Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:36, 26. 3. 2017.

| Sport

Konstantin konačno zaigrao, pobeđen Spartak u "Čairu"

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Kosarka
Mlađi igrači su iskoristili šansu, a odbrana je odlično funkcionisala; foto: Vanja Keser

Očajna igra favorizovanog Spartaka iz Subotice, naspram košarkaša niškog Konstantina koji su njihovo loše veče maksimalno iskoristili i, predvođeni Slavišom Bogavcem i Jovanom Antićem, u hali “Čair” uspeli da dođu do druge pobede u sezoni rezultatom 88:80.

Pre početka meča, šanse Nišlija da pobede su se merile promilima, s obzirom na to da Spartak cele sezone igra na vrhunskom nivou, nalaze se na 4. mestu Košarkaške lige i jedan su od ozbiljnijih kandidata za ulazak u Superligu. Sa druge strane, za Konstantinom je očajna sezona u kojoj su uspeli da pobede samo jednom, odavno nemaju šanse za opstanak u ligi i izgubili su gotovo sve iskusne igrače.

Međutim, veliki pritisak pod kojim su igrali Subotičani doveo je do mnogo grešaka, dok su se Nišlije odlično snašle u toj situaciji i odmah povele. Jovan Antić je trojkom zatvorio prvu četvrtinu i otvorio drugu, zbog čega su niški košarkaši napravili dobru prednost, ali su onda počele da se nižu njihove greške, koje je Spartak iskoristio i na poluvreme otišao sa minimalnom prednošću.

U trećem delu se Antić nije previše bavio šutom, ali je njegovo mesto zauzeo Slaviša Bogavac, a i forsirali su domaći mlađe igrače da pokušaju da pogode sa polu distance, što su oni, s obzirom na neiskustvo u ovako teškim utakmicama, dobro iskoristili.

U poslednjem delu, u koji su timovi ušli sa izjednačenim rezultatom, veći problem Nišlijama napravile su lične greška Jovana Anđelkovića i Bogavca, koji su zbog toga morali da napuste igru, nego protivnici. Ipak, Antić je ponovo počeo da pogađa trojke u pravom trenutku, a i veliki broj ukradenih lopti pomogao je Konstantinu da napravi najveće iznenađenje kola.

Nišlije su u ovom pohodu predvodili njihovi jedini iskusni igrači Jovan Antić i Slaviša Bogavac, koji su dali više od pola ukupnih poena Konstantina i, prema rečima vidno potresenog trenera Spartaka Dušana Alimpijevića, pokazali da su klasa za sve igrače u ovom takmičenju.

Sa druge strane, trener domaćih Ivan Simić bio je veoma zadovoljan i naglasio da su sada, nakon dužeg vremena dobro trenirali tokom nedelje, iako u poslednje vreme 5 na 5 odigraju samo na utakmicama.

Sve što smo danas pokazali, tu borbenost i želju, mislim da je zasluženo. Ja sam nakon svih ovih otpuštanja igrača rekao da ćemo se iz utakmice u utakmicu boriti i da igramo sa svima koliko god možemo, jer mislim da ovim mladim momcima svaka pobeda mnogo znači, meni kao treneru takođe. Večeras smo igrali i iznad svojih mogućnosti - kaže Simić.

Do kraja takmičenja ostalo je još 4 kola koja će se igrati svaka 4 dana, a preostali protivnici Konstantina su klubovi iz donjeg dela tabele.

Košarkaška liga Srbije, 22. kolo: Konstantin - Spartak 88:80 (24:18, 20:27, 16:15, 28:20)

Hala: Čair, Niš

Gledalaca: 100

Sudije: Dragan Nešković, Saša Marić i Ivan Stefanović

Konstantin: Dojčinović13 (2sk), Milojević 7 (5sk, 2as), Kostić, Mitrović 1sk, Anđelković 4 (4sk, 2as), Stojanović 12 (8sk, 2as), Antić 23 (5sk), Milojković, Simović 7 (4sk, 1as), Bogavac 27 (7sk, 3as), Rilak

Spartak: Matić 13 (1sk), Jovišić 8 (4sk, 2as), Ljubenković 4 (5sk, 2as), Hristov 9 (3sk, 2as), Prija 6 (8sk), Nikolić 19 (5sk, 2as), Tresač 4 (3sk, 4as), Miščević 9 (1sk), Lučić 1sk, Kuridža, Andrejević 8 (2sk)

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: