Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:14, 1. 6. 2021.

Konačno podeljen novac za sport niškim klubovima - nekima i do 10 puta manje novca

radnički Tek se očekuju reakcije klubova; foto: Vanja Keser/JV

Punih 5 meseci niški sportski klubovi funkcionišu bez novca iz budžeta Grada, a konačno je, odlukom Veća od 27. maja raspoređen novac namenjen za finansiranje sporta u Nišu. Upola manji budžet "osetili su na koži" skoro svi, ponajviše Fudbalski klub Radnički, rukometaši Železničara i Odbojkaški klub Niš, dok se uvećanju raduju košarkašice Studenta. Zanimljivo je da je više novca iz budžeta dobio Košarkaši klub Fer-plej koji je ranije najavio "selidbu" u Suboticu.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Negativni komentari:
  • Objektivni posmatrač

    16:51 // 1. 6. 2021.

    Dragana Sotirovski nije kadra da bude gradonačelnica. Mnogo je propusta, sujete, mnogo se greši u organizaciji. Sve se nešto štedi, a novac iz budžeta treba da se ulaže. Zašto se nema novih gradilišta? Zašto nema novih projekata? Sad je i sport ugrozila. Najgori kadrovi su načelnici u gradskim upravama. Moj skroman predlog je da se hitno za gradonačelnika izabere Zvezdan Milovanović, naš Nišlija!

    • Mile komsija

      18:15 // 1. 6. 2021.

      Bas me nasmeja, pa on i brat keramicara iz Krusevca i vode ovaj raspali grad, a ne gospoja ikebana, njeno je da bude doterana i uvek dostupna, kada se pozeli onom pomenutom keramicaru, sto voli klecece novinarke...

    • tony

      08:42 // 2. 6. 2021.

      ...niko iz SNS nije kadar da bude gradonačelnik, za ovih 10 godina su dokazali da su svi nesposobni da vode grad kao što je Niš, jedino rešenje je da se kompletno svi iz SNS najure sa vlasti jer 10 godina uništavaju ovaj grad radi svojih ličnih interesa

  • Markony

    14:38 // 1. 6. 2021.

    Uzas,upropastili ste spotr u gradu u olimpijskog godini.....
    Drzava pomaze sport u svim gradovima a vi ga gasite.......

  • Sale

    13:10 // 3. 6. 2021.

    Neka idu sportski klubovi u privatne ruke nema više druže Tito, zasto narod da izdvaja novac to nema nigde u svetu!

    • sedi jedan

      18:46 // 3. 6. 2021.

      Ali prvo da prodaju blizance czv i part, pijavice budžeta RS. Znaš li ti braco moj da jedan igrač czv (koga isto mi plaćamo) košta kao sav novac izdvojen iz budžeta za sport u Niš-u. Ne, ne, bolje je da nam se deca alkoholišu na kej-u, neka se drogiraju, tuku po raznim bircuzima, umesto da treniraju fudbal, rukomet... Napre dno nema šta.

  • Saša

    13:14 // 3. 6. 2021.

    U pravu je Sotirovska ko hoće da kupi stadion molim lepo uplatite gradu novac za zemljište i stadion i vodite klub i da prestanete više da tražite narodni novac!

  • Jovan

    14:57 // 1. 6. 2021.

    Kako i kojim imenom i ( pridevom uz to) nazvati i konačno uništenje košarke u Nišu ??? KOme to toliko smetaju nekadašnji Ergonom i Konstantin kao njegov sledbenik. Zar je potrebno uništiti nešto tako da bi se otarasili nekih ljudi, koji nisu hteli sami da odu!Ukinuti onda i Regionalni košarkaški savez sa sedištem u Nišu, za beton ligu i takmičenja pionira nam više nije uopšte potreban !

    • Košarka

      18:14 // 1. 6. 2021.

      Govorimo o Parliću očigledno. Klub od kad je on bio se postepeno guši i to je to. Sramota da Fer play proda mesto u ligi i dobije pare. To nije normalno.

  • Fer play Zanimljivo

    16:56 // 1. 6. 2021.

    Pa zanimljivo, ovde vlada deviza ko ima njemu daj više fer playl koliko se ja sećam ima školu stranog jezika .

  • Sojic

    17:33 // 1. 6. 2021.

    Novac naravno najvise dobili privatni takozvani klubovi u vlasnistvu nazadnjacko mafijaske bande

  • KOVID20

    20:17 // 1. 6. 2021.

    Fer play je proglašen za klub od značaja za grad Niš, dobio je sredstva, a sva prava i obaveze preneli su na KK Spartak iz Subotice, dok se, recimo RK Zelezničar ne ubraja u tako "značajne" klubove, i pitanje je dana kada će biti ugašen. Baš me interesuje kako i gde će završiti stedstva opredeljena KK Fer play. Molim JV da ovu gimnastiku isprate do kraja. Niš više nije sportski grad. Jad i čemer..

    • Košarkaša

      22:39 // 1. 6. 2021.

      Namerno je to urađeno. Klub je prodat pre više meseci. Sada će više novca Dragan Đorđević da da Koski svom pajtosu iako su jedva opstali u ligi ili Zvonku doživotnom sve i sva u Studentu. Sramota više... Radulovicevom klubu, koji je inače nas selektor, ni dinar... zovite vecnika da da objašnjenje

  • Markoni

    16:23 // 1. 6. 2021.

    Cist primer da smo najveca sila u evropi a mozda i u svetu, da smo prvi po svemu i svacemu kad pustite tv, ali ovo je stvarnost i polako ali sigurno ako se nastavi da nas vode nepismeni i poslusnici bez imena i prezimena i bez svojeg ja, ostace grad bez sporta pa cemo svi da idemo za stranku da lepimo bandere pred izbore - to ce biti sport..

  • Zlatko

    23:57 // 2. 6. 2021.

    Sotirovski - ubica niskog sporta! Ostace upamcena!

  • Stevke

    08:45 // 2. 6. 2021.

    Dragana Sotirovski je unakazila niski sport. Pravicete vi naprednjaci Bulatovica i Perisica od blata. Čak je i Banana mala maca za ovu gospodju. Sramna odluka da se niskom sportu skine toliko novca a rasipanje po kafanama na sve strane kao da ne znamo sta se radi.

    • ss

      14:28 // 2. 6. 2021.

      Ko stalno forsira okk"Junior" čiji je direktor-vlasnik Tomislav Simić koji je ženu zaposlio u sportskom savezu Niša i odatle crpe sredstva za sebe,zašto da on tu.klub dobije skoro milion i više dinara a ekipa se takmiči u predzadnjem sistemu takmičenja a on kai i njegov klub nije napravio nijednog igrača kao i izmislio školu košarke gde drpa članarinu od male dece a dobija školske sale džabe dokle

  • Roki

    16:51 // 1. 6. 2021.

    Ugasite svetla sportu u Nisu!!!!!

  • tony

    22:25 // 1. 6. 2021.

    ...vreme je da Templarka podnese ostavku, nije ona sposobna da vodi grad kao što je Niš, a vreme je i da SNS bude najuren sa vlasti jer za 10 godina na vlasti nisu uradili ništa dobro u gradu

    • Mony

      07:27 // 2. 6. 2021.

      @tony - nije templarka ni postavljena da vodi Grad. Zna se zbog čega je postavljena, a ni ostavku ne može da da kad ona hoće.Nije valjda da si očekivao od prethodnih garnitura i od ove da učine nešto dobro za Grad? Svi oni su zajahali radi ličnog interesa, kvadrata stanova, apartmana, evrića, besplatnog krkanja i punih džepova.Zabole njih za Niš.Prodali Jugoistok, aerodrom, Knez selo i sve drugo.

  • Posmatrac

    23:32 // 1. 6. 2021.

    Ne daj Boze da JV spoemene pojedinačne sportove. Sve uradis kako treba, budeš najbolji u svim konkurencijama i oni ti smanje budžet za više od 60%!
    Srmota!!!

  • Razbibriga

    20:38 // 3. 6. 2021.

    Hvala sto niste objavili moj komentar !

  • Gari

    13:44 // 7. 6. 2021.

    NOVAC NIJE PODELJEN, SER SE NEKO ŽALIO NA RASPODELU(najverovatnije, klubovi koji su "skraćeni" za pare. Da se ja pitam Radnički bi dobio NULA(0), jer nezaslužuju ni toliko)!!!
    A tzv. gradonačelnik, nema blage veze sa sportom, još je i formirala(izabrala) komisiju za raspodelu sredstava(ni oni joj nisu odgovarali) još napada čoveka koji je na nivou grada za sport, i sa raspodelom para nema veze

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: