Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:38, 4. 10. 2017.

| Sport

Kinezis ima najbolje džudiste do 23 godine u Srbiji

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Džudo Kinezis
Takmičili se sa mnogo starijam od sebe; foto: Ilija Milošević

Sa osvajanjem 9 medalja na Državnom prvenstvu, Kinezisu je stiglo i zvanje najuspešnijeg srpskog kluba u kategoriji mlađih seniora. Ipak, ono na šta su posebno ponosni je što su se na pobedničko postolje popeli i džudisti koji su bili znatno mlađi od svojih konkurenata, što je, kako kažu, pokazatelj da je pred niškim klubom svetla budućnost.

Na državnom šampionatu, koji se održavao u Nišu, Kinezis je nastupio sa 14 džudista, a oni su doneli 2 zlatne, 3 srebrne i 4 bronzane medalje. Državni šampioni postali su Đorđe Stanojević, koji je u finalu savladao klupskog druga Pavla Krsmanovića u kategoriji do 66 kg, a Milan Mihajlović odbranio je prošlogodišnju titulu i ponovo postao šampion do 81 kg.

Srebrnim medaljama okitili su se Andrija Milenković i Jovan Nikolić, dok su svoje mesto na najnižem stepeniku pobedničkog postolja osigurali Aleksa Krstić, Milija Krasojević, Predrag Stamenković i Ivan Vidojević.

Jedan od trenera ovih momaka Nikola Milošević rekao je da ih u narednom periodu očekuje i nastup u Super ligi, a veliki broj njihovih mladih džudista otići će u druge superligaške klubove, kako bi se “kalili”.

Ovo je uspeh kompletnog stručnog štaba i generalno smo svi zadovoljni. Ono što nas ohrabruje je ovoliki broj medalja i naših mlađih takmičara, koji su već postali konkurentni u starijoj uzrasnoj kategoriji. Posebno smo ponosni i ovo pokazuje da Kinezisu tek slede dobri rezultati u narednom periodu - rekao je Milošević.

Inače, Mihajlović je i aktuelni prvak Balkana, a ovim uspehom sebi je obezbedio mesto na Evropskom prvenstvu, koje se održava sredinom novembra.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: