

Nominovani u ovoj kategoriji su rukometaš Darko Đukić, član Železničara koji je osvojio trofej Kupa Srbije i najbolji igrač finalnog turnira Kupa Srbije i gimnastičar Miloš Paunović, četrnaesti na Evropskom prvenstvu, prvak Srbije na dve sprave i pobednik Kupa u višeboju.


DSC-0381 foto: Vanja Keser

Niški strelci imali su više razloga za slavlje. Oni su, osim u seniorskoj konkurenciji, pokazali da imaju velike talente i kod mlađih sportista.

Andrija Milovanović je dobio priznanje "Najbolji mladi sportista" u konkurenciji Staše Gejo iz PAEK-a i Sare Božić iz Džudo kluba Kinezis.

Bila je ovo uspešna godina za mene, što je rezultat dobrog treniranja i velikog rada. To se isplatilo jer sam na kraju postigao još jedan veliki uspeh, nagradu za najboljeg mladog sportistu - istakao je Andrija Milovanović.

On je bio četvrti u mešovitim parovima i peti u pojedinačnoj konkurenciji na Olimpijskim igrama mladih u Nandžingu u disciplini vazdušna puška. Osvojio je deveto mesto na juniorskom Svetskom prvenstvu u Španiji (vazdušna puška), a 12. mesto na Evropskom prvenstvu. Državni je rekorder u gađanju vazdušnom puškom za juniore.


DSC-0411 foto: Vanja Keser

U konkurenciji Gimnastičkog kluba Niš i Streljačkog kluba Niš 1881, za najbolji sportski kolektiv u 2014. godini proglašen je osvajač Kupa Srbije, učesnik EHF kupa i peti klub u Srbiji prošle sezone – Rukometni klub Železničar.

Nisam očekivao da ću doživeti ovakav trenutak. Nisam znao kako je biti lepo u sportu, zato hvala Zoranu Tuti Živkoviću koji me je nagovorio da prihvatim mesto predsednika Železničara - rekao je Igor Novaković, predsednik Železničara.

Sekcija sportskih novinara dodelila je nagradu "Najbolji sportski novinar" Edi Crnaliću, uredniku sportske redakcije Niške televizije.

Pored redovnih nagrada, podeljena su i specijalna priznanja. Kajak-kanu klub Gusar je dobio nagradu za iskazanu hrabrost i građansku solidarnost pošto su članovi niškog tima bili među prvima u spasavanju u poplavljenim područjima ovog maja.

DSC-0452 foto: Vanja Keser

Univerzitetski sportski savez Niša dobio je priznanje za doprinos sportu jer su selekcije pod ovim savezom osvajale evropske medalje na studentskim takmičenjima.

Siniša Prokić, potpredsednik i trener Železničara, dobio je specijalno priznanje za veliki doprinos u osvajanju Kupa Srbije selekcije Železničara.

Za ogromne zasluge povodom dobrih igara u Košarkaškoj ligi Srbije i vraćanja niške košarke u srpski vrh, priznanje je dobio i Marko Cvetković, trener Konstantina.

Sekcija sportskih novinara je dodelila priznanja i svojim članovima. Branimir Živković, dugogodišnji novinar Narodnih novina, dobio je priznanje za zasluženi odlazak u penziju. Za izuzetan doprinos radu Sekcije nagrađen je Goran Panajotović, a za jubileje priznanja su pripala Tomi Todoroviću, novinaru Sportskog žurnala, za 40 godina rada, zatim Jovanu Marjanoviću iz Sportskog žurnala za 25 godina rada i Zoranu Petkoviću iz Narodnih novina za dvadesetogodišnji rad u novinarstvu.

Stefan Jović - sportska ličnost Niša

DSC-0357 foto: Vanja Keser

Priznanje "Sportska ličnost godine Niša" dodeljuje se značajnim sportistima, trenerima ili sportskim funkcionerima, bez obzira na to gde trenutno žive i rade, a svojim aktuelnim angažmanom u sportu značajno doprinose sportskom ugledu Niša.

Ove godine nagradu je dobio Nišlija Stefan Jović, reprezentativac Srbije i košarkaš Crvene zvezde.

Jedna velika privilegija. Iskren da budem, čuo sam da se šuška da bih ja mogao da dobijem nagradu. Mnogo mi je drago jer sam u društvu velikana poput Ramba Petkovića, Piksija, Ivana Miljkovića i drugih. Još je veća čast pošto sam najmlađi dobitnik te nagrade - kazao je Stefan Jović.

Jović je prvi Nišlija koji je postao seniorski košarkaški reprezentativac naše zemlje, a sa selekcijom Srbije, uz vrlo značajnu ulogu u timu Aleksandra Đorđevića, ove godine osvojio je srebrnu medalju na Svetskom prvenstvu u Španiji.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • milan markovic

    18:54 // 27. 12. 2014.

    Bravo za organizatora ove manifestacije! Sve je bilo kao nekada u najboljim danima, jos je samo nedostajala neka poznata estradna zvezda (naravno ne folk)

  • Objektivno

    22:13 // 26. 12. 2014.

    Katarini i svim dobitnicima nagrada čestitke.Žiri je verovatno bio u problemu zbog slabih rezultata.Sledeći izbor neka bude akademski-kako dolikuje,a ne uz čevape,crni luka spricer i pivo.Evropo eveme

  • bobi

    21:43 // 25. 12. 2014.

    Definitivno najlepsa sportistkinja do sada!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: