Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:06, 18. 3. 2014.

| Sport

Kazna i pored invalidske nalepnice za parking

Autor:J. CanićIzvor:Južne vesti
parking osi
U Nišu ima oko 60 parking mesta za osobe sa invaliditetom

Zbog sporne procedure kontrolori niškog “Parking servisa” pišu kazne vozačima sa invaliditetom iako oni parkiraju na propisnom mestu i na svom vozilu imaju nalepnicu za besplatan parking. 

Predsednici niškog Udruženja studenata sa hendikepom Jasmini Barać Perović napisana je kazna i pored uredne nalepnice, a uz obrazloženje da nema rešenje za besplatno korišćenje parkinga za 2013.

- Naravno da nemam rešenje za 2013. godinu, kad je u toku zamena i čekam rešenje za 2014. godinu.  Ne razumem zašto je to rešenje potrebno kada već postoji univerzalna nalepnica sa mojom fotografijom i pečatom grada - kaže Barać Perović.

Ona napominje da se osobama sa invaliditetom i onima koji ih voze često događa da budu kažnjeni jer im je rešenje “skliznulo sa gornjeg dela kontrolne table ili prozora”.

parking osi 2 Kazna koja je sačekala Jasminu Barać Perović

I dok vozači sa invaliditetom smatraju velikim propustom to što se kazne pišu i pored nalepnice, Igor Vojinović iz niškog “Parking servisa” kaže da ona ne može biti dovoljan dokaz jer se često zloupotrebljava, već da je neophodno i rešenje nadležne gradske uprave.

- Nalepnice za besplatan parking za osobe sa invaliditetom se prodaju i na buvljaku, tako da samo one nisu validan dokaz. Zato je neophodno da se ostavi i rešenje - kaže Vojinović.

Vojinović je naglasio da se ta vrsta problema lako rešava i da je potrebno da osoba donese važeće rešenje i kazna će biti poništena.

Međutim, predsednica niškog Udruženja studenata sa hendikepom ističe da nije krivica invalida što se nalepnice falsifikuju, kao i da se mora pronaći bolje rešenje kako se osobe sa invaliditetom ne bi “natezale sa Parking servisom”.


Šta sa gostima koji dođu u Niš?

Jasmina Barać Perović ukazuje da se zbog zahtevne adminitrativne procedure stvara problem i osobama sa invaliditetom koje su gosti Niša.

- I oni imaju pravo na besplatan parking, ali su dobijali kazne u Nišu jer nisu imali gradsko rešenje. Pa kako mogu da imaju rešenje niške gradske uprave? Valjda je dovoljno što imaju univerzalnu nalepnicu? - ističe Barać Perović.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Slobodan Latinović

    16:48 // 17. 5. 2018.

    U gradu Apatinu ima nekoliko parkinga i na svakom parkingu ima po 1 (jedno parking mesto za invalida) i ja treba da uranim ujutro u 4 sata da ugrabim to mesto kao invalid jer je uvek zauzeto i to niko od nadležnih ne kontroliše,samo ispred MUP-a je uvek slobodno toliko od mene.

  • vaki

    22:55 // 18. 3. 2014.

    Treba zatvoriti to parazitsko i neradnicko preduzece,koje se ponasa kao da im je ceo grad dedovina!

  • Gagi77

    18:03 // 18. 3. 2014.

    Samo napred Jasmina, isteraj stvar do kraja, a posto te znam znam i da hoces. Ovi iz Parking servisa stvarno nemaju mere, a maskota im je onaj matorac sa slabom besikom.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: