Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:29, 9. 12. 2011.

| Sport

Kinezis spreman za polufinale Superlige

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
dzk kinezis, press
Nenad Vračar, Milovan Bratić, Mirsad Nurkić i Nemanja Stanković na konferenciji

Džudisti Kinezisa boriće se protiv Crvene zvezde u polufinalu plej ofa Superlige u subotu, 10. decembra. Drugi polufinalni par je Partizan - ODžK Beograd.

Niški džudo klub ima priliku da već uspešnu 2011. godinu završi na najbolji mogući način i trofejom koji im nedostaje, a tako im je blizu. U subotu, 10. decembra biće poznato ko će odneti u svoje vitrine pehar namenjen najboljem džudo timu u Srbiji. Među 4 izabranih su 3 beogradska kluba i niški KInezis. U polufinalu Superlige ekipu Kinezisa čeka najteži protivnik, tim koji je završio regularni deo na prvoj poziciji sa jednim porazom i to od Partizana.

Nedelju dana nakon poraza od Zvezde u regularnom delu takmičenja, niški džudisti imaju priliku da se osvete crveno-belima i da se drugi put u istoriji plasiraju u finale Superlige.

- Ovo nam je zadnja takmičarska akcija ove godine. Plasmanom u plej of ostvarili smo planove, ali su se apetiti povećali. Bićemo prezadovoljni ulaskom u finale jer imamo najjaču ekipu u polufinalu. Imali smo oscilacija tokom sezone, jedini poraz od jačeg bio je upravo od Zvezde. Cilj je da dokažemo da je to bio jedan slučaj i da nije odraz pravih snaga. Radili smo na psihičkoj pripremi takmičara i imamo veliki motiv da uspemo - rekao je Milovan Bratić, predsednik Kinezisa.

Kinezis je pre 3 dana, tačnije 6. decembra napunio 21 godinu postojanja i rada, a ovu godinu će sigurno završiti sa puno uspeha i lepih sećanja.

- Ovo je potvrda kvaliteta rada cele godine. Uspesi, medalje, pohvale, čestitanja su proizvod onog što smo zajedno radili. Vrhunski sport ne priznaje "nemam", "neću", "ne mogu", "nemam para". Imamo državne medalje u svim kategorijama, imamo najdužu klupu u Superligi, dobili smo ove godine i Partizan i ODžK Beograd, od Zvezde izgubili prvi put u Superligi. Ulogu favorita ostavljamo njima, želja nam je da se pokažemo na najbolji način - rekao je Mirsad Nurkić, šef stručnog štaba Kinezisa.

Trener Nenad Vračar će biti na slatkim mukama jer su svi takmičari zdravi, spremni i silno motivisani da se suprostave Zvezdi i osvete za poraz u ligi. Imena petorice takmičara koji će izaći na tatami nije hteo da otkrije.

- Ekipa je kompletna, svi su spremni da pokažu koliko smo se spremali i trenirali. Sve zavisi od takmičara. Ko više želi i ima veći motiv, on će na kraju da bude prvak. Verujem u svoje džudiste, znam da će dati sve od sebe da budu šampioni države - rekao je Nenad Vračar.

Veliko pojačanje za tim stiglo je pred plej of. Kapiten Nemanja Stanković se vratio iz Španije i odmah je počeo sa pripremama za finiš sezone. U kategoriji do 73kg za Zvezdu se bori Mladen Marković koji je ove sezone imao 4 pobede, a 3 meča završio nerešeno.

- Nisam bio tu prethodna dva meseca, ali sam stigao pred plej of da bismo se svi skupili i dali svoj maksimum u završnici. Pored Nikole Miloševića, ja sam jedan od najiskusnijih. Zanimljivo je da sam dva puta nastupao za Zvezdu u plej ofu, a sada se nadam da ću "uskočiti" i pomoći ekipi. Zvezda je favorit, imaju i Gerasimenka, ali nisu nepobedivi. Naša prednost je što smo tim i što se taj tim gradio godinama, a oni su uvek bili skup džudista dovedenih da se takmiče, takozvani plaćenici. Idemo na pobedu i posle na titulu - rekao je Nemanja Stanković.

Kinezis se u polufinale plasirao kao četvrt na tabeli posle 4 tromeča. U tom periodu ostvario je 5 pobeda i 3 poraza. Da su niški džudisti ozbiljna ekipa za respekt znaju i njihobi protivnici.

- Oni su odlična ekipa, ali mi smo bolji. Od početka Lige smo to i pokazali. Atmosfera u ekipi je odlična i svi smo već iskusni borci sa jasnim ciljem. Želimo trofej u našoj bogatoj riznici u Ljutice Bogdana 1a – rekao je Mladen Marović, takmičar Zvezde za klupski sajt.

Mečevi u "Šumicama" počinju u 13h. Četvrta godina Kinezisa u Superligi je prilika i za najveći uspeh. Vicešampionsko mesto se slavilo 2009. godine, a sigurno je došlo vreme za korak dalje. Ako je po zaslugama, svakako je pravi trenutak.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Iako je bilo tvrdo
probijeno brdo.
Probiće i rokove
uz cenovne skokove .

Tvrdo čitalac

Tekst: Probijeno brdo kod budućeg niškog bulevara, kraj radova do juna

Pronađite nas na: