Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:29, 9. 2. 2016.

| Sport

Kocić: “Ne trebaju mi golovi, hoću samo medalju”

Autor:Aleksandar NikolićIzvor:Južne vesti
cipi1.jpg
Četiri od deset golova Srbije na prvenstvu dela su Kocića; foto: futsaleuro2016.rs

Srbija ovih dana uživa u bravurama futsal reprezentacije, a jedna od okosnica je “desetka” iz Niša Mladen Kocić. Najbolji strelac Srbije kaže da bi prihvatio ponudu da ne postigne nijedan gol do kraja, samo da njegovi drugari i on osvoje istorijsku medalju.

Futsaleri Srbije svojom igrom u proteklih nedelju dana izazvali su zdušno bodrenje cele nacije, pa je tako oživljena je ova, prema mišljenju mnogih, nepravedno marginalizovana igra. Zakjučak svih je da su sloga i beskompromisna borba glavni uzročnici plasmana u 1/2 finale, a to potvrđuje i Kocić.

Atmosfera nas je i dovela ovde gde smo sada. Ova selekcija je duži period na okupu, dobro se svi poznajemo, i znamo šta jedan od drugoga da očekujemo. Na početku nismo stavljeni u red favorita, što nas je dodatno podstaklo da pokažemo da smo sposobni da obezbedimo polufinale, a motiv više imali smo u činjenici da smo sa prethodnih takmičenja ispadali u neizvesnim utakmicama - počeo je priču reprezentativac Srbije.

Pritiska je, kaže, bilo u početku, na utakmici protiv Slovenije kojom je otvoreno prvenstvo, i to iz više razloga.

Znali smo da će veliki broj navijača ispuniti Arenu zbog nas, i da će prvenstvo biti posećeno dok mi budemo nastupali. Sve nam je to prolazilo kroz glavu, pa nismo bili skoncentrisali samo na meč. Prvih 15 minuta se sve to i odrazilo na kvalitet igre, ali je na kraju sve došlo na svoje mesto. Usledila je pobeda protiv Portugala iz potpune rasterećenosti, a zatim i poslednja protiv Ukrajine u psihički izuzetno teškom meču - rekao je futsaler hrvatskog Nacionala.

Cipi Nišlije sa ponosom pričaju u Cipiju; foto: futsaleuro2016.rs

Najbolji pokazatelj atmosfere u reprezentaciji je razgovor u jednom od tajm-auta u četvrtfinalnom duelu kada je upravo Kocić rekao saigračima “Hajde da igramo ono naše!”.

Osetio sam u jednom trenutku u drugom poluvremenu da ekipa pada i gubi veru u pobedu. Možda su raniji tesni porazi od Argentine na Svetskom prvenstvu (2:1) i od Rusa u 1/4 finalu Evropskog prvenstva u Hrvatskoj i kvalifikacijama za Mundijal (2:1) naterali da psihički padnemo i “upadnemo u grč”, pa sam kao jedan od najiskusnijih osetio potrebu da onako iz srca podignem ekipu - kazala je srpska “desetka”.

Sa četiri postignuta gola popularni Cipi je najbolji strelac Srbije na prvenstvu i jedan od kandidata za “Zlatnu patiku”, koja se dodeljuje najboljem strelcu turnira. Uz kapitena Perića i golmana Aksentijevića istakao se i kao nosilac ove generacije.

Ruku na srce, od mene su se dobre partije očekivale i pre prvenstva. Golove sam do sada postizao ja, u narednim mečevima može neko drugi, uopšte se ne opterećujem oko toga. Da mi neko ponudi potpisao bih odmah da ne postignem više nijedan gol, samo da osvojimo medalju! - kategoričan je Kocić.


"Niš zaslužuje šampiona zemlje u futsalu"

Igre ovog Nišlije, a i ostalih saigrača, “podigle su i Niš na noge”. Svi zaljubljenici u sport jedva očekuju naredni meč reprezentacije i sa ponosom pričaju kako je Kocić njihov sugrađanin, bivši saigrač, drug, rođak.

Mnogo mojih prijatelja i rođaka bilo je u Areni i bodrilo reprezentaciju u sve tri utakmice. Naravno da mi znači podrška mojih Nišlija. Voleo bih da se futsal u Nišu podigne na nivo koji zaslužuje, jer svi znaju koliko je kvalitetnih igrača jug Srbije iznedrio. Bilo bi apsolutno zasluženo kada bi finansijske mogućnosti KMF Kalči ili bilo kom drugom klubu dozvolile da bude prvak zemlje - dotakao se Mladen i rodnog kraja.

Kakav god bio učinak i Kocića i Srbije u nastavku prvenstva, ovaj 28-godišnji futsaler je svojim fintama i potezima već ušao u anale niškog i srpskog futsala.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: