Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

19:41, 26. 11. 2016.

| Sport

Konstantin i dalje na dnu - i Borac slavio u Nišu

Autor:Aleksandar NikolićIzvor:Južne vesti
Najbolja partija Nišlija ove sezone nije bila dovoljna za trijumf; foto: Vanja Keser

Dobra igra u tri četvrtine nije bila dovoljna da košarkaši niškog Konstantina zabeleže prvi ovosezonski trijumf. Ogromni pad u poslednjih 10 minuta iskoristio je čačanski Borac i naneo Nišlijama i osmi poraz - 90:79.

Konstantin je utakmicu počeo jako loše. Prve poene Nišlije su postigle posle tri i po minuta igre, nisu ni gosti briljirali, ali su zahvaljujući Žigeranoviću na polovini prve deonice vodili sa 6:2.

Posle neefikasnog početka, rasplamsala se borba na parketu, a Borac je zahvaljujući raspoloženom bekovskom paru Mićić Radonjić, koji je postigao zajedno 16 poena u prvoj deonici, posle prve četvrtine vodio sa 24:20. 

Na krilima Rendala niški tim je odlično otvorio drugi kvartal i serijom od 7:0 prešao u vođstvo. Nastavio je američki plejmejker da prodorima "rešava" odbranu Čačana, pa je za 4 minute igre u drugom periodu Konstanin serijom od 17:1 stekao dvocifrenu prednost - 37:25.

Niški tim je igrao odlično u odbrani, ali to nije na adekvatan način uspeo da valorizuje. Brzopletim rešenjima u napadu i ishitrenim šutevima dozvolili su gostima da zaostatak smanje na jednocifren broj poena, pa je posle 20 minuta košarke niški tim vodio 41:33.

Agresivnom odbranom na Rendalu, Borac je na startu drugog poluvremena izbacio Konstantin iz ritma i u 26. minutu utakmice preokrenuo na 53:52. No, i Nišlije su imale odgovor, zaigrale su u finišu treće četvrtine agresivnije u odbrani, Živković je odlično kontrolisao defanzivni skok, Anđelković delovao inteligentno u fazi napada, pa je niški tim serijom 8:0 "pobegao" na 60:53.

Poslednju reč u trećem kvartalu imali su gosti, koji su trojkom Mićića i sa 5 poena Todorović do kraja ovog perioda izjednačili, pa se u poslednjih 10 minuta košarke ušlo sa nerešenim rezultatom 60:60.

Zahvaljujući brzom izlasku iz bonusa u poslednjoj deonici, ishitrenim šutevima i promašenim otvorenim šutevima niški tim je sve ono što je gradio u prve tri četvrtine, prosuo u poslednjoj. Čačani su to vešto iskoristili i preko Todorovića i Mićića na kraju došli do ubedljivog trijumfa - 90:79.

Osmim porazom u sezoni Nišlije se i dalje nalaze na začelju tabele, dok je čačanskom timu ovo treći trijumf.

U narednom kolu niški tim gostuje Spartaku u Subotici.

KONSTANTIN - BORAC 79:90 (20:24, 21:9, 19:27, 19:30)

Hala: Osnovna škola “Dušan Radović”, Niš

Sudije: Aleksandar Glišić, Časlav Čukalović, Marko Strika (Beograd)

Konstantin: Dojčinović, Šišić 13 (8sk), Anđelković 8, Stojanović, Mladenović, Rendal 29 (6sk), La. Živković 5, Simović, Bogavac 12, Stanković, Milojević, Lu. Živković 12 (7sk)

Borac: Čarapić 1, Mitrović, Ćirić, Radovanović 11, Žigeranović 15, Marković, Radonjić 12 (6sk), A. Todorović, Radović, Mićić 29 (7sk), Đoković 1, N. Todorović 21

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Blackburn

    17:59 // 27. 11. 2016.

    Uprava-OSTAVKE,pod hitno!Politicari,unististe kosarku,ko i rukomet i vaterpolo!

  • llahor

    05:57 // 27. 11. 2016.

    Bruka

  • lahor

    05:36 // 27. 11. 2016.

    Boce bolje

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: