Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:19, 25. 8. 2017.

| Sport

“Komšijski derbi” pred dvonedeljnu pauzu u Super ligi

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Radnički Mladost Čair
Radnik se nalazi na 13. poziciji Super lige; foto: Vanja Keser

Kako su Radnički i Radnik jedina dva superligaša sa juga Srbije, dueli ova dva tima imaju prizvuk derbija i retko kada su se u prošlosti završavali ubedljivom pobedom nekog od timova. Ovog puta oni će se sastati u 7. kolu Super lige na “Čairu”, 26. avgusta od 20 sati.

Domaći su u odličnoj seriji. U poslednja 5 kola zabeležili su 4 pobede uz jedan remi, a na tabeli su prestigli Partizan, koji istini za volju ima utakmicu manje, i dospeli na 4. poziciju. Trener Peter Pakult rekao je da njegov tim želi da zalet iz prošle utakmice iskoristi u subotu, kao i da je atmosfera u timu odlična, ali da imaju nekoliko povređenih igrača, za koje nisu sigurni da li će moći da nastupe.

I pored toga što su njegovi izabranici dosta pokazali na terenu, u svakoj od prethodnih utakmica imali su periode drastičnog pada u igri, što je Austirjanac objasnio nedovoljnom uigranošću.

Nova je ekipa i oni ne mogu da usvoje i primene baš sve što mi kažemo i zato postoje ti padovi u igri. Imamo i dosta igrača koji nisu prošli cele pripreme. Dosta igrača nije u prethodnoj sezoni igralo, došli su kod nas i zato intervali njihovog učinka idu gore-dole. Nadam se da ćemo u narednih nedelju dana dobiti još jednog štopera, svi vide da nam fali pozadi neko - kaže Pakult.

Sa druge strane, kod gostiju nije sve tako sjajno. Fudbaleri iz Surdulice “zaradili” su brojne povrede u duelu sa Crvenom zvezdom, pa Dušan Mićić, Miloš Milovanović i Aleksandar Gojković ni ovoga puta neće nastupiti.

Radnik je ove sezone mnogo bolje partije pružali u gostima, pa su tako svih 5 bodova, koliko su ih prikupili u dosadašnjem toku prvenstva, osvojili na strani, zahvaljujući 1 pobedi i dva nerešena rezultata. Trener Simo Krunić objasnio je da znaju kakav je tim kome gostuju, ali da smatra da ni sami nisu bez šanse.

Ova utakmica ima neku posebnu draž za nas, uvek se drukčije osećamo pred taj naš "derbi". Idemo ekipi koja jako dobro igra kući i ima dobar sastav. Ono što je bitno za nas je da nas čeka vrlo težak zadatak, ali, imamo i mi neke svoje adute, i pokušaćemo na naš način da iznenadimo domaćine, tako da ćemo pokušati da se vratimo neporaženi. Uspeh bi bio i nerešen rezulat, a vratiti se kući sa osvojena tri boda, još veći - priča Krunić.

U Super ligi su ova dva tima u poslednje dve godine odigrala 5 takmičarskih utakmica. Jednom je pobedio Radnik, jednom je bilo nerešno, dok su 3 meča pripala Radničkom. Međutim, jedino ubedljivo bilo je u plej-ofu pretprošle godine, kada su Nišlije slavile sa 5:1.

Nakon ovog vikenda domaći šampionat se neće igrati dve nedelje, jer su na programu utakmice reprezentacije.

Ulaznice za meč Radničkog i Radnika mogu se kupiti na biletarnici hale “Čair” u petak i subotu od 10 do 18 sati, dok će 2 sata pred meč one biti puštene u prodaju i na biletarnici na istočnoj strani stadiona. Karte za južnu tribinu su 150 dinara, zapadnu i istočnu 300, dok je ulaz u ložu 1.500.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • gari

    22:51 // 26. 8. 2017.

    Kakav bre derbi, nerešeno "ko vrata", burazerski derbi ... Radnički je provincijski klub, od njih se ništa neočekuje. Ajmo narode RASPRODAJA !!!!!! Kakve pare iz gradskog budzeta, kuš bre !!!!!!!!!!

  • Aperkat

    17:30 // 25. 8. 2017.

    "Derbi", ha,ha,ha!Radnicki,icepi gi svi.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: