Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:32, 2. 12. 2011.

| Sport

Kinezis u poslednjem kolu protiv Zvezde i Zemuna

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
dzudo kinezis, nis

U poslednjem kolu Superlige džudisti Kinezisa se bore protiv Crvene zvezde i Zemuna, a ako zabeleže bar jednu maksimalnu pobedu obezbediće plasman u plej-of i borbu za titulu prvaka Srbije.

Ko će se ove godine boriti za titulu klupskog državnog prvaka u džudou odlučiće poslednje kolo. Među onima koji imaju motiva, želje, snage i priliku su i džudisti niškog Kinezisa. Treću godinu za redom se takmiče u najelitnijem rangu, a u subotu, 3. decembra od 11h u Zemunu se bore za drugi ulazak među 4 najbolje ekipe.

- Čekaju nas težak i prosečan meč. A mi smo se ove sezone nekako uvek okliznuli na prosečne ekipe, a pobedili odlične. Zalečili smo takmičare, malo nam se otegla pauza između prethodnog i poslednjeg kola. Teško je bilo organizovati treninge, ali smo se trudili da maksimalno iskoristimo to vreme. Dokazali smo da imamo adekvatne zamene i za povređene jer je dobro da se nekada iskažu i drugi. Nijedan klub nema toliko registrovanih takmiačara kao mi. Zaslužili smo mesto u plej ofu - rekao je Milovan Bratić, predsednik Kinezisa.

Tokom ove sezone takmičari Kinezisa su imali problema sa povredama, ali će svi bti spremni za odlučujuće borbe za plej-of.

- Sanirane su povrede, nastupićemo u najjačem sastavu. kapiten Stevan Stamenković se vratio, ali je on i dalje pod znakom pitanja. Ići ćemo maksimalno ozbljno i nadam se da ćemo pobediti i Crvenu zvezdu i Zemun. Svi su motivisani i spremni i čekaju mečeve. Dokazaćemo da smo najbolji - rekao je Nenad Vračar, trener Kinezisa.

Tokom tri godine takmičenja u Superligi Kinezis je bar jednom pobedio sve protivnike koji se takmiče u ovom rangu. Partizan i Zvezdu je pobeđivao svaki put u prethodne dve godine, a u Zemunu sada ima priliku da nanese i treći uzastopni poraz Zvezdi u isto toliko sureta. Zvezda je trenutno prva sa skorom od 10:2, a slede Partizan, rekord i Kinezis sa 8:4. Zemun je trenutno bez ijedne pobede.

- Takmičara Zvezde Darka Ivančika sam 7 puta pobeđivao, a samo jednom sam izgubio. Očekujem pobedu i spreman sam, trenirao sam dobro. Nadam se da ću pomoći klubu da se plasira u plej-of. Darko je mi je dobar drug, ali to prestaje kada izađemo na tatami - rekao je Uroš Kostadinović koji se takmiči u kategoriji do 66kg.

Takmičari Kinezisa su, osim treninga i spremanja za finiš sezone, imali vremena i za druge aktivnosti koje promovišu sport i džudo.

- Nije samo rezultat bitan. U trećem kolu Superlige u Nišu smo predstavili himnu kluba, a prethodnih dana smo snimali i spot. Naš cilj je da se mladi sklone sa ulice i da se okrenu ka sportu. Premijera spota će biti pred plej-of - rekao je Mateja Cvetković, sportski direktor Kinezisa i tvorac ideje o himni kluba.

Himnu izvodi poznati niški reper Nikola Gligorijević Demonio, a možete videti i najavu spota.

 

Demonio - Kinezis (teaser)

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: