Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

21:33, 17. 4. 2021.

| Sport

Kocić odbranom u poslednjim sekundama doneo bod Železničaru protiv Dubočice

Autor:Marko MitićIzvor:Južne vesti
Remi u derbiju juga; foto: M. M.

U derbiju "južne pruge" rukometaši Dubočice i Železničara podelili su bodove u Leskovcu rezultatom 26:26 (12:15). Utakmicu 8. kola plej-ofa Arkus Superlige odlučio je golman Nišlija Miroslav Kocić koji na 5 sekundi do kraja odbranio šut mladog Simića sa krila i na taj način doneo bod svom timu.

Najuzbudljivija utakmica ove sezone u Leskovcu opravdala je očekivanja ljubitelja rukometa, a da je bilo publike u SRC "Dubočica" bio bi to pravi spektakl. U nekoliko navrata obe ekipe su stizale do minimalne prednosti, a pred sam kraj prvog poluvremena rukometaši iz Niša su stekli prednost od tri gola. Pri rezultatu 12:11 za goste, Milovanović je dobio kaznu od dva minuta, što Leskovčani nisu uspeli da iskoriste, čak su naprotiv sa igračem više primili dva gola (15:12).

Nisu "Vukovi" najbolje otvorili drugi deo utakmice, "Želja" pravi seriju od 4 uzastopna gola i dolaze u 37. minutu do rezultata 21:15. Reagovao je trener Pejčić tajm-autom, a njegovi igrači su uspeli da zaustave Stojanovića i Spasića pa se razlika polako topila. Dugo su niški rukometaši odolevali i držali rezultat pod svojom kontrolom, ali je Matović uz pomoć golmana Gašića uspeo da svom timu donese rezultatsko poravnanje (25:25).

Do kraja meča je bilo još pet minuta, ali su viđena još samo dva gola, po jedan na obe strane. Pokretljiva odbrana Dubočice u drugom poluvremenu je uspela da ostane u igri i pored dva igrača manje, da bi se u poslednja dva minuta ušlo sa novim poravnanjem (26:26).

Srednji bek Železničara Marko Milosavljević zakasnio je u odbrani, dobio zasluženo isključenje, ali domaći nisu uspeli to da materijalizuju i dođu do pobede. Na 20 sekundi do kraja šef struke Dubočice traži novi minut odmora kako bi pripremio napad za pobedu. Ispoštovali su njegovi igrači dogovor, napravljen je višak na levom krilu gde je bio mladi Simić čiji šut brani igrač utakmice Mroslav Kocić i tako donosi svom timu bod.

Podelom bodova bili su zadovoljni i treneri obeju ekipe koji su zaključili da je remi najpravedniji rezultat. Nakon 8. kola Dubočica zauzima 5. mesto sa 6 bodova, dok su izabranici Đorđa Teodorovića sada usamljeni na 4. mestu sa 10 bodova, jer je pobedu na gostovanju u Kostolcu zabeležio Partizan.

U narednom kolu sledeće nedelje, Leskovčani će na megdan Rudaru, dok će Železničar imati još jedno teško gostovanje pošto će u Novom Sadu igrati sa aktuelnim šampionom i osvajačem Kupa, ekipom Vojvodine.

Arkus Superiga, 8. kolo plej-of: Dubočica 54 - Železničar 1949 26:26 (12:15)

Dvorana: SRC Dubočica

Sudije: Boriša Milosavljević - Danijel Trivković (Beška)

Isključenja: Dubočica 12 minuta; Železničar 8 minuta;

Dubočica: Gašić (6 odbrana), Cvetković, Simić 5, Nikolić 1, Radulović, Marinković, Pavle Pavlović, Aleksandar Pavlović 3, Mađar, Mitrović, Zlatanović (7 odbrana), Matović 2, Atanasković 6, Erić 3, Vojvodić 4, Radović 2;

Železničar: Matović (1 odbrana), Bojan Radivojević, Stojanović, Stanojević, Petrović 2, Boris Radivojević, Ristić, Milosavljević, Anđelković, Stošić, Spasić 8, Stojanović 6, Antić, Trkulja 3, Milovanović 3, Kocić (9 odbrana);

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • KOVID20

    19:18 // 18. 4. 2021.

    Ma džabe komentari...žena "ne otkiva", što bi rekli naši ljudi. Ne zna ništa, nikad nije bila u sportu, nikad nije osetila šta je zdrava sredina. Okružena je kretenima i poltronima, koji takođe ništa ne znaju. Komisija za sport je jedan tragikomičan skup iskompleksiranih i neostvarenih likova. Komedija sa tragičnim krajem...po sport.

  • Nislija

    15:41 // 18. 4. 2021.

    Bolji rezultat se i ne moze ocekivati.
    Koliko para toliko muzike.
    Lepo je napisao Stefanovic ,u komentaru iznad.
    Sve je jasno.
    Svaka cast momcima na zeli i pozrtvovanju.
    A gradska vlast neka se zapita sta ce dobiti ivakvim odnosom prema sportu.Sramota.

  • Mara

    06:47 // 18. 4. 2021.

    svak čast

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: