Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:42, 8. 12. 2018.

| Sport

Kinezis peti u Ligi Evrope

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
kinezis-judo.jpg
Kinezis peti u Ligi Evrope; foto: Vanja Keser, ilustracija

U prvom nastupu u Ligi Evrope, drugom najjačem klupskom takmičenju na Starom kontinentu, džudisti Kinezisa iz Niša zauzeli su peto mesto. U polufinalu niški tim je poražen od novog osvajača Lige Evrope.

Takmičari Kinezisa bili su slobodni u prvom kolu, a onda su u četvrtfinalu bili bolji rezultatom 3:2 od ekipe Flam 91 iz Francuske. Nakon prve dve težinske kategorije (do 66 kg i do 73 kg) Nišlije su pobedama Turmunkulega i Vukičevića poveli sa 2:0, ali su Francuzi izvratili trijumfima u kategorijama do 81 kg i do 90 kg kada su poraze pretrpeli Mihajlović i Ivezić.

Presudna je bila peta borba, koja je kao i prethodne četiri završena iponom. Pojačanje Kinezisa iz Gruzije Gela Zalašvili je za minut i 22 sekunde savladao Delvera i doneo Nišlijama prolaz u polufinale.

A u polufinalu ih je čekao težak rival i jedan od glavnih favorita za osvajanje titule Golden Gori iz Gruzije. Kinezis je izgubio maksimalnim rezultatom 5:0 od ekipe koja je posle slavila na kraju ovog takmičenja.

Potom je usledio repesaž u kom se Kinezis borio protiv Ratiboreca iz Rusije. Niški džudisti su izgubili prve četiri borbe, a jedinu pobedu doneo je Zalašvili u poslednjoj kategoriji.

Klub, koji je 2017. godine izabran za najbolji sportski kolektiv u Nišu, zauzeo je peto mesto u Ligi Evrope što je veliki uspeh.

Kinezis su predstavljali Davadordž Turmunkuleg, Stefan Mirković i Filip Nurkić (do 66 kg), Marko Vukičević (do 73 kg), Filip Mosić i Milan Mihailović (do 81 kg), Miroljub Ivezić (do 90 kg), Bosko Borenović i Gela Zalašvili i Nikola Jeremić (+ 90 kg).

Treneri su Nikola Milošević i Nemanja Stanković.

Podsetimo, Kinezis je već učestvovao u nekom evropskom klupskom takmičenju, kada je 2016. godine nastupio u Ligi šampiona koja je bila u Beogradu i osvojio peto mesto.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: