Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:08, 29. 1. 2017.

| Sport

Konstantin ipak poražan posle produžetaka

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Konstantin košarkaški klub
Svi košarkaši Konstantina osim Simovića i Stankovića dobili su šansu; Foto: Arhiva JV / Vanja Keser

U prepunoj sali Osnovne škole “Dušan Radović” u Nišu košarkaši Konstantina pokazali su kvalitet i borbenost u utakmici protiv Metalca iz Valjeva, koju su ipak izgubili posle produžetaka, sa 80:83, po četvrtinama 19:15, 11:14, 28:21, 17:25, 5:8.

Najbolji pojedinac bio je Marko Jošilo iz Metalca sa dabl-dabl učinkom od 22 poena i 10 skokova. U domaćem timu najefikasniji je bio Dušan Šišić, koji je ubacio 17 poena, ali je najveći indeks korisnosti imao Lazar Živković zbog 12 skokova i 1 asistencije uz 15 poena.

Dobro su niški košarkaši otvorili meč i u 8. minutu sa dve trojke centra Šišića došli do prednosti koju su koliko-toliko sačuvali do kraja deonice. Međutim, serija gostiju od 10:0 gostiju sredinom drugog perioda je preokrenula rezultat, nakon čega su oba tima zaigrala čvršću odbranu. Zatim su Antić pogotkom za 3 i Živković za 2 poena osigurali Konstantinu da na pauzu ode sa minimalnom prednošću od 30:29.

Čitavih 6 minuta Metalac je bio bez poena iz igre, ali učestali prekršaji Nišlija omogućili su im da pomoću slobodnih bacanja ne ostanu potpuno bez šanse u nastavku.

Sa druge strane, Antić, Bronson i Rendal su pogađali sa svih pozicija. Gosti su “post” prekinuli sa 3 vezane trojke i došli na samo 3 poena zaostatka. U nastavku se igralo koš za koš, a pogodak Luke Živkovića doneo je +8 za kraj 3. kvartala.

Niški košarkaši su čuvali prednost od nekoliko poena tokom gotovo cele četvrtine, ali u poslednja dva minuta napravili su niz prekršaja, a pogodili samo jednom. Aleksandar Vasić je izjednačio na 75:75, nakon čega je trener domaćih Ivan Simić sazvao tajm-aut. Poverenje je poklonjeno Rendalu koji je ipak promašio, pa je meč ušao u produžetak.

Timovi su bili izjednačeni i u nastavku, a Konstantin je vodio sve do poslednjeg minuta. Međutim, pogodak Jošila i faul Živkovića koji je doneo 2 slobodna bacanja Metalcu, postavili su konačnih 80:83.

Rendal je pokušao da još jednom produži meč šutom za 3 u poslednjim sekundama, ali je i to promašio.

Do kraja prvenstva ostalo je još 11 utakmica, pa je još rano da se govori o ispadanju, ali samo 1 pobeda ne uliva mnogo nade. Konstantin je pretposlednji, a u sledećem kolu imaće veliki izazov na gostovanju prvoplasiranom Vršcu.


Konstantin - Metalac 80:83 (19:15,11:14,28:21,17:25,5:8)

OŠ Dušan Radović, Niš

Sudije: Dragan Nešković, Aleksandar Milojević i Stevan Krstić

Konstantin: Dojčinović 2 (1sk, 1as), Gaćinović 2, Šišić 17 (6sk), Anđelković 1 (2sk, 2as), Stojanović (3sk), Antić 13 (3sk, 4as), Rendal 11 (4sk, 8as), Lazar Živković 8 (3sk, 3as), Simović, Stanković, Luka Živković 15 (12sk, 1as), Bronson 11 (2sk, 1as)

Metalac: Radojević (1sk), Jelić, Janković 7 (4sk, 2as), Šarenac, Đukanović 10 (4sk, 2as), Vasić19 (3sk, 6as), Jošilo 22 (10sk, 2as), Milutinović, Đuković 4 (7sk), Bogdanović, Ostojić 4 (1sk), Hukić 17 (4sk)

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: