Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

21:35, 12. 12. 2015.

| Sport

Konstantin na Kupu Radivoja Koraća

Autor:Aleksandar NikolićIzvor:Južne vesti
kk-konstantin.jpg
Šestom pobedom u nizu obezbeđen Kup Koraća; foto: Vanja Keser

Pobedom u Kraljevu protiv Sloge rezultatom 75:71 košarkaši niškog Konstantina ostvarili su 6. trijumf u nizu i drugi put zaredom biće učesnici finalnog turnira Kupa Radivoja Koraća koji će februara biti održan u Nišu.

Rezultatska klackalica prodefilovala je kroz veći deo prve deonice. Ekipe su se smenjivale u vođstvu, a prvu osetniju prednost stekli su domaći košarkaši u 9. minutu (21:17). Najzaslužniji za dobro otvaranje utakmice Kraljevčana bili su Matović i Trtić.

Nišlije su letargično ušle u meč, odbrana je bila mekana za niške standarde, a tačku na prvu četvrtinu stavio je Vorkapić iz Sloge postigavši koš uz zvuk sirene sa gotovo pola terena – 24:17.

DSC-8349 foto: Vanja Keser

U drugih 10 minuta Konstantin je ušao dosta snažnije. Agilnost u odbrani i inspirisanost Danila Tasića u napadu najavili su bolje minute niške ekipe u nastavku.

Nakon vođstva Sloge od 25:17, serijom od 9:0 Nišlije prelaze u vođstvo, a efektno zakucavanje Strahinje Stojačića utišalo je bučnu publiku u kraljevačkoj Hali sportova.

Izabranici Marka Cvetkovića su u drugom kvartalu bili poput kaznene ekspedicije. Na oba kraja terena bili su potpuno dominantni. U odbrani pokretljivi, u napadu maštoviti, za ubedljivu prednost na poluvremenu od 42:31. Stojačić je „kao od šale“ probijao prvu linije odbrane, lopta je poput osice zujala u napadu, a atomska defanziva svela je napad Kraljevčana na samo sedam poena u drugoj četvrtini.


Sloga je bolje počela u nastavku. Serijom od 10:2 (44:40) brzo su uhvatili rezultatski priključak, a niški košarkaši nisu bili na nivou igre iz druge četvrtine. Zatajila je kreativnost u napadu, a ponestala su defanzivna rešenja za igru „1 na 1“ Sloge.

Četiri poena Tasića i koš Gudžića odbijaju zahuhtali nalet Sloge i u 28. minutu vraćaju Konstantinu dvocifrenu zalihu – 52:42.

Usledila je zatim akcija za košarkaše špice i magazine – Đorđević je monstruoznom rampom sprečio zakucavanje Simovića u kontri, da bi isti igrač asistencijom preko celog terena omogućio Gudžiću polaganje na drugi obruč.

I na kraju treće četvrtine košarkaši Sloge pogodili su trojku, ovog puta Simović, pa je pred poslednjih deset minuta Konstantin vodio 56:50.

Preko Matovića i Simovića Kraljevčani početkom poslednjeg kvartala prilaze na samo dva poena zaostatka a osim koša Gudžića uz dodatno slobodno bacanje Konstantinov napad je ponovo delovao usporeno i bezidejno.

DSC-8280 foto: Vanja Keser

Trojkom Simovića domaći košarkaši poveli su u 34. minutu (59:58), ali Gudžić odmah u narednom napadu vraća u istom stilu. Spojili su u tim trenucima Cvetkovićevi puleni nekoliko kvalitetnih odbrana, Stojačić je u napadu poentirao iz odbojke, Gudžić efektno zakucao u kontri, pa je na četiri i po minuta do kraja Konstantin na svom kontu imao pristojnih +6 – 65:59.

Čvrstina u odbrani niškog tima dobila je optimalnu dimenziju, ali je brzopletost Gudžića u napadu i „jeftin“ faul Vitkovića ostavio kraljevački tim u poslednjih 60 sekundi utakmice (71:68).

Centralna figura poslednjeg minuta utakmice u Kraljevu bio je centar Nišlija Goran Ostojić. Dva puta je bio najbolji na ofanzivnom skoku, promašio polaganje, iznudio faul, bio neprecizan oba puta sa linije slobodnih bacanja. Sloga je imala napad za izjednačenje, a upravo je Ostojić odigrao odličnu odbranu na šuteru rivala i naterao ga na promašaj za tri poena.

Utakmica je ušla u penal završnicu, a mirne ruke sa linije slobodnih bacanja bili su Stojačić i Ostojić.

Desetim trijumfom u ovoj sezoni, uz dva poraza, niški tim se učvrstio na drugom mestu na tabeli, iza FMP-a, koji ima poraz manje.

SLOGA – KONSTANTIN 71:75 (24:17, 7:25, 19:14, 21:19)

SLOGA: Vuksanović 2, Vorkapić 9, Trtić 10, Matović 14 (7sk), Stanisavljević, Gudžulić, Simeunović 5, Vuletić 12, Todorović, Simović 14 (5sk), Nešović, Kostić

KONSTANTIN: Veličković 5, Babović 2, Đorđević 4, Mladenović, Vitković 2, Stojačić 12 (9sk), Ostojić 11 (6sk), Tasić 17 (6sk), Savić 5 (7sk), Stojanović, Stanković, Gudžić 13

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Sale Jatak

    10:25 // 13. 12. 2015.

    Svaka cast. Ljudi zasluzuju da imaju mnogo vise publike, igraju dobro i utakmice su zanimljive i cesto neizvesne a i nasi su. Isto je i sa "OK Nis" i nije ni skupo, nekad i besplatno al poseta slaba. Ako pocnete sad da ih gledate mozda na tom kupu nece biti toliko manje domacih navijaca od dodjosa koji navijaju za Titove beogradske blizance.

  • ГоранЧе

    02:03 // 13. 12. 2015.

    Бога ми, овог пута било је и среће. Колико сте добри толико сте и неозбиљни. Данас сте ладно одиграли пола утакмице на леру. Може вам се, а?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Iako je bilo tvrdo
probijeno brdo.
Probiće i rokove
uz cenovne skokove .

Tvrdo čitalac

Tekst: Probijeno brdo kod budućeg niškog bulevara, kraj radova do juna

Pronađite nas na: