Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

00:27, 15. 12. 2013.

| Sport

Konstantin porazom od OKK ostao bez Kupa Koraća

Autor:Aleksandar NikolićIzvor:Južne vesti
490x370-kosarka-konstantin-nis.jpg
Foto: Vanja Keser

Košarkaši niškog Konstantina ubedljivo su poraženi na gostovanju u Beogradu od ekipe OKK rezultatom 89:63 (18:16, 14:20, 22:12, 35:15) u 13. kolu Košarkaške lige Srbije

Najefikasniji u redovima Nišlija bili su Danilo Tasić  sa 13, Vladimir Đorđević sa 12 i Strahinja Stojačić sa 10 poena. Kod gostiju Bojan Radetić ubacio je 22 poena (6 trojki), Filip Šepa 16, a Luka Drča 14.

Ovaj poraz skupo će koštati niške košarkaše jer je ovo bio direktan duel za četvrto mesto na mesto na tabeli i poslednjeg učesnika Kupa Radivoja Koraća.

Konstantin je još jednom ove sezone odigrao dva različita poluvremena. U prvom su delovali dobro i na odmor otišli sa prednošću od 4 poena (32:36), dok su u drugom odigrali katastrofalno loše i taj period igre izgubili sa neverovatnih 30 poena razlike. Pored ovog podatka, uzroke poraza možda treba tražiti i u šutu za 3 poena, budući da su niški košarkaši ubacili 6, dok su domaći ubacili 14 trojki.

Košarkaši OKK bolji su otvorili meč, i tokom cele prve deonice bili u prednosti, koja se kretala od 2 do 4 poena razlike, pa je posle prvih deset minuta na semaforu stajalo 18:16 u korist domaćina. Serijom od 4:0 na startu drugog kvartala Konstatin prelazi u vođstvo, nakon čega sledi period igre gde su se ekipe stalno smenjivale u vođstvu. Rezultatska klackalica obeležila je veći deo druge četvrtine do pred odlazak na odmor., kada Danilo Tasić sa 4 vezana poena donosi Nišlijama prednost od 4 poena razlike i postavlja konačan rezultat prvog poluvremena - 32:36.

Već na početku treće četvrtine mogao se naslutiti epilog. U prvih 4 minuta domaći serijom od 10:0 prelaze u vođstvo, koje do kraja nisu ispuštali. Namestili su Beogradjani nišane na poluvremenu, i pre svega šutevima za 3 poena (5 trojki u ovom periodu) postepeno povećavali prednost, koja je u 26. minutu prvi put bila dvocifrena (48:38). Nisu se predavale uporne Nišlije, i konstantno pokušavale da se rezultatski približe, ali je na svaki postignut koš, OKK imao odgovor. Držali su se gosti za slamku spasa do 35. minuta, kada je usledila furiozna serija domaćina od 20:3, kojom je slomljen otpor gostiju, i ostvarena pobeda vredna plasmana na završnicu domaćeg Kupa - 89:63.

Meč 13. kola Košarkaške lige Srbije odigran je u hali SC Šumice pred oko 450 gledalaca.

U narednom 14. kolu Konstantin gostuje ekipi FMP-a, a OKK Beograd dočekuje ekipu Metalca.
Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • ГоранЧе

    23:15 // 16. 12. 2013.

    Да је КОНС имао 5 део подршке и пара које има РАДН,например,сада би био на првом месту а утакмица У БГ не би имала ту важност.
    Има ли шта лакше него константно тражити кривицу у другима?

  • Real Sa Nisave

    19:37 // 16. 12. 2013.

    Znate dobro zasto je ovoliko komentara. Nema potrebe da se pravite ludi. Pogotovo sad je finale kupa u Nis izgubilo bilo kakav smisao.

  • ГоранЧе

    22:39 // 15. 12. 2013.

    У вестима о КОНС до сада је било око 1.5 коментар у просеку а сада избисмо на 8.О чему то говори и ко су новопридошли љубитељи нишке кошарке?

    • Johny

      11:52 // 16. 12. 2013.

      Tacno tako Gorance

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: