Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

21:43, 24. 12. 2011.

| Sport

Konstantin i dalje lider Prve B lige

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
kk konstantin, zagrevanje

Košarkaši Konstantina pobedili su Vojvodinu rezultatom 79:73 (16:13, 12:18, 26:25, 25:17) u 12. kolu Prve B lige i time zadržali prvu poziciju na tabeli.

Šesti trijumf u nizu niških košarkaša ostavio je ovaj tim na liderskom mestu Prve B lige i posle 12. kola. Konstantin je odlično počeo utakmicu, vodio je i 12:3 u petom minutu, ali gosti su pokazali da u Niš nisu došli sa belom zastavom. U 7. minutu Konstanin je vodio sa 16:8, ali su gosti do kraja prve četvrtine sačuvali svoj koš i dali 5 poena. U drugoj četvrtini gosti su nastavili sa dobrim napadima, dok su domaći dosta grešili i Vojvodina je preokrenula na 18:16. Niški tim je uspeo da izjednači u sledećem napadu, jednom i povede, ali su Novosađani potpuno okrenuli rezultat i vodili sa 31:24. Do kraja poluvremena Konstantin je smanjio vođstvo trojkom Đorđevića i jednim slobodnim bacanjem Trailovića.

Treća ćetvrtina je donela najneizvesniju borbu i najviše poena u toku jednog dela igre. Oba tima su pokušavala da drže konce u svojim rukama, ali se u finiš ušlo sa vođstvom Vojvodine od 56:54. Početak poslednjeg dela igre doneo je nastavak izjednačene borbe, ali poslednje vođstvo Vojvodina je imala 5 minuta pre kraja meča kada je trojkom Skoka povela sa 64:63. Niški košarkaši nisu dozvolili da pretrpe treći poraz na svom terenu ove sezone i u finiš su ušli koncentrisano i poenima Veličkovića, Gudžića i Đorđevića osigurao prvo mesto.

Najefikasniji u niškom timu bio je Đorđević sa 26 poena, dok je Veličković postigao 13, a Vitković i Gudžić po 10. U ekipi Vojvodine Živanović je postigao 16 poena, Grubor 14.

Poslednje kolo 2011. godine je na programu već u sredu, 28. decembra kada Konstantin gostuje ekipi Mladosti u Čačku. Nakon toga sledi pauza u prvenstvu, a nastavak je zakazan za 21. januar 2012. godine.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Djoka

    21:23 // 25. 12. 2011.

    Tako je bre

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: