Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

19:00, 21. 11. 2022.

| Sport

Kinezis u finišu poražen u borbi za treće mesto u Superligi

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
dzudo klub kinezis superliga, foto nikola milosevic
Malo nedostajalo za bronzu; foto: Nikola Milošević, Kinezis

U poslednjoj, najtežoj kategoriji, preko 90 kg, Aleksandar Stojkov je izgubio od Nikole Jeremića i takmičari Džudo kluba Kinezis iz Niša su ukupnim rezultatom 3:2 poraženi od Novosadskog džudo kluba u borbi za treće mesto ekipnog prvenstva Srbije. Niški borci tako nisu uspeli da odbrane bronzane medalje osvojene prošle godine.

Superliga je održana u dvorani "Šumice" u Beogradu, a Nišlije su prvo ostvarile pobede nad Omladincem iz Stepanovićeva rezultatom 5:0 i Rakovicom rezultatom 3:2.

U četvrtfinalu Kinezis je savladao novosadski Borac sa 5:0, a u polufinalu je usledio najteži rival - aktuelni šampion i prvi favorit Crvena zvezda. Crveno-beli su, teže nego što govori rezultat, pobedili sa 5:0.

U borbi za treće mesto niške borce čekao je Novosadski džudo klub, a u prvom meču Nemanja Milić je pobedio Milana Simina u kategoriji do 66 kg.

Slobodan Đorđević je, potom, poražen od Alekse Bubala (do 73 kg), a potom je Vuk Elez (do 81 kg) izgubio od Dušana Grahovca i NDžK je poveo sa 2:1.

Đorđe Stanojević je pobedom u meču sa Mihajlom Siminom (do 90 kg) doneo izjednačenje, pa je odlučila najteža kategorija. Aleksandar Stojkov nije uspeo da savlada iskusnog Nikolu Jeremića i Novosađani su slavili.

Trener Nikola Milošević kaže da jednim delom prvenstva mogu biti zadovoljni u Kinezisu.

Bili smo sjajni u subotu, protiv Zvezde, danas smo napravili par sitnih grešaka koje su nas koštale medalja. Dobro je da nekad osetimo i hladan tuš kako bismo se spustili na zemlju i počeli da "peglamo" neke stvari na koje i ne obraćamo pažnju - kaže Milošević.

U drugom meču za bronzu zrenjaninski Proleter je savladao Partizan iz Kikinde sa 4:1, a titulu je odbranila Crvena zvezda koja je u finalu pobedila ODžK Beograd rezultatom 3:2.

dzudo klub kinezis superliga, ekipa, foto nikola milosevic Ekipa za velika dela; foto: Nikola Milošević, Kinezis

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: