Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:31, 24. 9. 2012.

| Sport

Klubovi iz Prokuplja odustaju od takmičenja

Autor:N.M.Izvor:Južne vesti
prokuplje,-sportski-klubovi.jpg

Rukovodstvo Rukometnog kluba Topličanin iz Prokuplja predalo je kompletnu dokumentaciju kluba predsedniku opštine Ljubiši Đurković, u znak protesta jer lokalna samouprava nije obezbedila novac za takmičenje.

Rukometaši ove sezone trebalo je da započnu prvenstvo u Prvoj rukometnoj ligi, ali najverovatnije to neće učiniti, jer nemaju ni najminimalnija sredstva za početak takmičenja.

Ovako radikalna odluka u Rukometnom klubu doneta je nakon niza neuspešnih pokušaja i apela upućenih lokalnoj vlasti da im se obezbedi minimum sredstava za funkcionisanje kluba koji je u ovom trenutku u rasulu, sedam igrača prvog tima je zatražilo ispisnice, otkazan je trener iz Niša, kao i angažman tri igrača na pozajmicu iz RK Železničar Niš.

Igrači prelaze u klubove u okruženju sa boljom finansijskom situacijom gde za male pare igrju, jer u svom klubu ne dobijaju ništa

- Uvek je manjkalo finansija za sportske klubove, ali se nalazilo načina da se obezbede minimalna sredstva za takmičenje. Sada su nam u lokalnoj sammoupravi rekli da u planiranom budžetu za sport od 8, 5 miliona dinara više nema para I da je novac potrošen za prvih šest meseci ove godine, te da se snalazimo kako znamo I umemo. Kao odgovorna uprava, mi  ne možemo da vodimo klub sa takvim odnosom grada, predajemo im dokumentaciju pa neka oni pronađu novo rukovodstvo koje će voditi klub sa sredstvima koja se trenutno izdvajaju – kaže Ljubiša Milosavljević, direktor RK “Topličanin” koji ove godine obeležava 55 godina od osnivanja.

Dodaje da će gašenjem rukometnog kluba izgubiti pre svega mladi ljudi koji vole ovaj sport, ali i svi građani jer će biti uskraćeni za vrhunska sportska dešavanja.

- Imamo preko 150 igrača u svim selekcijama. Za sve njih više nema perspektive Ii motiva da se takmiče. Naša škola rukometa je iznedrila mnoge asove, poput Nenada Vučkovića aktuelnog reprezentativca. Dolazimo u situaciju da iako podmirimo troškove prema savezu, nećemo imati sa kim da igramo utakmice – kaže Milosavljević.

Ljubiša Đurković, predsednik opštine Prokuplje ističe da je upoznat sa problemom sportskih klubova u gradu i da će narednih dana zasedati Opštinsko veće koje će zauzeti stav po tom pitanju.

- Preporučujem klubovima da ne donose ishitrene odluke i da sačekaju odluku Veća. Smatram da će mo rebalansom budžeta uspeti da iznađemo sredstva kako bi se klubovi takmičili u svojim ligama – rekao je Đurković.

U koliko se narednih dana ne reši finansiranje klubova u gradu, potez rukometaša slediće I odbojkaši, košarkaši, a jedini džudo klub već je ugašen.

- Čekamo do četvrtka odluku nosioca lokalne vlasti treba li ovaj grad da ima sportske klubove, ili ne. Ako je njihova odluka da im ne treba sport, sve naše selekcije u pet kategorija odustaće od takmičenja u svojim ligama. Time će preko trista mladih ljudi, umesto na sportske terene vreme provoditi na ulici – kaže Vule Vuković, predsednik KK “Prokuplje”.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • pedja

    19:33 // 24. 9. 2012.

    Ajde Djurkovicu sta si se stiso,budzet koji je preko milijardu dinara,a nema para za sport.Zasluzuju ti momci i svi koji se bave sportom mnogo vise.Bolje je da se omladina bavi sportom nego da vata zjale po kaficima.

  • mika

    19:14 // 24. 9. 2012.

    Ako su ove karikature rukovodstvo rukometa u Prokuplju, oni prvo u zatvor za sve pranovere koje su imali troseci pare opstine po niskim kafanama pa onda da se u rukomet uvedu novi ljudi.Tako treba novo rukovotstvo da radi sa kriminalcima i prevarantima.

    • ovde ime nije bitno

      18:40 // 25. 9. 2012.

      Prodavali i utakmice,uzimali po 3000e a igracima davali mrvice.Cak ni svi igraci nisu znali da igraju namestene meceve,

  • JA

    18:36 // 24. 9. 2012.

    Napustite klub i pustite nekim drugim ljudima da ga uzmu u svoje ruke,za ovo vreme dosta se napunili kesom,dok igraci nisu imali ni za jednu kiflu vi ste svako vece provodili u kafanama pili i jeli na racun igraca.Dosta je bilo mars napolje !!!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: