Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:05, 30. 5. 2022.

Klubovi u Nišu čekaju uplate, Gradsko veće još ne odobrava novac

košarka lopta Klubovi čekaju, ali čekanju je možda uskoro kraj; foto: Vanja Keser/JV

Ponavlja se prošla godina, sredina je godine, niški klubovi niti su saznali kome koliko sleduje iz budžeta Grada, niti su dobili novac. Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski kaže da je ona tražila da se za isplatu čeka ovoliko dugo i da će uskoro novac za ovu godinu biti raspoređen. Predsednica Komisije za sport Tamara Jovanović potvrdila je za Južne vesti da je njihov deo posla završen.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • Ludio

    12:07 // 30. 5. 2022.

    Nešto je trulo u državi: ”posle mog razgovora sa V. klubovi su dobili novac” Ma da li je moguće? I ovo govori gradonačelnica? I ovako troše budžetska sredstva? 200 milki ? Pa ga zaubavi sa demaagoškim pozivom na razgovor. Imamo li u ovoj državi institucije, gde je većnik za sport, šta on uopšte radi?

    • LeBron

      12:20 // 30. 5. 2022.

      Vecnik za sport je samo figura koja ne postoji. Ne pita se nista, cuti, sedi i prima platu. Sta ce covek koji je juce bio na pripremama a danas su mu obuli cipele.

  • LeBron

    12:17 // 30. 5. 2022.

    Nemas predsavu o sportu i kako klubovi funkcionišu....Cula da se u Kragujevcu ujedili klubovi pa i misli da je pametna... Imamo nekoliko kosarkaskih klubova sa ukupno 80-90 kosarkasa i napravimo jedan klub i on igra u najvisem rangu sa 20 igraca. Sta rade ostalih 50 kosarkasa? Gde igraju ako je samo jedan klub?

  • Nislija

    12:27 // 30. 5. 2022.

    Namesnice,
    ako ti nisu rekli, klubovi ne sluze da se sa njihovim rezultatima izlazi pred Kragujevc i Novi sad, vec da se mladi ljudi podstaknu da se bave sportim, imajuci u vidu ynanje vas SNS ovaca, treba vam pojasniti da sport sluzi za razvoj i ocuvanje zdravlja, a ne da se gradovi takmice i vasi tajkuni uzimaju novac. Stidis li se ti ponekad, sramoto jedna?

  • Nikola

    13:13 // 30. 5. 2022.

    Bilo bi lepo da proverimo da li je Gradonačelnica pozvala Predsednika, ili je ipak gospodin Predsednik nazvao nju nakon sto je čuo za stanje u Niskom sportu nakon proslogodisnjeg sportskog bala?

    • LeBron

      16:59 // 30. 5. 2022.

      Od sramote nije ni bila na balu.... Kamo sreće da je ona pozvala velikog vodju...jos malo joj usi nije izvukao a zvao je pred 20 ljudi...

    • slavko

      18:01 // 30. 5. 2022.

      Ma to je ta ista banda, nema "dvojbe".

  • ђура

    13:27 // 30. 5. 2022.

    Нека клубови презентују колико су пара обезбедили програмом самофинансирања , донатворства , спонзорства па тек онда на основу програма конкуришу !

  • Saško

    13:56 // 30. 5. 2022.

    Da li si ti Dragana Sotirovski svesna šta radiš i šta govoriš? I kako ide dan za danom, Sotirovski i njen karavan sve više upropašćavaju ovaj grad. Sve su upropastili, sve, od krpljenja rupa i popravke zgrada, do sporta. Čuj, ona zvala Vučića. Čuj, ona traži da klubovi ispaštaju, da nemaju ni dinar, da ne bi posle tražili dodatno. Ma koga bre više pravite budalama? Odlazite sa vlasti! Napolje!

  • Milos

    14:01 // 30. 5. 2022.

    Prvo zateze odlaze odluku o iznosima a sada "reformise" tako da sve dotuce I unisti

  • Velika kombinacija

    16:39 // 30. 5. 2022.

    Sd će vidimo iduće godine kad izniknu neki "novi" veliki klubovi.
    Sifra : sve unapred dogovoreno

  • Mikelanđelo

    17:32 // 30. 5. 2022.

    Ko čeka - taj i dočeka, ili umre čekajući.
    U ovom slučaju ugasiće se klubovi dok čekaju, i onda će se ostvariti želja gradonačelnice da imamo po jedan klub u svakom sportu. E pameti...

  • Var tehnolog

    20:03 // 30. 5. 2022.

    Sta sve covek nece ovde da procita, od strane gradskih sluzbenika, koji treba da su servis Nislija ! Kome je narod poverio budzetske pare, stecene od poreskih obveznika ?
    S, druge strane, rukovodstva klubova ,iako su sedam klubova ispala u nizi rang, nisu podnela ostavke, zajedno sa trenerima, pa bez obzira na krah, smatraju da su im to radna mesta i da treba da primaju plate, iako su gubitnici.

  • Bojan Milovanović

    21:22 // 30. 5. 2022.

    Epa hteli su tako da nam klubovi ispadnu iz najjačih liga jer će onda manje da ih košta. Prosto jasno. Sramota za ljude u gradu i oni koji vode niški sport.

  • Obla

    22:12 // 30. 5. 2022.

    Totalni dilentatizam.
    Najgori pravilnik o raspodeli sredstava je bolji od rasporedjivanja sredstava po licnom nahodjenju. Petkovic vam je ostavio najbolji Pravilnik a vi ga niste umeli ni da primenite.
    Da li Gradonacelnica zna da postoji Zakon o sportu i da onodredjuje prioritete, a ne ona. Deciji sport, sport zena, sport invalida, sportske skole, rekreativni sport a ne profesionalni sport.

  • Čujte i počujte

    23:27 // 30. 5. 2022.

    Draga nas je ušla sa 10 novih vozila.Psssst.Moralo od negde da se štrbne.

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: