Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:53, 24. 5. 2023.

| Sport

Kolubara kažnjena - Radnički i Radnik ne mogu direktno u Prvu ligu, ali mogu u baraž

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
Radnički
Borba za opstanak do poslednjeg kola; foto: Jelena Mišić

Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije je, nakon prijava UEFA protiv Kolubare, Spartaka, Mladosti GAT i Novog Sada, kaznila lazarevačku Kolubaru oduzimanjem bodova i to znači da će ta ekipa, uz Mladost GAT, direktno ispasti iz Superlige. Niškom Radničkom i Radniku iz Surdulice ostaje borba za opstanak i izbegavanje baraža koji donosi dvomeč sa trećeplasiranim i četvrtoplasiranim timovima Prve lige.

Ekipe sa juga još se bore za opstanak u najjačem fudbalskom prvenstvu, a zahvaljujući odluci Disciplinske komisije znaju da neće ispasti iz lige direktno.

Na sednici Komisije odlučivalo se prijavama od strane nadležnih organa UEFA protiv klubova Kolubara Lazarevac, Spartak Subotica i novosadskih Mladost GAT i Novi Sad, "klubova koji su svojim činjenjem ili nečinjenjem ugrozili i povredili integritet fudbalskih utakmica i takmičenja Mozzart Bet Super i Prve lige".

Donete su sledeće odluke kažnjava se FK Kolubara Lazarevac oduzimanjem 9 bodova, kažnjava se Spartak Subotica novčanom kaznom u iznosu od 3 miliona dinara, kažnjava se Mladost GAT novčanom kaznom u iznosu od 3 miliona dinara, za utakmicu Novi SadRadnički NB obustavlja se postupak zbog nedostatka dokaza. Kažnjeni klubovi imaju pravo žalbe na donete odluke, nakon čega one mogu postati pravosnažne - piše u odluci.

Tabela Superlige, nakon odluke, govori da Kolubara ima 29 bodova i sada je na poslednjem mestu, iza Mladosti GAT koja je matematički izgubila šanse za opstanak.

Kolo pre kraja surdulički Radnik i Javor iz Ivanjice su sa po 34 boda na mestima koja vode u baraž, dok je Radnički sa bodom više iznad "opasne zone". U poslednjem kolu plej-auta Nišlije igraju sa Kolubarom u Lazarevcu, a Radnik sa Spartakom u Subotici.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Ljubče

    13:17 // 25. 5. 2023.

    Uprava Radničkog,stručni štab kao i veliki broj igrača su velika sramota ogromne tradicije i istorije kluba(sa svim svojim delima i nedelima)!!!ako imaju malo obraza i časti treba se pokupe i napuste Niš!!!

  • Znam Kalemegdan

    23:20 // 24. 5. 2023.

    Ostacemo u super ligi i da sacuvamo Sarca za trenera i da napadnemo Evropu sa Lalatovicem i (njegovim provrenim strucnim) stabom!!!

  • Kokezanija

    21:05 // 24. 5. 2023.

    E ,Radnicki i grade Nisu, dokle si spao, da te boss Terzic i "zaleni sto " spasavaju ! Da se zabalezi, za stogodisnjicu, veliki uspeh kluba, u kandzama politikanata,lihvara, kladionica i menadzera ! Bruka, beda, sramota i jad !
    Oce li biti vatrometa, zbog opstanka u ligi ?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: