Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:07, 28. 10. 2011.

| Sport

Kinezis protiv Partizana i Rekorda u Superligi

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
kinezis, kile i drugi
Uroš Kostadinović, Stevan Stamenković i Nikola Milošević

Džudisti Kinezisa boriće se protiv Partizana i Rekorda u drugom kolu Superlige. Niški tim ima pobedu i poraz, a takmičari su spremni za osvajanje novih bodova.

Još jači rivali i teži zadatak čeka džudiste Kinezisa u drugom kolu Superlige. Posle pobede nad Žandarmerijom i poraza od Cementa, niški tim očekuje nastavak borbe za ispunjenje cilja, a to je plasman u plej of. Na tom putu će ih u subotu, 29. oktobra od 11h sačekati Partizan i Rekord, nekadašnji šampioni države i klubovi koji su konstantno u borbi za vrh.

- Nema lakog i slabog protivnika u ligi. Iznenađenja su već bila u prvom kolu, a jedno smo i mi napravili pobedom nad Žandarmerijom. Pobedili smo jednog od najjačih, a izgubili od jednog od najslabijih. Partizan i Rekord su višestruki šampioni države, a retko gube mečeve. Sve zavisi od ekipe i motiva, a mislim da ekipe koje ostanu bez bodova u drugom kolu neće imati mesta u borbi za plej of - rekao je Mirsad Nurkić, šef stručnog štaba Kinezisa.

U prvom kolu Kinezis je pobedio Žandarmeriju i tako se osvetio za dva poraza prethodne dve sezone u Superligi, ali je izgubio od domaćina Cementa. Iz tih mečeva izvučene su pouke, a greške će biti ispravljene već u subotu.

- Imali smo pobedu i poraz u Beočinu. Potcenili smo autsajdera i izgubili na našu nesreću. ovog vikenda nas čekaju dva teška protivnika. Nadam se da ćemo ući jako motivisani u mečeve. Ne smeju da nam se ponavljaju kiksevi - rekao je Nenad Vračar, trener tima.

Sastav za drugo kolo je isti, a trener će odlučiti ko je najspremniji za borbu. U kategoriji do 66kg nastupiće Uroš Kostadinović, Nikola Lemić i Dejan Tomac. Bojan Ivezić, Lazar Stojanović i Nemanja Kostadinović su u kategoriji do 73 kg. Trojica Stamenkovića, Stevan, Nenad i Aleksandar boriće se u kategoriji do 81 kg. U sledećoj kategoriji, do 90kg su Nikola Milošević i Đorđe Krutil. A u kategoriji +90kg nastupiće Predrag Nikolić, Nikola Zuvić i Janko Rajičić.

U trećem kolu Superlige Kinezis će ugostiti šampiona države ODžk Beograd i Slaviju, a ti mečevi će biti održani 12. novembra.

Svetski džudo dan

Danas, na dan kada je rođen osnivač ovog sporta Džigoro Kano obeležava se Svetski džudo dan.

„Respect“ (poštovanje) je naziv i tema pod kojom će se održati ovogodišnje premijerno izdanje proslave ovog dana.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: