Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:21, 16. 6. 2019.

| Sport

Kinezis u vrhu džudoa u juniorskoj konkurenciji

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
Jedinu titulu šampiona za Kinezis doneo je Nemanja Milić
Jedinu titulu šampiona za Kinezis doneo je Nemanja Milić; foto: JSS

Sa jednom zlatnom medaljom i pet bronzanih na Prvenstvu Srbije za juniore takmičari Džudo kluba Kinezis još jednom su pokazali da je ovaj niški sportski kolektiv među najboljim u svom sportu. Kinezis je u generalnom plasmanu zauzeo treće mesto.

Kao jedini džudo klub iz Niša koji je učestvovao na ovom šampionatu za mlade borce koji je održan u Beogradu, Kinezis je pokazao da mu je mesto u vrhu srpske džudo scene.

Jedinu titulu šampiona za Kinezis doneo je Nemanja Milić u kategoriji do 60 kg.

Sjajnim borbama i efeknim bacanjima Nemanja je dokazao da je jedan od najboljih juniora. Na istom postolju našao se i Slobodan Đorđević koji je kao kadet osvojio bronzanu medalju u juniorskoj konkurenciji - kaže Nikola Milošević, trener Kinezisa.

judo kinezis Takmičari Kinezisa još jednom pokazali da su u vrhu srpskog džudoa; foto: JK Kinezis

Dve bronzane medalje u kategoriji do 73 kg pripale su Đorđu Stojanoviću i Stefanu Radovanoviću, a treća mesta osvojile su i Mila Đorđević (do 63 kg) i Anica Delić (do 78 kg).

Iako je ovo sjajan rezultat, stručni štab Kinezisa smatra da je broj osvojenih medalja mogao da bude malo veći i da su neke medalje za nijansu mogle da budu sjajnije. Zato što to ova mlada ekipa zaslužuje i radom i kvalitetom. Sa jednom zlatnom medaljom i pet bronzanih Kinezis nastavlja sa radom, a u narednom periodu nas očekuje dokazivanje na međunarodnoj sceni - dodaje Milošević.

U generalnom plasmanu najuspešniji su bili džudisti Partizana iz Kikinde sa tri zlatne i tri srebrne medalje, dok je druga bila Crvena zvezda iz Beograda sa po dve zlatne i srebrne i jednom bronzanom medaljom. Kinezis se popeo na treće mesto.

Na Prvenstvu države za juniore učestvovala su ukupno 142 borca, od kojih 87 u muškoj i 55 u ženskoj konkurenciji.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: