Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

00:18, 2. 12. 2013.

| Sport

Konstantin pobedio posle trilera

Autor:Aleksandar NikolićIzvor:Južne vesti
490x370-490x370-kosarkasi-konstantina.jpg

Košarkaši niškog Konstantina pobedili su u uzbudljivoj završnici ekipu Meridiane rezultatom 77:75 (18:18,17:20,18:18,24:19).

Meč u okviru desetog kola Košarkaške lige Srbije odigran je u sali Osnovne škole "Dušan Radović" pred oko 500 gledalaca.

U utakmici u kojoj je pobednik rešen u poslednjim sekunadama mirnije živce i "mekšu" ruku imali su igraci domaceg tima. Na nacin na koji su pre dve sedmice ispustili pobedu na domacem terenu protiv ekipe Vršca, ovog vikenda su bodovi ostali u Nišu. Ekipa Meridiane je imala rezultatsku prednost skoro ceo mec, a onda u finišu izabranici Marka Cvetkovića stižu i prestižu goste iz Novog Sada.

Najefikasniji u redovima domacih bili je Petar Despotović sa 19 poena (5 ubacenih trojki), Nemanja Barać je dodao 14, a Nemanja Todorović 13. Kod gostiju najraspoloženiji za igru bili su Savić sa 18, Stanojević sa 17 i Ðurović sa 12 postignutih poena.

Obe ekipe mec su otvorile u mirnijem ritmu. Poziciona igra ispod oba obruca uslovila je rezultatski pocetak meca. Serija gostiju od 5:0 sredinom prve deonice naterala je stratega domacih na tajm-aut, posle kojeg su gosti pokušali da zonom zbune Nišlije, koji su šutevima spolja uspeli da je razbiju i uhvate rezultatski prikljucak - 18:18.

I u drugoj cetvrtini nastavilo se istim tempom. U vecem delu ovog kvartala Konstantin je imao šuterski jako loš ucinak, prouzrokovan lošom organizacijom igre u napadu i ishitrenim rešenjima. Sa druge strane, gosti su odlicnom dozom smirenošcu lako pronalazili put do koša i postepeno, iz minuta u minut, povecavali prednost. Pokušavao je Marko Cvetković stalnim izmenama da pronade željenu petorku, što mu je pred kraj poluvremena i uspelo.

Preko Nemanje Baraća Konstantin "prilazi" na podnošljivih dva poena zaostatka - 47:49.

U nastavak meca ekipe su ušle mnogo energicnije. U igri sa dosta trcanja i dobrom tranzicijom bolje su se snašli gosti, koji na startu trece cetvrtine "beže" na -7 (42:49). I šuteri su namestili nišane, pa su u jednom trenutku "pljuštale" trojke na sve strane.

Konstantin je gostima non-stop "disao za vrat", ali nikako nisu uspevali da konce igre preuzmu u svoje ruke, jer su na svaki poen domacih gosti imali odgovor, pre svega preko Savica i Stanojevica, koji su na ovom mecu zajedno ubacili 8 trojki. Pretio je Konstantin dalekometnim paljbama raspoloženog Despotovića, ali gosti nisu ispuštali prednost. U takvom tonu igrala se cela treca i uvodni deo četvrte četvrtine, a onda je usledila uzbudljiva završnica.

Sredinom poslednje deonice sa 6 vezanih poena Danila Tasića Konstantin poravnjava rezultat, stice minimalnu prednost, i najavljuje da ce u ovom mecu Nišlije imati poslednju rec. Njemu su se prikljucili Ðordevic, i ko drugi nego Despotović i poenima van linije 6.75 u 38. minutu vode Konstantin na u ovom mecu "ogromnih" +7 (76:69).

Ali posle još jedne trojke Stanojevica neumorni gosti prilaze na 77:72. Pokušali su gosti zonskim presingom da zbune Nišlije, koji su odlicno preneli loptu i umesto da Ðurđević polaganjem stavi tacku na ovaj mec, usledila je rampa Jovišica i napad u kome je drama dostigla svoj vrhunac. Pri šutu za 3 poena Ðordevic je faulirao Zarica i poslao ga na liniju slobodnih bacanja. On je pogodio 2 penala, treci namerno promašio, sam pokupio skok u napadu, dodao loptu Savicu kojeg pri šutu za 3 i izjednacenje faulirao Barać.

Savić je mogao da svoj tim odvede u produžetak, ali mu je zadrhtala ruka, i pogodivši samo jedno slobodno bacanje postavio konacan rezultat u ovom mecu - 77:75.

U narednom kolu Konstantin gostuje u Kruševcu ekipi Napretka, a Meridiana na svom terenu docekuje Metalac.

KONSTANTIN - MERIDIANA 77:75 (18:18,17:20,18:18,24:19)

KONSTANTIN : Despotović 19, Barać 14, Todorović 13, Tasić 9, Ðorđević 7, Stojačić 7, Ðurdević 4, Ostojić 2, Vitković 2, Ristić, Trailović.

MERIDIANA : Savić 18, Stanojević 17, Ðurović 12, Ðordević 7, Jovišić 6, Zarić 5, Kovačević 5, S. Matić 3, Buha 2, Turanjanin, Dragaš, V. Matić.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • bivša košarkašica

    11:49 // 2. 12. 2013.

    Dobro da je Konstantin pobedio!!! utakmica za zaborav, ne dobija se utakmica samo sa šutem za 3 poena, kao da im je zabranjeno da se približe košu.. pokazali su ovi momci da mogu bolje..

  • ГоранЧе

    10:44 // 2. 12. 2013.

    Браво момци,била је ово јако важна победа у којој су пресудле Пецине тројке.Он полако израста у лидера овог тима што је врло битно за наставк сезоне.Посебне похвале за Бакија,Фурија,Тодора и Ђурђевића

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: