Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:56, 22. 3. 2011.

| Sport

Kinezis zadovoljan rezultatima

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
foto: Bojana Nedeljković

NIŠ - Na Prvenstvu Srbije u Beogradu džudisti Kinezisa osvojili 4 medalje, a u klubu ističu da su zadovoljni rezultatima.

Kinezis je na Prvenstvo otišao kao najbrojnija ekipa sa čak 15 takmičara, a sa jednim zlatom, jednim srebrom i dve bronze je najuspešniji tim iz centralne Srbije.

Uroš Kostadinović je novi šampion Srbije u kategoriji do 66kg. On je prošle godine na državnom šampionatu u Nišu bio treći, a na Prvenstvu centralne Srbije je osvojio drugo mesto.

- Očekivao sam da uđem u finale, a dao sam sve od sebe da uzmem zlato. Naporno smo trenirali sa trenerom Nenadom Vračarom, koji nas je bodrio, podržavao i motivisao. Posle 15 godina treniranja džudoa sam osvojio seniorsko zlato što nije mala stvar – rekao je Uroš Kostadinović koji ove godine puni 20 godina.

Kinezis je osvojio još tri medalje. Ivana Stević je bila druga u kategoriji do 57kg, a na Prvenstvo Srbije otišla je kao prva na Prvenstvu centralne Srbije. Bronzane medalje su osvojili Nikola Milošević (do 90kg) i Nikola Lemić (do 60kg).

- Nisam zadovoljan nastupom na Prvenstvu Srbije. Nisam se pokazao u pravom svetlu u kom je trebalo. Posebno mi je drago što su blistali drugovi. To je dokaz da se kvalitetno radi i da u klubu ima još momaka dostojnih vrha srpskog džudoa – rekao je Nikola Milošević, koji je prethodne dve godine bio državni šampion u svojoj kategoriji.

U stručnom štabu Kinezisa su zadovoljni ostvarenim.

- Čast je i privilegija što sam nasledio profesore Milovana Bratića i Mirsada Nurkića na čelu trenera seniorske ekipe u Kinezisu. Nije bilo lako, ali sam svojim rezultatima opravdao njihovo poverenje. Ja sam zadovoljan osvajanjem 4 medalje. Retko kome je pošlo za rukom od starijih trenera u Nišu i Srbiji da napravi ovakav rezultat. Da ima državnog prvaka i još tri medalje. I Nikola Milošević da je radio finale, na šta smo i uprava i ja ciljali, bili bismo najuspešnija ekipa u Srbiji i ušli bismo u istoriju džudoa u Nišu sa dve seniorske zlatne medalje, ali više sreće sledeći put – rekao je Nenad Vračar, trener seniorske ekipe.

Bili su blizu medalja, ali do postolja ipak nisu stigli Aleksandar Stamenković (do 81kg) i Uroš Vujičić (do 60kg) koji su na kraju bili peti. Džudistima Kinezisa nije nedostajalo motiva i pripreme, ali protiv nekih stvari nisu mogli da se bore.

- Takmičari su bili daleko iznad organizacije i sudija, koji su obeležili u negativnom kontekstu državno Prvenstvo za seniore. Ispunili smo naš plan, bili smo blizu još jedne medalje, ali to bi bilo 100 posto našeg učinka – rekao je Mirsad Nurkić, šef stručnog štaba kluba.

Uroš Kostadinović i Nikola Milošević je 2. i 3. aprila učestvovati na Evropskom A turniru u Sarajevu.
 

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: