Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:36, 26. 11. 2015.

| Sport

Konstantin rasterećeno putuje u Železnik

Autor:Izvor:
kk-konstantin.jpg
Košarkaši Konstantina prepuštaju ulogu favorita protivniku; foto: Vanja Keser

Košarkaši niškog Konstantina gostovaće u 10. kolu Košarkaške lige Srbije ekipi FMP-a u Železniku u petak 27. novembra od 17 sati, uz direktan prenos na Areni sport 4.

Nišlije put Železnika kreću sa maksimalnim učinkom u prethodna tri kola i formom koja ide uzlaznom putanjom i blizu je optimalne. Ponovo je u arsenalu oružja niških košarkaša odbrana najubojitije sredstvo, koje će morati biti aktivirano čitavih 40 minuta na sutrašnjem meču, jer je protivnik najkvalitetnija ekipa lige.

FMP ko zna koju godinu zaredom ima najkvalitetniju ekipu u ovom takmičenju. Rukovodioci tima iz predgrađa Beograda ne odustaju od sistema koji donosi rezultate. Ponovo je tu pregršt mladih košarkaša, koji pod patronatom proverenih stručnjaka bruse svoj talenat.

Marko Cvetković, šef struke niške ekipe dobro poznaje sutrašnjeg protivnika, jer su Konstantin i FMP stari takmaci.

Radi se o plejadi perspektivnih košarkaša, koje odlikuju visina i dobra fizička sprema. Iako je Milana Gurovića na poziciji trenera početkom sezone zamenio Slobodan Klipa, koncept je ostao isti, tako da ih karakteriše jaka odbrana, a u napadu igraju sa dosta šuteva - istakao je Cvetković.

U odnosu na prošlu sezonu, pored promene na klupi, FMP je pretrpeo promene i u igračkom kadru. Klub su napustili Šturanović, Peković, Simanić i Gudurić, a upraženjena mesta popunili su Šešlija, Bursać i još nekolicina talenata iz mlađih kategorija. Cvetković u sutrašnjem duelu ulogu favorita prepušta protivniku.

U Železnik putujemo rasterećeno, ali imamo čemu da se nadamo, jer su prethodni međusobni dueli bili jako interesantni. Ako se držimo našeg stigla igre, poput utakmice u Vršcu, možemo da se nadamo pobedi, što je i ranije bio slučaj u Železniku - zaključio je Cvetković.

Eventualnom pobedom Nišlije bi bile blizu primarnog cilja - plasmanu na završni turnir Kupa Radivoja Koraća.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • nenad

    17:20 // 1. 12. 2015.

    Vratise li se iz Beograda? Evo već je utorak a izvestaja jos nema!?

  • košarkašica

    21:27 // 27. 11. 2015.

    POBEDAA... SVAKA ČAST IGRAČIMA I TRENERIMA!!!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: