Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:46, 31. 1. 2023.

| Sport

Komisija bez mandata birala sportistu Prokuplja za 2022. godinu

Autor:Lj. M.Izvor:Južne vesti
ofk topličanin
Fudbaler Topličanina proglašen za najboljeg sportistu u 2022. godini; Foto: Lj. M.

Dodela priznanja najuspešnijima u prokupačkom sportu u 2022. godini zakazana je za danas, ali su odluke komisije koja je odlučivala o predlozima na “radaru” sportske javnosti u tom gradu jer ne postoji rešenje o njenom formiranju za ovu godinu, već je čitava organizacija koja je dodeljena Sportskom savezu organizovana na osnovu prošlogodišnjeg rešenja. Gradonačelnik Prokuplja tvrdi da on ove godine nije potpisao rešenje o formiranju komisije, da nije uticao na izbor sportiste i da Grad ne stoji iza tih odluka.

Prvi čovek Prokuplja Milan Aranđelović kaže da gradska vlast podržava sport i sportiste, ali je organizaciju i izbor najboljih ostavila Sportskom savezu, baš iz razloga kako ne bi bilo sumnje i eventualnog upliva politike u sport. rešenje Komisija zasedala na osnovu rešenja iz 2021. godine; Foto: Lj. M.

Komisija koju sam formirao na predlog Sportskog saveza imala je ovlašćenje da izabere najboljeg sportistu u 2021. godini i nisu imali daljih ovlašćenja sa moje strane, naročito ne za 2022. godinu. Što se tiče mene kao gradonačelnika, oni nisu imali legitimitet da biraju najbolje sportiste i ove godine. Ko, šta i koga bira ja kao gradonačelnik ne mogu da znam, ali stojim iza toga da Grad Prokuplje nema sa tim ništa. Naći ćemo drugi način kako će se birati sportista grada narednih godina, jer je ova lepa manifestacija na ovakav način organizacije izgubila svoj smisao. Sportski savez, ako je zakazao dodelu priznanja, neka to urade u svojim prostorijama, gradska vlast se kao i do sada neće mešati u sve to i ne stoji iza odluka komisije - rekao je Aranđelović za Južne vesti.

Izbor sportiste Prokuplja se svake godine organizuje na kraju ili početkom godine u organizaciji Sportskog saveza, ali se prethodnih nekoliko godina održava iza zatvorenih vrata, bez medija i novinara, a ovogodišnje odluke donela je komisija od pet članova koja je formirana još prošle godine, a koja je sastavljena od predstavnika Službe za sport, radnika Doma kulture, zaposlenog u Odseku za informisanje, bivšeg sportiste i jednog zaposlenog u Gradskoj upravi.

Milan Krstić, koji je kao i prošle i ove godine presedavao, naglašava da je odluka o najboljem sportisti doneta većinom glasova, a da su i članovi komisije imali oprečna mišljenja oko izbora najboljeg sportiste. zapisnik Od 5 članova, zapisnik nije potpisao jedan član; Foto: Lj. M.

Od pet članova komisije dva su glasala za Uroša, a tri člana su glasala za fudbalera OFK Topličanin. Odluka je takva kakva je, članovi komisije su glasali po svojoj savesti i nemam šta da dodam - prokomentarisao je Krstić.

Iz zapisnika sa sastanka komisije se može videti da su predložena četiri kandidata za najboljeg sportistu Prokuplja, a da su predsednik komisije Krstić i još jedan član bili da se priznanje dodeli Urošu Grujiću koji je prošle godine postigao vrhunske rezultate u gimnastici i osvojio 17 medalja, ocenivši da bi ovo priznanje dalo podstrek tom mladom sportisti, ali je prevagnulo mišljenje ostalih članova koji su smatrali da tu nagradu zaslužuje fudbaler Luka Paunović, kao dugogodišnji igrač OFK Topličanina.

Ono što je zanimljivo je i da su, od pet članova komisije, zapisinik za izbor sportiste potpisala četiri člana, a svoj potpis nije stavio član koji je glasao za izbor fudbalera.

Božidar Jović, sekretar Sportskog saveza, najpre je rekao da ta služba nema nikakve veze sa izborom komisije i da nema ništa sa izborom sportiste, te da to Grad organizuje, a nakon što je gradonačelnik Aranđelović rekao da su ipak oni organizatori, više nije se javljao na telefon.


Luki Paunoviću drugo priznanje najboljeg sportiste Prokuplja, majka protivkandidata najavljuje tužbu

Za sportistu Prokuplja u 2022. godini komisija je izabrala fudbalera Luku Paunovića, člana OFK Topličanin koji se takmiči u Srpskoj ligi, a koji po drugi put dobija ovo prestižno priznanje.

Ivana Grujić, majka protivkandidata za najboljeg u prokupačkom sportu tokom 2022. godine gimnastičara Uroša Grujića najavljuju tužbu i uverena je da će odluke komisije osporiti na sudu. Uroš Grujić Grujić osvajao medalje i na međunarodnim takmičenjima u 2022. godini; Foto: I. G.

Uroš je kao gimnastičar GK Topličanin tokom 2022. godine na raznim državnim i međunarodnim takmičenjime osvojio 17 medalja, od toga 9 zlatnih, 5 srebrnih i 3 bronzane medalje, među kojima je jedna seniorska i 3 međunarodne. Ovo je stvar principa, a ne neke tamo nagrade. Uroš uspešno predstavlja klub i grad na takmičenjima širom Srbije i inostranstva, donosi medalje i važi za jednog od najperspektivnijih sportista ne samo u Prokuplju, već u čitavoj Srbiji. Angažovala sam advokata i želim da ovo isteram do kraja, ako ne zbog mog deteta, onda da narednih godina ostali mladi sportisti ne trpe ovakvu nepravdu i da o njima odlučuju članovi komisije od kojih neki nikada nisu ni bili sportisti - kaže majka mladog gimnastičara.

Trener GK Topličanin Predrag Mladenović podseća da je klub predložio Uroša za sportistu grada i da on lično smatra da je na osnovu rezultata zaslužio to priznanje, ali da se ne meša u odluke komisije.


Sportski savezu istekao mandat još 2018. godine

Pored sumnjive odluke za sportistu godine, upitne su i odluke koje donosi Sportski savez u Prokuplju, jer su poslednji izbori održani 2014. godine, kada je za predsednika izabran nekadašnji fudbalski sudija Dragan Milićević, a on je imenovao sekretara Božidara Jovića koji do danas obavlja tu funkciju, iako je obojici mandat istekao još 2018. godine.

Od tada, Sportski savez nikada nije održao izbore pa je upitan i njihov rad, ali i odluke, iako su važna spona u raspodeli novca tokom godine svim sportskim klubovima u Prokuplju.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Pero Zubac

    16:13 // 1. 2. 2023.

    Da li se klub zalio u kome natupa gimnasticar,koliko znamo da se klub ogradio od svog takmicara.

    • Ivana

      22:52 // 2. 2. 2023.

      Klub se izjasnio do 3.1.23 kao i svi ostali prilozio je uredno rezultate kandita i dalje nema potrebe da staje ne samo klub vec niko...dete ima zdrave prave roditelje maloletan je zna se ko se bori za njega...hvala za jos informacije stojimo na raspolaganju....

  • Звонко

    15:58 // 1. 2. 2023.

    А да је којим случајем мали добио комисија би била исправна.

    • Ivana

      12:31 // 2. 2. 2023.

      Komisija treba da glasa po dostavljenim rezultatima klubova a ne iz ljubavi sto nesto ili nekog voliii....... pitajte slobodno ako vas jos nesto interesuje...stojim na raspolaganju hvala

  • Za njihovu decu

    20:32 // 31. 1. 2023.

    Sad će to klima majstor da reši i usput da ugasi još koje javno preduzeće

    • Zvezdas

      21:47 // 31. 1. 2023.

      Na kog klima majstora u Savezu mislite?

    • Frigo Frigo

      11:12 // 1. 2. 2023.

      Nema vise sta da ugasi, sve pogasio. Bolnica ostala, tamo ce da vozi sanitet sa kupljenom diplomom kad ga smene sa funkcije.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: