Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:34, 13. 9. 2012.

| Sport

Klubovi nemaju para za takmičenje

Autor:N.M.Izvor:Južne vesti
ok-toplicanin-prokuplje.jpg
Odbojkaški klub Topličanin se ove sezone takmiči u Prvoj ligi

Za sportske klubove u Prokuplju, koji bi u narednom periodu trebalo da započnu takmičenja u svojim ligama, najverovatnije nema para u budžetu!

To je izazvalo oštru reakciju vodećih predstavnika klubova. Smatraju da nisu dovoljno sagledani, posebno jer su mnogi klubovi prešli u više lige i za njihove aktivnosti je potrebno više para.

Tako na primer, Ljubiša Milosavljević, direktor RK Topličanin, kaže da je za njih planirano daleko manje novca, nego što je potrebno za viši rang u kojem su prešli.

- Grad mora da ima viziju u kom pravcu će se odvijati razvoj sportskih klubova koji postižu određene rezultate. Sa ovakvim izdvajanjem i sredstvima kojima raspolažemo, naš klub ne može da opstane. Tim je zbog nedostatka sredstava već počeo da se osipa, a igrači prelaze u klubove u okruženju sa boljom finansijskom situacijom gde za male pare igraju, jer kod nas ne dobijaju ništa. Dolazimo u situaciju da i ako podmirimo troškove prema Savezu, nećemo imati sa kim da igramo utakmice - kaže Milosavljević.

On je dodao da su minimalni troškovi kluba za ovaj rang takmičenja oko 1.700.000 dinara, a da su iz budžeta dobili jedva 600.000 dinara.

- Ovo je prvi put da smo kompletne pripreme rukometaša odradili bez dinara. Dva meseca nismo dobili nikakva sredstva i sada smo doveli u pitanje sve rezultate koje smo postigli predhodnih godina, naročito prošle sezone kada smo upali u viši rang - tvrdi Milosavljević.

U sličnoj situaciji su i džudisti i odbojkaši koji su na kraju prošle sezone zauzeli ubedljivo prvo mesto i izborili plasman u Prvu ligu. Božidar Jović, tim menadžer kluba Odbojkaškog kluba Topličanin i sekretar Sportskog saveza opštine Prokuplje kaže da su predhodnih dana bili uzaludni apeli sportista da lokalna samouprava obezbedi sredstva. 

- Član Opštinskog veća zadužen za sport i kulturu Zoran Petrović nam je rekao da para nema i da klubovi koji su izborili plasman u viši rang ako ne obezbede novac sami, odustanu od takmičenja. Pismeno smo se obraćali i ostalim nadležnima u lokalnoj vlasti, ali za sada niko nam nije odgovorio. Klubovi su nemoćni da sami obezbede sponzora jer je ovo siromašna sredina i preostaje nam samo da se nadamo da će nam dati novac ili da odustanemo od takmičenja – naglašava Jović.

Tako će i ovogodišnji šesti KUP Prokuplja u džudou, organizovati sam klub, bez dinara pomoći lokalne samouprave.

- Ja sam se više puta obraćao lokalnoj samoupravi, ali uzalud. Ove subote u Prokuplju će biti 400 džudista, a oni mi ni dinara nisu dali za organizaciju - kaže Mitrović.

Zoran Petrović, član Opštinskog veća zadužen za sport i kulturu, potvrdio je da u projektovanom budžetu za ovu godinu više nema para, ali da će lokalna samouprava iznaći sredstva da svim takmičarskim klubovima obezbedi prevoz i izmiri dugovanja prema svojim savezima.

- Budžet za sport u ovoj godini je 8,5 miliona dinara. Za prvih 6 meseci je potrošeno 6,5 miliona i više jednostavno nema para. Obezbedićemo im prevoz i dugovanja, a za ostalo neka se snalaze - izjavio je Petrović.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Saša mečka

    20:52 // 15. 9. 2012.

    Bolje i stoni tenis da se igra, nego što vi deco moja po ceo dan visite po kafićima i mlatite praznu slamu! Nećemo tako nikad osvojiti vlast!
    Saša.

  • ursovac

    01:11 // 14. 9. 2012.

    ma nije tako lose nema para nema sporta
    petrovic nikad loptu nije sutnuo..doduse igra se stoni tenis ispred stranke..

  • Aleksandar

    18:52 // 13. 9. 2012.

    Budzet opstine Prokuplje iznosi milijardu i 350 miliona dinara... kada se preracuna po glavi stanovnika spadamo u jednu od bogatijih opstina u centralnoj Srbiji... a posebno na jugu i istoku. Primera radi budzet grada Bora je malo veci od prokupackog ali je u Boru u poslednjih godinu dana preko 400 miliona dinara ulozeno u infrastrukturu. Grad je kompletno sredjen, asfaltirane ulice, bolevari, napreavljeno desetak kruznih tokova, fontane sredjena ulicna rasveta...Za to vreme u Prokuplju je u infrastrukturu ulozeno 0 dinara!E ali u opstini u Boru radi 80 ljudi, u Prokuplju 400! I bivsi predsednik se hvalio kako imamo ogroman budzet... malo je hvalilo da kaze da ne znamo sta cemo sa parama koliko ih ima. Sada se ispostavlja da nema ni ovih bednih para za sport...Gde su?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: