Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:31, 24. 5. 2019.

| Sport

Klubove sa juga u fudbalskoj reprezentaciji predstavlja samo golman Radnika

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
Nikola Vasiljevic
Samo Radnik ima predstavnika u nacionalnom timu; foto: JV / Vanja Keser

Na spisku igrača za mečeve kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv Ukrajine i Litvanije nema predstavnika šampiona Crvene zvezde i vicešampiona niškog Radničkog, a "boje" juga brani golman surduličkog Radnika Nišlija Nikola Vasiljević. Pored njega, od južnjaka, selektor Mladen Krstajić računa na Nišlije Andriju Živkovića iz Benfike i Nemanju Radonjića iz Olimpika.

Za gostovanje Ukrajini 7. juna i igranje 10. juna pred praznim tribinama protiv Litvanije u Beogradu, selektor Srbije Mladen Krstajić pozvao je 26 igrača među kojima domaća Superliga ima samo dva predstavnika - jednog iz plej-ofa i jednog iz plej-auta.

Pored Nemanje R. Miletića, igrača Partizana, sprski klupski fudbal brani rođeni Nišlija Nikola Vasiljević, golman Radnika iz Surdulice, ekipe koja se ove sezone borila u plej-autu.

Iako se, posle pauze, odličnim izdanjem pre desetak dana na gol Ueske, predstavnika španske Primere, vratio Nišlija Aleksandar Jovanović, njega nema na Krstajićevom spisku.

Jovanović je tada čak bio i član idealnog tima kola prema ocenama prestižnih novina Marka i Mundo Deportivo.

Niš ima još dva predstavnika na Krstajićevom spisku jer su tu Andrija Živković, igrač Benfike i Nemanja Radonjić iz Olimpika iz Marseja.

Selektor Srbije istakao je da je najvažnija sledeća utakmica, a to je duel sa Ukrajincima.

Napravili smo dobru uvertiru protiv Nemaca i Portugalaca, ali treba da ostanemo na zemlji i da se fokusiramo na naredne dve utakmice. Napravili smo analizu, vrlo dobro smo zaključili šta nije bilo dobro i učinićemo sve da to ispravimo već protiv Ukrajine. Prioritet je Ukrajina i uvek se na kraju gleda rezultat, a ne igra. Ta utakmica je vrlo bitna, ali ne slažem se da je presudna. Ako pobedimo biće nam lakše, a i remi bi nam obezbedio mir - kaže Krstajić.

Na startu kvalifikacija za plasman na Evropsko prvenstvo Srbija je igrala nerešeno (1:1) na gostovanju u Portugaliji.


Spisak

Golmani: Marko Dmitrović (Eibar), Predrag Rajković (Makabi Tel Aviv), Nikola Vasiljević (Radnik Surdulica)

Odbrambeni igrači: Antonio Rukavina (Astana), Nemanja R. Miletić (Partizan), Uroš Spajić (Krasnodar), Nikola Milenković (Fiorentina), Miloš Veljković (Verder), Stefan Mitrović (Strazbur), Aleksandar Kolarov (Roma), Filip Mladenović (Lehija)

Igrači sredine terena: Ljubomir Fejsa (Benfika), Nemanja Maksimović (Hetafe), Saša Lukić (Torino), Adem Ljajić (Bešiktaš), Sergej Milinković-Savić (Lacio), Filip Kostić (Ajntraht Frankfurt), Mijat Gaćinović (Ajntraht Frankfurt)

Napadači: Darko Lazović (Đenova), Andrija Živković (Benfika), Nemanja Radonjić (Olimpik Marsej), Aleksandar Katai (Čikago), Dušan Tadić (Ajaks), Aleksandar Mitrović (Fulam), Aleksandar Prijović (Al Itihad), Luka Jović (Ajntraht Frankfurt).

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: